Anton Gorodecki Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Choć ścieżka dźwiękowa do Trzeciego Wiedźmina jest wypełniona piękną muzyką to właśnie "Wilcza zamieć" zapadła mi najbardziej w pamięć... Z nie polskojęzycznych wykonań tej piosenki lubię również posłuchać (o dziwo bo nigdy nie lubiłem brzmienia tych twardych głosek) wersję niemiecką. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Cudo. Majstersztyk. Coś pięknego.. W Wiedźmina 3 Nie grałem, ale każda z odsłon ma przepiękny soundtrack. Muzyka to pierwsza klasa, bije na łeb inne gry w sposób mistrzowski. Ja jedynie zagrywałem się w pierwszą część. Muzyka w tej grze jest nie do opisania. Chociażby ta: Polska gra, która swoim klimatem miażdży wiele innych produkcji. Nasz Anton wstawił pieśń, która w idealny sposób ukazuje profesję Wiedźmina. Wiedźmina, który jest zawsze i na każdym kroku szykanowany, poniżany oraz zarazem w pewien sposób.. Podziwiany. Ma wiele znamion, nie posiada uczuć, zabija potwory oraz ludzi. Lecz ma w sobie człowieczeństwo, którego zwykły człowiek nie jest w stanie dostrzec. Ah, się po raz kolejny wczułem " Módlmy się śród drzew, Za zdeptany wrzos - za przelaną krew Za zburzony Los! I za śmierć od miecza - I od byle rdzy! I za cudzy ból - I za własne łzy ! " Jeżeli ktoś z was odgadnie kto te słowa wypowiedział, ma u mnie spore piwko 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 2 minuty temu, Agrael napisał: kto te słowa wypowiedział Raczej napisał Bronisław Leśmian (Módl się śród drzew...) Módl się śród drzew Za zdeptany wrzos - Za przelaną krew, Za zburzony los! I za śmierć od kul - I od byle rdzy! I za cudzy ból - I za własne łzy! 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Owszem, wiersz pochodzi od pana B. Leśmiana. Ale. jest postać w Wiedźminie 1 która wypowiada te słowa Dość charyzmatyczna.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 31 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 Mnie ten kawałek Vadera bardzo się podoba: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ranger801 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 @Agrael Słowa te wypowiadał elf w gaju druidów, jak się nazywał nie pamiętam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi