Ja, aby przy kolejnych modach nie kombinować z odtwarzaniem podstawki, zrobiłem tak.
Skopiowałm całą grę do nowego katalogu, o nazwie innej niż dla gry. Tą kopię zdegradowałem do 1.004 i podmieniłem fsgame.ltx na ten od trurl3 ( zapisy są robione w katalogu spaczowanej wersji). Od silnika zrobiłem skrót na pulpit. Mam więc dwie wersje tej samej gry i zapisy się nie nakładają. Ich nie używam do grania, chyba że 1.006 w czysta grę.
Chcąc grać w moda, zależnie od tego jakiej podstawki potrzebuje, znów robię jej kopię do nowego katalogu z nazwą moda. W razie 1.006 zmieniam - po zmodowaniu - fsgame.ltx i skrót do silnika.
Fakt, że zajmuje to sporo miejsca na dysku, ale nie mam najmniejszych konfliktów, bo te kopie nie ingerują w siebie i rejestr.
Przy usuwaniu moda, usuwam skrót, a następnie katalog z modem i nie pozostaje po nim żaden ślad. Dodatkowo, na wszelkiwypadek miotła. Dziury w dysku usuwam, defragmentując go.
Nowy mod, nowa kopia i modowanie - na na pewno czystą podstawkę. Gdy wystąpią problemy - bezbolesne usunięcie moda.
@kondotier, tak robiłem kiedyś, miałem swego czasu koło 20 modów naraz, zajęte było dobre 120GB samymi stalkerami. Teraz nie mam już tyle czasu na granie i sam stalker mi się znudził. Ostatnio jedyna gra która mnie zassała jak kiedyś stlker to był FarCry3
@Kpuc - ale przychodzą nowi STALKERzy, nawet 12 latkowie. Dla nich takie porady, to o połowę mniej pytań typu “co źle zrobiłem” . A oni szybko ze Stalkerów nie zrezygnują. I z modów też.
Można do wszystkiego dojść samemu, ale po co wyważać otwarte drzwi.
Jednak się cieszę, że ( sam do tego doszedłem ) ten sposób jest dobry i inni też z niego korzystali. A korzystam z niego, ze względu na łatwość usunięcia moda już zaliczonego, albo takiego, który już po paru chwilach mi nie odpowiada. Krótko bawię się w mody, ale już takie miałem. I z podstawką problemu nie ma.
Opis wykorzystania paczki, jest dość skomplikowany. To wytnij, a to zostaw.
Ale przecież, po porównaniu zawartości paczki z katalogami i plikami gry, wystarczy bez tych wycinań wkleić zawartość paczki do gry, ze zgodą na zamianę i mamy to samo, plus pewność, że czegoś za dużo nie wycięliśmy.
Tak odpatchowałem swoją grę i mam właściwą działającą wersję. Na ekranie startowym, jest informacja o tym.
Jak napisałeś:,Jest jeszcze jeden problem, musisz podmienić plik exe z paczki na zwiększoną pamięć dla aplikacji z 2 do 3GB, w przeciwnym razie większość modów będzie się zawieszać z błędem ‘‘Out Off Memory’’.W pliku z grą znalazłem czytaj to i był tam link do tych 3 GB.Koleś podał tam kolejny link.Wciskam link a tam error plik został usunięty przez użytkownika.Mógłbyś podać nowy link do 3GB ?