Wersja z GOG będzie działać na 99%, ewentualnie mogą być problemy z SRP jeżeli zmienia coś w tekstach lub coś dodaje.
Co do kolejności instalacji to taka jak podana powyżej powinna być ok.
Wersja z GOG będzie działać na 99%, ewentualnie mogą być problemy z SRP jeżeli zmienia coś w tekstach lub coś dodaje.
Co do kolejności instalacji to taka jak podana powyżej powinna być ok.
W dniu 13.04.2014 o 17:41, Kumpel. napisał:
@Smokehead Kopiujesz wszystkie pliki z folderu Configs/text/eng i wrzucasz do jakiegos folderu na pulpicie po czym zmieniasz nazwe ENG na POL.
jak nie zadziała to co to za problem rozpakować grę programem i poszukać plików z polskimi opisami. jak bedziesz miał problem wal prosto z mostu podrzuce Ci te pliki
Witam w roku 2020. Zabrałem się dzisiaj za CS i complete mod, natomiast mod sprawił że wszystkie dialogi zamieniły się na angielskie. Myk z zmianą nazwy z eng na pol nic nie dał. Czy propozycja jest nadal aktualna i mógłbyś mi to podrzucić? :D
Jeszcze dwa słowa w temacie…
Otóż…Postanowiłem zainstalować zaproponowany powyżej konglomerat modyfikacji, czyli: Absolute Nature 2 (2011), Absolute Structures (2011), bez AtmosFear, bo moim skromnym zdaniem psuje ogólny klimat w Zonie (ale to tylko moje zdanie). Zainstalowałem na koniec SRP 1.1.2 (bo jak rozumiem to jedyna najnowsza wersja SRP). Mam problem z odzyskaniem celowania przez szczerbinkę i muszkę z broni krótkiej. Kopiuję zawartość dodanego do SRP folderu „Restored Pistol Ironsights Aiming”, wklejam do Game Data i… nic.
Jakieś sugestie? Z góry serdecznie dziękuję !
14 minut temu, mefistofeles2121 napisał:
Kopiuję zawartość dodanego do SRP folderu „Restored Pistol Ironsights Aiming”, wklejam do Game Data i… nic.
Jakieś sugestie? Z góry serdecznie dziękuję !
Ale kopiujesz ten folder Restored Pistol Ironsights Aiming do folderu gry? Bo wtedy robisz źle, czy też z tego folderu bierzesz gamedata i wrzucasz do folderu gry, bo tak powinieneś zrobić. No i czasem nie wklejaj gamedata do gamedaty bo to też źle
No chyba, że w tym folderze Restored Pistol Ironsights Aiming nie ma gamedata tylko podfoldery ale to np zrób screena jak to wygląda.
Hmm… ? Jak zainstalowałem Czyste Niebo (z GOG), to w folderze głównym gry w ogóle nie było folderu Game Data. Dopiero (chyba) po skopiowaniu folderu Game Data z folderu SRP i wrzuceniu go do głównego folderu gry, ów folder Game Data pojawił się. Następnie skopiowałem zawartość folderu Restored Pistol Ironsights Aiming (a jest to Game Data) i wrzuciłem do istniejącej już w głównym folderze gry Game Data.
Załączam widok folderu SRP 1.1.2:
no to wygląda, że zrobiłeś prawie dobrze. Tą gamedata z “pistol” wrzucasz do głównego folderu gry, nie do gamedata moda. Powinno cię zapytać czy zamienić pliki to się zgadzasz.
Czyli najpierw gamedata z folderu SRP do głównego folderu gry. Ta z foto 1.
Potem z foto 2 ta gamedata do głównego folderu gry ze zgodą na zamianę plików. Jeśli masz ją jeszcze w folderze to wytnij np na pulpit i wrzuć do folderu gry.
Sęk w tym, że system nie pyta mnie o podmianę plików… O co tutaj chodzi? No nic, spróbuję jeszcze raz zainstalować grę i pokombinować.
Zainstaluj grę i odpal. Zobacz grę jak wygląda. Potem zarzuć SRP i odpal. Zobacz czy są zmiany, jak tak to wszystko zrobiłeś dobrze. No to na to wrzuć poprawkę na celowniki broni.
Ech, dopiero znalazłem czas by usiąść do kompa…
Zatem, łopatologicznie rzecz biorąc – najpierw do czystego folderu gry wrzucam (metodą „kopiuj-wklej”) „Game Data” pobraną z SRP 1.1.2. Następnie wyciągam „Game Data” z folderu „pistol” i wrzucam do głównego folderu z grą.
Tu zapytam – czy te „kosmetyczne” modyfikacje (Nature i Structures) instalować przed czy po SRP ?
Pozdrawiam
Absoluty można instalować raczej kiedy się chce, bo nie wydaje mi się żeby SRP cokolwiek zmieniało w teksturach.
Wielkie dzięki !
Zrobiłem wszystko tak, jak radziliście. Wszystko gra i buczy w najlepszym porządku
Dziękuję ! Do zobaczenia gdzieś na forum, gdzie znów będę Was męczył pytaniami
Witam mam problem ponieważ wszystko git śmiga ale jak wejde do doliny mroku to gra zawiesza się na Synchronizacji i dalej nic jak kliknę alt + tab to pojawia się że system windows coś tam coś jestem nowy w tematyce modów.
zerknij czy nie ma czegoś w logu bo bez tego to ciężko zgadnąć.
Okej i potem co ?
Wstaw/Przekopiuj i wklej tutaj to, co masz po “FATAL ERROR”.
FATAL ERROR
[error]Expression : fatal error
[error]Function : CScriptEngine::lua_error
[error]File : E:\priquel\sources\engine\xrServerEntities\script_engine.cpp
[error]Line : 180
[error]Description : <no expression>
[error]Arguments : LUA error: …\common\stalker clear sky\gamedata\scripts_g.script:975: bad argument #2 to ‘format’ (string expected, got nil)
tutaj gościu napisał co zmienić w tym pliku _g.script w tej linijce żeby nie wywalało niby, możesz sprawdzić.
https://steamcommunity.com/app/20510/discussions/0/558747922713833080/
This mod has been set to hidden
The reason given by the author is: Game Front is now back online. Due to issues with other websites, they’ve requested we take down the files we backed up when they went offline. For more information, read our news post.
TO PISZE TYLKO Może ktoś mi na pv pomoże
Jakiego masz patcha gry?/Jaka jest wersja Czystego Nieba? Bo jeśli nie jest 1.5.10 to trzeba zainstalować tego patcha.
A jeśli to nie pomoże, to tak jak tom3kb powiedział, znaleźć plik _ g.script. A następnie otworzyć go w notatniku/Notepad ++ i znaleźć linijkę 975 lub to:
log(string.format("%s",nil))
i zamienić na to:
log(string.format("%s",""))
Okej gdzie znajdę ten plik ? (powoli się cieszę xD)