Anton Gorodecki Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 W tym temacie zgłaszamy błędy znalezione w beta wersji polonizacji CoM. Dla lepszej przejrzystości tematu zrzuty ekranu powyżej dwóch umieszczamy w spoilerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 4 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 Kilka drobiazgów: Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 4 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 Ja bym ten Stimpak zostawił bo to określenie już się kojarzy z takim leczącym gadżetem od czasów falloutów. Zamiast surowica lepiej już mi pasuje serum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 4 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 Stimpack jest wyrazem angielskim i można go łatwo zastąpić polskim odpowiednikiem. Po co kaleczyć nasz język? Serum też może być, a nawet bardziej pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 4 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 Wg, mnie, określenie stimpack jest określeniem urządzenia do wstrzykiwania, a nie lekiem jak serum czy surowica. W naszym języku na razie istnieje odpowiednik, tylko dla wstrzykiwania insuliny i nazywany penem lub autopenem. Dlatego penem, bo ma zewnętrzny wygląd podobny do wiecznego pióra ( jak ktoś je jeszcze pamięta ). Przedrostek auto od automatyzmu. Dlatego proponuję, aby to urządzenie z moda, bo chyba ma inny wygląd niż Fallouta, nazwać pochodną od "autowstrzykiwacz panaceum", leku uniwersalnego, czyli <autopan>. Ale @Anton Gorodecki ma zbójeckie prawo, nazwać to coś, jak mu się żywnie spodoba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 4 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 Dla ścisłości - zbójeckie prawo to posiada autor polonizacji czyli @Junx, ja tylko sugeruję jak wg mnie miała by wyglądać dana nazwa czy opis etc. Godzinę temu, kondotier napisał: Wg, mnie, określenie stimpack jest określeniem urządzenia do wstrzykiwania, a nie lekiem jak serum czy surowica. Tak, ale nie chodzi tutaj aby nadać tylko nazwę przedmiotowi, ale uwzględnić trzeba również jego przeznaczenie. Głównie chodziło mi o to aby nie umieszczać tego nieszczęsnego angielskiego wyrazu w nazwie, tylko nasz polski odpowiednik (jakikolwiek by on nie był). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 4 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 Aktualizacja, skopiować i zamienić zew_nedzy_beta.7z @Anton Gorodecki Większość błędów od Ciebie poprawiona. Błędy w menu frakcyjnym u mnie nie wystąpiły. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 5 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Mówię z góry że gram na czystej 1.0c + beta polonizacja + aktualizacja. W menu dalej brak: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 7 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 Czy dynamiczne wiadomości były tlumaczone czy u mnie jest błąd przy instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 @Anton Gorodecki Dziwne, w weekend sprawdzę jeszcze raz. @anatol Jeszcze nie, są teraz przeniesione do configs/text/pol, autor przeniósł je ze skryptów to w/w folderu. W weekend wszystko powinno już być gotowe, ale przez te "przenosiny" robota się wydłuża... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 Dzieki za odpowiedź. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Update, chyba już ostatni @anatol Wiadomości są poprawione @Anton Gorodecki W dyskusji dałem screena, tego nie da się chyba zrobić, reszta powinna już być ok. zew_nedzy_beta_update.7z 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi