Jozio Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 Panowie mam problem bo nie wiem jak dobrać wentylator do mojego kompa czy będzie pasował itp. Proszę o pomoc!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 Gdzie chcesz włożyć..przód czy tył..ale ty z tyłu masz wyciąg .? Jeżeli nie wiesz jakie podchodzą to zmierz rozstaw otworów w obudowie...podałem wymiary środek/środek ..jeżeli 105 mm to wiatrak 12 cm ..jeżeli 72 mm to wiatrak 8 cm Reszta to cena jaka możesz zapłacić...powinien być w miarę cichy...18db max. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozio Opublikowano 26 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 Trochę nie rozumiem tego wiatrak 12cm lub 8cm nie kumam bo takich wymiarów niema na allegro jest 80x80 itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 No tak...trzeba dokładnie napisać.....a ja napisałem nieprecyzyjnie. To to samo tylko podane w mm...8 cm = 80 mm. wiatrak...12cm -->120 x 120 wiatrak...8cm -->80 x 80 Czasem można spotkać obudowy z wiatrakami... 90x90, ale to bardzo rzadko...częściej 90x90 można spotkać na chłodnicy procka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozio Opublikowano 27 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Malaksie a zaproponuj mi jakiś wentylator tylko że z allegro tak do 80zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Nie napisałeś jak duży ma być ten wentyl i gdzie będzie w pudełku..? ..przód ..tył..góra..80x80 czy 120x120..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozio Opublikowano 27 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 No z tyłu bo tylko tam jest krata zresztą na zdjęciu widać a dajmy na przykład 80x80:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 Jozio u ciebie wiatrak z tyłu nie podejdzie ponieważ wyciąg procesora zamyka siatkę. Należy zamontować wiatrak z przodu obudowy..ale zmierz rozstaw otworów.. napiszę tutaj potem dwie propozycje ...80x80...120x120 ..120x120 Noctua jeden z najlepszych http://allegro.pl/ultra-cichy-wentylator-120mm-noctua-nf-p12-i1434982303.html http://allegro.pl/be-quiet-wentylator-silentwings-usc-120mm-12cm-wwa-i1429597755.html ...92x92 http://allegro.pl/wentylator-noctua-92mm-cichy-nf-b9-rzeszow-fv-i1434303025.html ...80x80 http://allegro.pl/be-quiet-wentylator-silentwings-usc-80mm-8cm-w-wa-i1426987491.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozio Opublikowano 31 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 Jak z przodu przecież tam jest plastik na fotkach widzisz. (może ja nie kumam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 To że masz plastik o niczym nie świadczy...na fotce widać siatkę z przodu obudowy czyli powinno być tam miejsce na wiatrak... W takim wypadku powietrze jest zasysane od dołu,czasem z boków... sprawdź powinien być kanał doprowadzający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozio Opublikowano 31 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 gdzie ja nie widzę i gdzie siatkę z przodu jak nie ma ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zaraz zobaczysz gdzie...tam w głębi obudowy widać perforowane miejsce. Jeżeli masz problemy z temperaturą to warto tam umieścić wiatrak by wciągał powietrze do obudowy. Jeżeli umiesz można również powiększyć otwory by przepływ nie był blokowany... Tak w ogóle to na Twoim miejscu wyrzuciłbym ten plastik z procesora i na chłodzeniu dał wiatrak wydmuchujący powietrze w stronę tylnej siatki. Nie mam zaufania do takich patentów. Wówczas część ciepła odprowadzi na zewnątrz również zasilacz http://img10.imageshack.us/img10/1173/img0002hz.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozio Opublikowano 31 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 aaa widzę sorry moja wina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi