Anomaly Antology - 1.2 (OBT)

ktoś może rozumie o co chodzi?

Expression :
Function : CInifile::r_section
File : Xr_ini.cpp
Line : 544
Description : fatal error
Arguments : Can’t open section ‘default_inventory_box’. Please attach [*.ini_log] file to your bug report

stack trace:

Hej

Wy też tak macie, że gdy zwiedzicie większość zony, gra zaczyna coraz dłużej wczytywać przy kolejnym przejściu między lokacjami?

@wrobel891

W Antology nie grałem, więc się nie wypowiem, ale to wciąż wersja beta, także nie dziwią mnie błędy i niedoróbki.

Mam zainstalowane czyste Anomaly. Więc użyłem sposobu @Agraela. Pozmieniałem całą listę po lewej stronie, zamknąłem Organizera i ponownie odpaliłem. Zamiast menu Anthology mam to:

Spoiler

Po odblokowaniu ModOrganizera mam:

Spoiler

Może źle odpalam moda ?

@DaarMoo

Najlepszą pomoc na pewno udzieli @Szczepan9205, bo ja Anthology nie stawiałem.

1 polubienie

Jak uruchomić PDA na cały ekran ? W Anomaly trzeba było użyć PPM. Tutaj to nie działa.

Witam, mam takie pytanko :slightly_smiling_face: czy byłaby szansa na rozbicie pliku do pobrania z https://zone.stalkerteam.pl/files/611 na mniejsze party ? niestety mam łącze max 2 Mb co daje kilka ładnych godzin ściągania, i nie mogę dociągnąć, wywala mnie po 2-3 godzinach. Gdyby były mniejsze party to pewnie by mi się udało. Niestety mam internet miedziany od orange a światłowodzie mogę sobie pomarzyć :disappointed_face:

@najdrokNo może komuś się będzie chciało wypakować archiwum 30gb i pakować je mniejsze party :smirking_face:

Ale co jest dziwne to ten rozmiar to nie jest czasem jakiś repack od razu z Anomaly połączony?

Bo na moddb ten mod zajmuje 11gb plus najnowszy patch kumulatywny 300mb.

Ponownie Witam, na początku tematu widziałem, że była informacja o torencie. Może ktoś ma jakiś świeży link :slightly_smiling_face:

Najdrok:

Скачать через:

https://stalkerportaal.ru/load/gotovye_sborki_globalnye_mody_sall_of_shernobyl/anomaly-anthology-11-obt-repack-ot-serega-lus/128-1-0-3590

Spoiler

Ссылки на загрузку:

Загрузить «Anomaly Anthology - 1.1» с ФО: Google Drive , Яндекс Диск или Облако Mail.ru

Патч:

Загрузить патч для «Anomaly Anthology - 1.1» с ФО: Google Drive , Яндекс Диск или Облако Mail.ru (Могут появляться новые патчи! Ссылки останутся такими-же! Список изменений смотрите в .txt файле)

Полный гайд: Google Document

Сокращённый гайд: Google Document

https://stalkerportaal.ru/load/gotovye_sborki_globalnye_mody_sall_of_shernobyl/stalker-anomaly-anthology-11-obt/128-1-0-3524

https://www.playground.ru/stalker_call_of_pripyat/file/s_t_a_l_k_e_r_call_of_pripyat_proekt_anomaly_anthology_v1_1_obt-1617613

34.55 ГБμTorrent

1 polubienie

Baardzo Dziękuję, :slightly_smiling_face: może uda mi się dociągnąć ten 34,55 gb torent. Dodatkowe pytanko czy to tylko mod czy również podstawka z włączoną już Anomaly 1.5.2 ? Taką możliwość sugerował tom3kb - post wyżej.

@najdrok no np ten z pierwszego linku to anomaly+anomaly antology 1.1 z patchem7.

Witam i przepraszam z góry za “upierdliwość”. Pobrałem moda z torrentu - bardzo dziękuje za link, ma dwa foldery Anomaly 1.5.2 i Anthology 1.1. Zainstalowałem Anomaly i uruchomiłem Mod organizera. Dawno temu instalowałem gry z wykorzystaniem Mod organizera i już nic nie pamiętam. Poklikałem coś w ciemno i za 3 razem udało mi się odpalić grę po polsku. W Mod organizerze Laucher był z Anomaly a po lewej stronie pliki z Anthology. Niestety zmieniłem coś w opcjach gry (a także język z angielskiego na rosyjski -sądziłem, że to język dialogów) i posypało się. Po ponownym uruchomieniu w Mod Organizerze mam pustą lewą stronę i odpala mi się tylko Anomaly. Pobrałem nawet wyższą wersję Mod Organizera ale nie wiem jak pobrać pliki po lewej stronie z Antology. Może mi ktoś łopatologicznie krok po kroku wyjaśni co mam zrobić. Chciałbym uniknąć ponownej instalacji ( a jeżeli jednak będę musiał to także krok po kroku jak “zainstalować” Mod Organizera z modem).

Już jakoś sobie poradziłem, na filmiku znalazłem jak ktoś pobierał pliki do Mod Organizera, co prawda jak go po omacku instalowałem nieco inaczej bez specjalnego folderu, ale jakoś się udało. Niestety posprawdzam jak ulżyć grze bo mam 20-30 fps i może być dalej niegrywalna na moim sprzęcie :disappointed_face:

Dobry Wieczór :slightly_smiling_face: - usiłuję znaleźć wymagania sprzętowe dla Anthology 1.1. Może gdzieś ktoś doczytał :slightly_smiling_face:

Mod mnie pokonał z powodu przepełnionej populacji co skutkuje błędem “too many IDs”. Ustawienia: populacja stalkerów 0,75 i mutantów 0,5… Niezależnie gdzie poszedłem i co zrobiłem to błąd był kwestią czasu.

Mimo bycia wersją beta to i tak bawiłem się znakomicie. Nowe lokacje to czasem nowe monstra (u mnie to zmutowane żaby były) czasem nawet sekrety (plecak z kałachem i garścią naboi leżący pod drzewem). W nowych lokacjach nie ma punktów szybkiej podróży więc jeśli chcemy wracać to musimy kupić/zmajstrować plecaki jeśli aktywujemy (i korzystamy) z szybkiej podróży przez plecak. Za to część z nich (jak Zakład Metalurgiczny) stały się bazą mniej popularnych ugrupowań jak UNISIG.

Ze swoich modów jedynie wrzuciłem Skrytki z Notatników (Stashes from Journals) ale nie był on potrzebny bo może znalazłem 2? dzienniki.

Naprawa sprzętu - poszczególne części można naprawiać niemal od zera, ale nie da się wyjąć starych bez kompletnego zniszczenia broni a i tak nie daje to gwarancji, że części dostaniemy.

Majsterkowanie/crafting po ograniu GAMMA doskwierał przez brak możliwości kupna przepisów - głównie zanim będziemy mieli kasę i dostęp do czegoś zamiast to zmajstrować.

Ze starych zadań miałem możliwość eskorty stalkerów na Jantarze by naprawić urządzenie koło wejścia do laboratorium jak w STALKER Czyste Niebo. To co oceniam na duży plus to masa zadań znanych mi ze starej wersji Escape from Pripyat (taki rywal GAMMA) z odnajdowaniem skrzynek podczas wymian między frakcjami. Gdy są tam przyjazne nam frakcję to przejdą na stronę wroga. Takie zadania zaludniają pustawe lokacje. Zadania te mają oznaczenie [WTF] i czasem nie mają oznaczeń na przedmiotach gdy stają się wymagane do zadań.

Witam, widzę że jednak ogrywana jest ta wersja :). Mam prośbę, może ktoś z grających podpowie jak zmienić minimapę tak aby była ilość wrogów i kropki ich pozycji. Trudno mi się bez tego gra.

Witam wszystkich nie mogę zainstalować tego moda w żaden sposób . Może ktoś pomóc jak to zrobić krok po kroku , mam zainstalowane Anomaly 1.5.2 .

@kanon1022Zajrzyj do instrukcji instalacji Anomaly Dark Signal - Ciebie interesują tylko punkty 4 lub 5 - w zależności od tego czy już korzystałeś kiedyś z Mod Organizera.

Za dużo tłumaczenia, żebym Ci rozpisywał teraz co po kolei trzeba zrobić, a tam jest gotowa instrukcja, z kolei tej w dziale Anthology nie pisałem ja.

Ogólnie ta instancja, którą masz na drugim zrzucie jest do usunięcia, a tak poza tym to Mod Organizer jest po polsku - wystarczy wybrać w opcjach -będzie Ci może prościej działać w MO jak będziesz miał po naszemu :face_with_tongue:

Spoiler

@Szczepan9205 wyskoczyło takie coś. Chciałbym zagrać w tą nową anomaly , a MO wykrył tylko 1.5.2 , a chciałem zagrać anomaly antology . Antology jest wersją samodzielną , może trzeba wkleić pliki antology do anomaly 1.5.2.

1 polubienie

@kanon1022Absolutnie nie. Plików tych dużych modpacków się nie wrzuca do folderu z Anomaly 1.5.2. - ten folder z Mod Organizerem itd. ma być w oddzielnym i Anomaly w oddzielnym i najlepiej gdyby były w tym samym podfolderze czyli np. jak u mnie na dysku - G:\S.T.A.L.K.E.R\Anthology w tym samym podfolderze (czyli S.T.A.L.K.E.R) mam Anomaly i Anthology.

W każdym razie nie działa bo masz wszystko źle ustawione. Tą instancję STALKER ANOMALY usuń, kliknij na Przenośna i w niej zmień ścieżki w “Lokacja”, “Folder bazowy” i “Lokalizacja gry” - w pierwszych dwóch wskazujesz ten sam folder (nie konkretne pliki) - czyli folder, w którym masz Anthology, a w ostatnim ten, w którym masz czyste Anomaly. Ja mam u siebie ustawione tak jak na zrzucie w spoilerze i u mnie śmiga.

Jeżeli wszystko zrobisz jak należy to na lista dodatków powinna Ci się zapełnić dodatkami, a póki co widzę, że masz pustą.

Powinno to tak wyglądać (tylko oczywiście u ciebie :

Spoiler

@Szczepan9205Dzięki , ale chyba mi się udało miałem pomieszane MO wskazywał mi dysk E a instalację moda mam na D .

Mam tylko strasznie małe fps-y 13-15 już trochę po zmniejszałem ustawienia ale to nie to jakieś rady .