portals Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 Jak wiadomo z pobieraniem większości modów jest problem, raz linki padają albo prędkości pobieranie wynosi po 10,15 kb/s. Trzymanie modów na naszym serwerze mija się z celem bo bardzo spowolniło by to stronę.Dlatego razem z Trurl3 wpadliśmy na pomysł aby rozsyłać metody za pomocą protokołu BitTorrent z wykorzystaniem otwartych trackerów.Posiadam router oparty na openwrt i mogę seedować praktycznie bez przerwy.Co prawa aktualnie do router jest podpięty pendriva 4 gb więc możliwości na razie są ograniczone ale planuję zakup dysku.Posiadam internet z możliwością wysyłania do 1,5 Mb/s (1536 kb/s).Drugą osobą która będzie głównym seed'em będzie Trurl3 który ma bardzo często włączony komputer. Taka metoda pobieranie dla użytkowników będzie znacznie lepsza bo szybsza i pewniejsza.Od razu zapewniam ze BitTorrent sam w sobie jest legalny. Jeśli są jeszcze jakieś chętne osoby do pomocy proszę o kontakt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 Ja mogę trochę posedować na życzenie.To znaczy mam dużo miejsca na dysku i mogę trzymać spakowane pliki.Jak ktoś nie będzie mógł ściągnąć to da znać na stronie i wtedy uruchomię program.Seedowanie na okrągło nie wchodzi w grę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 31 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 Dzięki i taka pomoc bardzo się przyda bo ja znowu nie mogę trzymać za dużo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 Coś mi przyszło do głowy , inaczej mówiąc mam pomysła .Jakiś czas temu głośno było o nowym sposobie wymiany plików za pośrednictwem Gmaila.Sam tego nie ćwiczyłem bo już trochę za stary na to jestem i sam najchętniej korzystam z Emule jeszcze.Ale do rzeczy, Gmail jak wiadomo ma ogromne skrzynki pocztowe.Pomysł jest taki ze zakładasz dwa konta i wysyłasz podzielonego moda w załącznikach z jednego konta na drugie.Potem udostępniasz adres i hasło do drugiego konta i kto chce to sobie to sciąga na komputer. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 To jednak torrenty, niestety nie mam cały czas włączonego komputera, najczęściej korzystam z laptopa. Może to dobry pomysł, tylko wszystko zależy od ilości źródeł plików. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 31 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 To o czym mówisz Kobal to technika P2M i niestety konta padają dość szybko, jednak przetestuje to dokładniej gdy pobiorę coś większego. Jak się uda to będę 3 źródła dla każdego ważniejszego moda: P2M(chyba po przez program MailShare) Torrent z opentrackerami i standardowe linki na MultiUpload. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 No właśnie P2M Torrenty maja sens jak dużo ludzi pobiera jednocześnie.Jak ktoś za rok będzie chciał pobrać moda to już będzie posprzątane.To musi być serwer ,czy to firm jak Rapidshare,Megaupload itp czy też google czy yahoo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 31 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 Torrenty będę trzymane na dysku u mnie i Trurl3 więc problemów takich nie będzie.O ile Trurl3 się zgodzi podzielimy się tak: Ja odpowiadam ze P2M a Trurl3 za torrenty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi