Witam właśnie o takie pliki mi chodzi które dają aby postać mogła mieć więcej rzeczy przy sobie oraz w grze . A zaznaczał ktoś przy uruchomieniu ten Debug Mode .
@kanon1022Pewnie są takie dodatki w Anthology, ale nie pomogę bo nie wiem które to, a że nikt inny nic nie pisał to wątpię, żeby inni też wiedzieli.
Z kolei debug mode przy uruchamianiu zaznacza się jeśli chce się odpalić wbudowany w Anomaly spawner.
@Szczepan9205 Wiem , to chyba właśnie on powoduje problemy . Wiesz jak włączyć aby pojawiły się na ekranie gry fps-y i inne rzeczy.
Po wrzuceni łatki polonizacji taki błąd.
FATAL ERROR
[error]Expression : F
[error]Function : CXml::Load
[error]File : D:\a\xray-monolith\xray-monolith\src\xrXMLParser\xrXMLParser.cpp
[error]Line : 127
[error]Description : text\pol\st_quests_pa_black_valley_dynamic.xml
@Anatolij A pod:
[error]Description : text\pol\st_quests_pa_black_valley_dynamic.xml
Jest coś jeszcze w logu? Bo w łatce do spolszczenia jest ten sam plik co ja mam u siebie w text/pol i u mnie nie wywala z tym błędem - gra się normalnie wczytuje no i druga sprawa - gdyby coś było nie tak to Anthology by mi się wywalało zanim jeszcze menu się wczyta bo gra zawsze sprawdza pliki tekstowe przed załadowaniem menu i jeśli coś jest z nimi nie tak to wywala się jeszcze przed wczytaniem menu. Do tego przed chwilą profilaktycznie porównałem ten mój przetłumaczony plik st_quests_pa_black_valley_dynamic.xml z rosyjskim oryginałem i nie ma żadnych różnic, więc nie powinien powodować wylotu.
Za to jeszcze powiem tak - zacząłem już dostosowywanie spolszczenia do tych najnowszych łatek do Anthology, więc w tym tygodniu może wrzucę spolszczenie do najnowszej wersji.
Ze złych wiadomości - patch 2 do Anthology 1.2 to cały modpack czyli 43GB i do tego jest jeszcze 500mb patch 3, więc i tak każdy kto będzie chciał się bawić w Anthology jak ogarnę spolszczenie to będzie musiał pobrać je od nowa z Moddb - nasze linki na razie są do wersji 1.2 + Patch 1, żeby zamętu nie wprowadzać.
Na wszelki wypadek spróbuj jeszcze zamienić z moim, ale wątpię, że pomoże
Profilaktycznie możesz jeszcze spróbować wywalić ten plik z text/pol tylko w lokacji z fabuły Przestrzennej Anomalii, która się nazywa kodowo black_valley będziesz miał po rosyjsku opisy i nazwy zadań u technika w sprawie szukania narzędzi i u medyka w sprawie zestawu do wytwarzania leków bo od są teksty w tym pliku.
Problem rozwiązany w poprawvce był folder pol w folderze pol musisz poprawic w pliku od cebie. Druga sprawa celowniki przeziernikowe zachodnie są skoszone nie wiem dlaczego.
@AnatolijAaa, to musiałeś widocznie pobrać łatkę w dniu premiery bo chyba nawet tego samego dnia to poprawiłem bo ktoś to wyłapał i teraz jest już tak jak być powinno ![]()
No, ale najważniejsze, że Ci chodzi bo trochę mi się zejdzie z tym dostosowywaniem spolszczenia do patcha 2 i 3. Mam już sporo zrobione, ale będę musiał “dotłumaczyć” dodatkowe 27 plików i sporo przerobić bo trochę się niektórym treść zmieniła.
A co do celowników to nie mam pojęcia o co może chodzić, ale obstawiam, że to błąd autorów.
@Anatolij Witam mam ten sam problem z celownikami , jak rozwiązałeś ten problem.
Ja bym wam radził nie zwracać uwagi na te celowniki, albo grać bez nich.
Jeszcze parę dni potrzebuję, żeby dokończyć dostosowywanie spolszczenia do najnowszej wersji Anthology. W zasadzie zostały mi 2 nie duże pliki do przetłumaczenia i porównanie kilkudziesięciu plików bo może być tak, że rosyjskie opisy są identyczne jak nasze i wtedy spolszczenie wyjdzie szybciej, a może być też tak, że będę musiał jeszcze jakieś drobne korekty zrobić w naszych względem tamtych. Jak pójdzie w miarę sprawnie to w tym tygodniu powinienem skończyć i wrzucić zaktualizowane spolszczenie,
16 godzin temu, kanon1022 napisał(a):
@Anatolij Witam mam ten sam problem z celownikami , jak rozwiązałeś ten problem.
Suwaki tekstur w ustawieniach na maksa.
@AnatolijDzięki
Witam , przy próbie przejścia z Agropromu na Jantar wywala taki komunikat , czy idę z Cipem czy sam. W folderze logs nie mam zapisane fatal error .
@kanon1022 ty już od 5 lat co najmniej masz ten błąd
i jak dotąd za bardzo nie wiadomo jak sobie z nim radzić.
@tom3kbDzięki.
Witam, czy byłaby szansa na aktualizację linku do torrenta
. z Yandexa nie mogę dociągnąć - ponownie brakowało mi 4-5 GB (a mam internet na miedzi). Grałem w poprzednią wersję, ale zaczęło mnie wywalać, ta podobno jest stabilna.
Panowie wrzuci ktoś jeszcze ten patch?
@ralf237612 to chyba ten https://m.vk.com/doc115115805_681582214?hash=uaxlp3QikUK274NYZxwgponz9CNI6iMZofYydt9WwLs
@najdrok Ta wersja do której mamy linki jest przestarzała już. Aktualna wersja to Anthology 1.2 + Patch 2 (lekko ponad 40GB) i do tego oddzielnie Patch 3 (ok. 500mb) i można to wszystko pobrać z Moddb. Na dniach spolszczenie wrzucę bo mam je w zasadzie już dostosowane i gotowe tylko jeszcze parę rzeczy chcę w pliku z bronią poprawić zanim je wrzucę - jeśli dobrze pójdzie to może dziś się z tym uporam.
Dziękuję za info, ciekawe czy będzie torrent z tym patcz 2 i 3. Poczekam może ktoś z naszego forum dogrzebie się na ru. stronach.
@najdrok no to sobie moda zassij z torrenta, a te patche są małe to z normalnych linków.