Mestrux Opublikowano 21 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 Przeniesiono z https://stalkerteam.pl/topic/8376-call-of-chernobyl/ - portals @Anton Gorodecki Nadal to samo próbowałem nawet bez dodatków ale i tak to samo. @Edit Zainstalowałem znowu patch i wszystko gra dziękuje za chęci! Wgl mam takie mały problem gra przycina mi nie miłosiernie na moim sprzęcie a w zonie jest zero patroli mało stalkerów a na filmach na yt jest ich o wiele więcej jakaś pomoc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nieaktywny Opublikowano 21 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 @ChaBoyyHD W ustawieniach masz opcję wideo, obniż ją. Jeśli chodzi o patrole stalkerów to w Ustawieniach masz zakładkę Rozgrywka, Sprawdź czy masz najwyższą opcję czynniku populacji (stalkerzy) i ewentualnie możesz ustawić promień wykluczenia online na 0 (polega on na tym, że nie może mutant lub stalker zrespić przy tobie w odległości mniejszej niż 0 m, jeśli ustawisz na 0). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mestrux Opublikowano 21 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 Mam na najniższą ustawione i nadal to samo czy na tym sprzęcie powinno to tak chodzić? Procesor: Intel(R) Pentium(R) CPU G4500 @ 3.50 GHz Pamięć ram: 8G RAM Karta graficzna GeForce GTX 960 ASUS STRIX System 64 bity Bo na najniższych potrafi spaść do 20 fps i niżej nawet! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nieaktywny Opublikowano 21 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 @ChaBoyyHD Według mnie nie. A to laptop czy komputer? I jaki masz DirectX? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mestrux Opublikowano 21 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 Komputer Directx 12 Karta ma 4 GB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nieaktywny Opublikowano 21 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 @ChaBoyyHD To nie wiem, ustaw na mniejszą rozdzielczość lub ustaw w opcjach na DirectX 9 albo zrób reinstalkę zew prypeci, na tym sprzęcie powinno chodzić bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mestrux Opublikowano 21 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 Myślisz że zaktualizowanie sterowników pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nieaktywny Opublikowano 21 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 @ChaBoyyHD Możesz zaktualizować, ale Stalker (niestety) to gra stara z bardzo małymi wymaganiami, więc według mnie raczej to nie pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mestrux Opublikowano 21 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 Ale ja już od dawna mam problem z grami na tym komputerze na początku nawet spoko działał potem coś się zepsuło np Paladins chodził mi w 140-90 fps a teraz w 60-30 fps nie wiem co się dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nieaktywny Opublikowano 21 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 @ChaBoyyHD A robiłeś format? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mestrux Opublikowano 21 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 Nie ale dysku raczej nie mam napchanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nieaktywny Opublikowano 21 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 To zrób format, chyba to pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mestrux Opublikowano 21 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 Spróbuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnieciu Opublikowano 21 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 @ChaBoyyHD @Nieaktywny Panowie format to ostateczność. Lecicie litanię: -Ccleaner -adwcleaner -hitman pro -defragmentator -sprawdzamy czy nie mamy nasrane procesów w tle 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mestrux Opublikowano 21 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 @Mnieciuta tylko czy te programy da się spokojnie usunąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 21 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 Dwa pierwsze, to powinno być stałe wyposażenie komputera. Każde zainstalowanie moda, jego odinstalowanie, przeinstalowanie zostawia kupę śmieci w rejestrach. A przy ich pomocy robimy względnie dobre porządki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolekbolek Opublikowano 21 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 Nikt nie wspomniał o wersji windy. U mnie na lapku na Win8.1 smiga aż miło. Przypuszczam że masz win 10 albo inny syf. Uruchom jako admin i sprawdź w ustawieniach zasilania czy masz wysoki plan(ale to tylko w lapkach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nieaktywny Opublikowano 21 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 @lolekbolek " Przypuszczam że masz win 10 albo inny syf." Tak się składa , że aktualnie Windows 10 to najlepszy system. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 21 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 Na Win 10 CoC chodzi pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulman Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 Ja posiadam Windows7 i na nic nie narzekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnieciu Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 @lolekbolek ja mam win10 i śmiga jak marzenie. Nie używałeś to się nie wypowiadaj. To wyjaśnij kolego dlaczego ten win10 jest taki g*wniany? System może być skopany, ale to użytkownik potrafi go zwiesić. Ja na swoim komputerze formatu nie miałem od 6 lat i śmiga jak marzenie. (nie licząc partycji systemowej podczas przesiadki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 13 godzin temu, kondotier napisał: Dwa pierwsze, to powinno być stałe wyposażenie komputera. Każde zainstalowanie moda, jego odinstalowanie, przeinstalowanie zostawia kupę śmieci w rejestrach. A przy ich pomocy robimy względnie dobre porządki. Co z tego że w rejestrze zostają śmieci? Windows jest tak zbudowany że praktycznie mu to nie przeszkadza a spowolnienia są praktycznie niemierzalne. Jak ktoś oczekuje porządku w systemie to musi zrezygnować z Windowsa bo bałagan jest po prostu jego cechą wynikając z braku wymuszenia stosowania standardu instalacji oprogramowania. Chcesz porządek? Używasz OS X, Androida, Linux. Porządek w Windowsie to oksymoron. Gdyby te programy były tak potrzebne systemowi to przecież Microsoft by je kupił i zintegrował z systemem. Tymczasem ccleaner zazwyczaj usuwa z rejestru referencje do nieznanych typów plików jak np. dba dbb czyli pliki Stalkera - po co? A no po to żeby system znowu je utworzył jak tylko wejdziemy do katalogu z Stalkerem. Dodanie czegoś do rejestru kosztuje czas więc tak naprawdę w tym wypadku mamy do czynienia spowolnieniem (myślę że nie więcej niż kilka nanosekund). Jednak użytkownik jest szczęśliwy bo Ccleaner usuwa śmieci. Ccleaner zwalnia też trochę miejsc na dysku ale oczyczajka systemowa robi to samo przy czym kasuje to co naprawdę jest zbędne. Cache w przeglądarce też ma swój cel i dzięki niemu strony ładują się szybciej a CCleaner bezmyślnie kasuje cały domyślnie. To na co trzeba uważać to procesy działające w tle. Jak one generują za duże obciążenie to faktycznie wystąpi spowolnienie. Jedno do tego wystarczy menadżer zadań który w 10 jest świetny. Dnia 21.01.2017 o 10:31, kondotier napisał: Masz sygnalizację zbyt małej ilości pamięci. Czysty ZC wymaga minimum 4GB, a jak dałeś dodatki, będzie chciał więcej. Skąd taki pomysł? Ja widzę że próba wywołania metody lub funkcji IsCursorOverWindow kończy się błędem więc obstawiam coś nie tak z instalacją. @ChaBoyyHD: Zainstaluj wszystko od nowo, system nie ma na 99% znaczenia w przypadku tego błędu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mestrux Opublikowano 22 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 @portals Tak ale chciałbym przypomnieć że z tym błędem sobie poradziłem teraz borykam się z niskimi fps na moim sprzęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 2 minuty temu, ChaBoyyHD napisał: @portals Tak ale chciałbym przypomnieć że z tym błędem sobie poradziłem teraz borykam się z niskimi fps na moim sprzęcie. Czy problem występuje na czystym modzie bez niczego? Jak nie to podejrzewam że coś nie tak jest zainstalowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mestrux Opublikowano 22 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 Nie wiem czy to tylko na modzie ogólnie mi gry bardzo przymulają na takim sprzęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi