Diabelski Młyn w Prypeci. Pierwszy raz od katastrofy znowu ruszył

35 minut temu, FeRu napisał:

jak jesteś u kogoś to masz opuścić głowę siedzieć cicho i nic nie dotykać ani nie odzywać się bo tak nie wypada,

Sorry, kolego, ale tu się mylisz.

Lekko trawestując @Sierioża - jak jesteś u kogoś w gościach, to nie sikasz do doniczek, nie walisz kupy do szafy czy wersalki, nie kradniesz sztućców czy innych drobnych przedmiotów, nie gwałcisz pani domu czy jej córki, nie szperasz na komputerze w poszukiwaniu erotycznych zdjęć gospodarzy, nie bierzesz bez pytania kluczyków do auta…i nie robisz jeszcze wielu innych rzeczy. To, że u siebie w domu tak robisz, a proszę Cię bardzo. Ale będąc u kogoś gościem wypada dostosować się do obowiązujących na całym cywilizowanym świecie norm i zasad. A jak nie, to gospodarz mniej lub bardziej energicznie wyprosi Ciebie z domu. I drugi raz już do niego nie wejdziesz.

I nie porównuj wyjazdu turystycznego z wyjazdem na saksy, bo rządzą się one ciut innymi prawami.

9 minut temu, SmokeHead napisał:

Przecież Polak chciał uczicić pamięć tragedii

To może ktoś uczci pamięć ofiar Oświęcimia gazując kilka małp (podobne w końcu do ludzi, ale inne zwierzęta też mogą być), a potem rozpalając krematorium i paląc te truchła ? Oczywiście, kręcąc z całości filmik i wrzucając go ma YT ?

Może to niekoniecznie ta sama skala problemu, ale mam nadzieję że rozumiesz, co chciałem napisać. Nie byłbyś czymś takim wstrząśnięty ?

Niestety, jak zwykle nasi rodacy wyszli na chamów, idiotów i totalnych prostaków. I nie dziwię się oburzeniu Ukraińców.

3 polubienia

Ja sądzę, że powinni zostawić w spokoju ten diabelski młyn. Też chciałbym zobaczyć na własne oczy Prypeć, miasto widmo. Pospacerować wokół bloków, zrobić zdjęcia, wejść do opuszczonych już przez tyle lat mieszkań, ale przesadą jest dla mnie ‘’ uruchamianie ‘’ tego młyna. Ja pomijam już sam fakt, że ten zardzewiały kolos ma tyle i tyle lat i w każdym momencie może runąć na ziemię, tu chodzi o to, że jak przyjeżdżam na wycieczkę ( a w tym przypadku Prypeć ) to przestrzegam panujące tam zasady.
Jak ktoś mi mówi, żebym czegoś nie dotykał to tego nie dotykam i koniec. Kurde blaszka, tak ciężko zrozumieć panujące u kogoś zasady ?

Oczywiście ‘’ fajnie ‘’ to wygląda. Relikt przeszłości, który w każdej chwili może być usunięty .. Nagle ożył.
Tak czy siak, jak napisałem wyżej .. Super wygląda, ale Nie. Tak się Nie robi. Zwłaszcza w Takim miejscu.

1 polubienie

1 minutę temu, Agrael napisał:

Relikt przeszłości, który w każdej chwili może być usunięty

Teraz już tak. I obym się mylił, ale w sumie Ukraińcy mogą tak postanowić, skoro ktoś wpadł na to, by się nim bawić… Przeżyłem nowy sarkofag, bo to konieczność, ale młyn mógłby jednak zostać… Ale jeśli zniknie, to będę wiedział kogo winić :smiling_face_with_horns:

@apg2312 Zepsułeś, zbyt dosłownie wyłożyłeś. Mózgi będą pękać, żyłki w tyłkach też.

@apg2312 Zepsułeś, zbyt dosłownie wyłożyłeś. Mózgi będą pękać, żyłki w tyłkach też.

Zbyt dosłownie a fajna dyskusja była :grin:. Żyłki niekoniecznie lubię jak ktoś mnie zagnie zwłaszcza jak krótko i zwięzle (coś zi mi nie działa). Jak mówiłem każdy ma racje a jedyną/jedynymi osobami które mogą ten gest postępić to sami byli mieszkańcy Prypeci (koniec i już moje końcowe i niezmienne zdanie).

Chciałem wcześniej zakończyć i zamknąć temat ale jak już gadka szmatka to i sam przyłączyłem się do dyskusji.

@apg2312 marnujesz talent, udzielając się tylko jako moderator. Powinieneś mieć swój kącik porad na temat savoir-vivre :grin: . Czasami po prostu trzeba tak wygarnąć ?smile_00130? aby uświadomić rzeczy podstawowe i oczywiste, nie mające nic wspólnego z wielką polityką, zaszłościami historycznymi i teorią Wielkiego Wybuchu ( z tym ostatnim trochę poniosła mnie fantazja).

2 polubienia

To moje własne zdjęcia, z przejażdżki “Diabelskim Młynem”. Lipiec tego roku, Ukraina, Żytomierz. Jechaliśmy tylko we troje na całym obiekcie, a kosztowało mnie to w przeliczeniu na złotówki - 3 zł od osoby.

Reszta pod spoilerem:

Spoiler

1 polubienie

Tu działający link do filmu:

Spoiler

https://www.youtube.com/watch?v=-S5qhH_Jw4M

2 polubienia