[CoC] Arsenal Overhaul 3.1 (v.5)

A nie masz czasem czegoś dodatkowo na usb do kompa podpiętego, ja np jak mam podłączony telefon i on czasem tak jakby wchodził w takie “uśpienie” albo tak jakby na chwilę tracił połączenie i potem znowu odzyskiwał to wtedy mi np też stalkera zrzuca na pasek.

Dwóch monitorów czasem też nie masz bo widziałem taki problem z Cieniem Czarnobyla, że randomowo zwijał się na pasek jak były 2 monitory w kompie

Niee taki bogaty to ja nie jestem żeby dwa monitory mieć . Ajeśli chodzi o to USB to raczej nie tam ostatnio tylko taką kostkę z Internetem od gminy , bo komputer też gminy i oni ci od internetu mają tam co jakiś czas przetargi , między sobą no a ostatnio problem, jest z tym moim Internetem a tak poza tą kostką to nie.Mam nadzieję , że coś zrozumiałeś z tego chaotycznego pisania.

Witam na wstępie towarzyszy wędrujących po Zonie, z racji, że to mój pierwszy post. 

Dodałem sobie do CoC  mod Arsenal Overhaul, ale nadal nie znalazłem satysfakcjonującej mnie snajperki z zoomem, który miałby choćby dwie regulacje odległości. Polecicie coś kompatybilnego, co by taką pukawkę zawierało? 

Po tych kilku godzinach wrażenia z moda pozytywne, ale trochę brakuje mi tu szybkiej podróży. Wiem, że pewnie bluźnię, ale jak kolejny raz musiałem popylać z buta z Zatonu (bądż wymagającej podobnej ilości przejść lokacji) do Kordonu, tylko aby odebrać nagrodę za zadanie to sami wiecie. 

1 polubienie

@Piotrlwan A sprawdzałeś snajperki w modzie Stock Weapon ? Cieszę się ,też że chciałbyś ,aby była możliwość szybkiej podróży bo o ile wiem jest ,chyba jakiś mod ,który dodaje to ale nie znam jego nazwy.

1 polubienie

Możesz podać link do tego Stock Weapon? Nawet google mi go nie znajduje. 

Co do szybkiej podróży widziałem na YT, że można było klikać na PDA PPM na miejscu co się odwiedziło i wyskakiwało [fast travel], ale nie było linków ani nic.

Ja strzelam, że to nie chodziło o “Stock” tylko o:

//stalkerteam.pl/applications/core/interface/js/spacer.png

Co do szybkiej podróży to pewnie chodziło o tego moda:

http://www.moddb.com/mods/call-of-chernobyl/addons/coc-fast-travel

Ups rzeczywiście, powinienem napisać nowemu koledze poprawnie. A przechodząc do tematu szybkiej podróży to jest jakaś instrukcja instalacji?

Co do Arsenal Overhaul 3 to jest strasznie cienki. Fajne jest to że nawalili broni od cholery, ale ulepszanie broni u mechanika jest zrobione totalnie na odpiernicz się. Wszystko się powtarza i nie można jakoś określić broni. Nie mówiąc już o tym że przez przypadek kupiłem sobie strzelbę u Żwawego, która po pełnym ulepszeniu zabija śrutem z chorej odległości. Po co ci karabin bierz strzelbę kupę pocisków i jedziesz aż do monolitu. 

Nie będę tłukł nowego tematu więc zapytam tutaj - która z broni snajperskich (licząc z AO) jest waszą ulubioną i dlaczego? : )

Mam problem a mianowicie robiłem reinstall moda i po prostu nie widzę połowy hud np nie widzę rąk ani mapy możliwe że gryzą się dodatki czy Arsenal Overhaul gryzie się z tym:

//stalkerteam.pl/applications/core/interface/js/spacer.png

POST PRZENIOSŁEM TUTAJ, PONIEWAŻ TEMAT “COC-OPIS I INSTRUKCJA INSTALACJI” NIE SŁUŻY DO DYSKUSJI -  

Zainstalowałem w ten sposób:

1. Coc 1.4.22 PL
  2. AO 3.1 v.5 PL
  3. HD Stalker Pack + Faction_reskins
  4. Na koniec z polonizacji CoC-a trzeba skopiować plik gamedata/configs/localization.ltx do gamedata/configs CoC-a.

zainstaluj ponownie jak wyżej a na pewno będzie dobrze. 

Zrobiłem tak i dalej to samo.

Zrób czystą instalację CoC + patch 1.4.22 + polonizacja. Następnie zainstaluj dodatki tak jak opisałem w poprzednim swoim poście. Upewnij się że w menu OPCJE/ROZGRYWKA zaznaczone jest wyświetlanie wskaźników i interfejsu. 

Panowie da się zamontować tłumik do Groza-1?

Kupiłem 7.62, ale niestety nie da się…

to jest groza 9mm czy 7.62mm ? Zresztą niewykluczone (dokładnie nie pamiętam), że do grozy jest tylko jeden tłumik. Podobnie jak z lunetą. Jest tylko jedna przeznaczona do tej broni.   

7.62mm

Mam małe pytanie: widziałem już większość broni z tego dodatku, przewijają się wśród stalkerów, ale za diabła nie mogę znaleźć m134. On w jakimś specyficznym miejscu jest? Ma go któryś z handlarzy? Bo u Żwawego go nie widziałem. Ktoś się orientuje?

@naczelny_troll Z tego, co pamiętam, to u mnie mieli go Monolitowcy na CEA.

Witam, chciałem pobrać spolszczenie do AO3 z podanego linku, ale wyglądał na to że wygasł. Mógłby ktoś wrzucić na jakiś hosting i podesłać?

Cytat

Oops! An Error Occurred

The server returned a “500 Internal Server Error”.

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.

Proszę.

https://yadi.sk/d/PfpJM35W3ThbQm

2 polubienia