voila
Super panie Buber..czyli mamy piękny dodatek graficzny do TS 2..powiem szczerze, bardzo mi brakowało tego w tym modzie.. .
Pobieramy i łatka powędruje do archiwum.
No więc w końcu pojawił się błąd o którym myslałem ,a który ciężko było sprawdzic z powodu rzadkiego występowania blowoutu.
Podam rozwiązanie " na łatwiznę " .
Edytujemy plik gamedataconfigblowout.ltx w linijce enabled = 1.0 zamieniamy 1 na 0 i zapisujemy. Blowouty wyłączone.
Wieczorem wrzucę rozwiazanie dla tych którzy chcą mieć emisje…mnie osobiście irytują.
Przydałoby się trawę na dodatkowych levelach (np. bagnach) przerobić bo ta oryginalna wygląda kijowo. I tekstury gałęzi na drzewach też.
Jest szansa zrobic jakis dodatkowy Absolute?
Chyba , ze pokombinuje coś z Fotozoną Argusa…
Aha, jezeli sugerujesz sie screenami to nie do końca tak…coś mi nie wychodzą niektóre zdjęcia, jakby nasycone za bardzo i rozmazane…w “realu” wygląda lepiej.
Ale tekstury trawy są waniliowe a nie z absolutów. Drzewka zresztą też bo są ‘wygryzione’
Nie mam za bardzo czasu na zrobienie tekstur do dodatkowych leveli. Możesz się pobawić sam. Trzeba tylko pokopiować odpowiednie fragmenty build_details.dds z katalogów vaniliowych leveli do tych z dodatkowych.
Udało mi się obejść ten problem z wylotem w trakcie emisji - może nie całkowicie, bo przy emisji nie ma promieniowania i NPC siedzą sobie spokojnie przy ognisku, ale myślę że to akurat jest pierdoła, a smaczek w postaci pełnego systemu pogodowego na pewno tę pierdołę przebija
link do pobrania http://www.sendspace…9e279cd0464fb2d
instalacja:
Ściągnąć i wypakować archiwum
W oryginale TT2 wejść do katalogu gamedata i usunąć katalog shaders, następnie wchodzimy do katalogu config i usuwamy folder weathers
Wypakowaną z SWO gamedatę scalamy z gamedatą TT2 - kiedy zapyta czy chcemy zamienić dajemy tak na wszystkie.
No więc powrót do tematu
Jak widać są różnice w gęstości i ilosci…tzreba jeszcze kolorystycznie podobierać, a tu tez nie ma zbyt podobnych…jedyna rada samemu sie pobawić w edycję.
Na blacie wyglądały podobnie, tu jak widać są kolosalne różnice.
Pięknie to wygląda…Buber podejdzie do ostatniego Updata.?
W tej kwestii nic sie nie zmieniło, muszę to tylko ogarnąć. Ciągnę narazie Autumn Aurora , zobaczę moze cos ciekawego tam znajdę.
Skąd ja taką palete roslin znajde na bagna dla malaksa
A co dokładnie chcesz zrobić z tymi wzorami?
Trzeba je bedzie zastąpić czymś konkretnym, żeby bagna wyglądały jak…bagna. Bo te są waniliowe i jak sam Cromm zauważył wyglądają słabo w praktyce. Mozna to obejrzeć w poscie 21
Proponuję Ci pobawić się buildami z Jantaru i Doliny Mroku - z Absolute @Cromma lub Autumn @Vandra. Bagna powinny być ponurawe i lekko zgniłe. Możesz też spróbować edycji każdego typu liści osobno za pomocą opcji Dostosowanie kolorów - Odcień i nasycenie (Ctrl+Shift+U) w PaintNet. Zaznaczasz polem prostokątnym dany model i wtedy włączasz edycję.