Yurek Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 Co prawda skończyłem Soliankę jakiś czas temu, ale przypomniała mi sie jedna rzecz i chciałbym Was zapytać czy też tak mieliście (macie) ? W pewnym momencie gry wchodzimy w posiadanie izomorfu Kompas (nieważne jak, każdy kto będzie grał w Solę na pewno go dostanie). Otóż jak uważnie przeczytamy jego opis, to okaże się że "ma możliwość neutralizacji kilku anomalii, podczas przejścia właściciela, po czym anomalie pojawiają się znowu" , potem wymienione są anomalie, które to niby ma usuwać z drogi GG. Niestety podczas mojej gry w Soliankę nie zauważyłem, by coś takiego miało miejsce, przez co parę razy wpadłem w niezłe anomalie, a potem zacząłem je wszystkie znowu omijać i zapomniałem o problemie. Teraz gdy malakas poruszył kwestię izomorfów, pamięć o Kompasie i jego braku działanie odżyła w mej pamięci Poniżej macie screen z opisem Kompasu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 Miałem podobny dylemat i podobnie do niego podszedłem.Chyba to po prostu nie działa.Ja z kolei dysponując wiedzą z Tajnych Ścieżek gdzie też występuje taki artefakt tyle że działający próbowałem go rzucać przed anomalię.Nic się nie działo więc po kilku odpuściłem dochodząc do wniosku że może to tylko jakąś jedną anomalię gasi której mi się nie chce szukać, a może na buga trafiłem akurat itd , itp.Bo po prawdzie dysponując detektorem anomalii od Holograma to człowiek na tym etapie gry omija anomalie już intuicyjnie i żaden kompas nie jest mu potrzebny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 "ma możliwość neutralizacji kilku anomalii, podczas przejścia właściciela, po czym anomalie pojawiają się znowu" Ma możliwość ,ale na papierze. W praktyce to stek bzdur i nie ma nic wspólnego z rzeczywistością...Wystarczy wejść w jedną z wymienionych anomali i przekonać się na "własnej skórze" jak to działa... . Doświadczony stalker ma oczy i uszy...to są jego detektory Zony, a wszystkie inne powinni z gry wyrzucić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carcass Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Wspomniany artefakt działa bez zarzutów (przynajmniej u mnie). Zatrzymujesz się przed anomalią, wrzucasz "kompas" do niej, błysk, kilka sekund nic się nie dzieje, po czym znowu błysk i anomalia znika, a na ziemi zostaje "kompas", podnosisz i idziesz dalej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 28 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 @ carcass No i rozwiązałeś kolejną zgadkę Solianki :) Nikt z nas dotychczas nie wpadł na to, żeby KOMPAS wrzucać do anomalii, wszak w opisie izmorfa jest mowa o: "znikaniu w przejściu", a nie o wrzucaniu. Ale za to punkt dla Ciebie i :(. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 Dobre czasem najciemniej pod latarnią....carcass dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi