Dream Reader

@Poltergeist A dobrze, wiem który to. :grin: Tak coś czułem, że trzeba do niego zagadać. Dam znać czy pomogło.

@Poltergeist Działa, dzięki.

A wie ktoś może, gdzie znaleźć dokumenty na Agropromie? Chodzi o wojskowe, nie tą fleszkę ze schowku Striełoka.

Docieramy do Agropromu i widzimy, że jest zajęty przez grupę Czyste Niebo. Idziemy do głównego budynku, wchodzimy na 3 piętro i zamiast dokumentów widzimy Lebiediewa. Rozmawiamy z nim i dowiadujemy się o dokumentach. Lebiediew mówi, że ich baza wkrótce zostanie zaatakowana przez najemników i prosi o pomoc, zgadzamy się. Eliminujemy najemników i ponownie rozmawiamy z Lebiediewą. Daje wskazówkę, że musimy poszukać dokumentów w podziemiach Agropromu, pójdźmy tam. Musisz iść NATYCHMIAST!, nie zatrzymując się nigdzie, w przeciwnym razie „sprzątacz trupów” posprząta zwłoki, a dokumentów nie znajdziesz. I wejdź do metra przez przejście, którym zabiera nas Wasjan. W tunelu z elektrykami odnajdujemy zwłoki Czystoniebowca i zabieramy dokumenty.

Po zabraniu dokumentów pojawi się 2 kontrolerów. Powalamy ich i wychodzimy z podziemii. Gdy pojawiliśmy się na Agropromie, kierujemy się w stronę Swałki i wtedy natrafiamy na zasadzkę najemników dowodzoną przez najemnika o pseudonimie Pierwszy. Walimy ich wszystkich i bierzemy pendrajwa z kodem ze zwłok Pierwszego. Informacje pojawiają się również z tego pendrive’a, który można przeglądać w PDA w sekcji Poczta w temacie Dochodzenie. To wszystko, chodźmy na wysypisko.

(Попадаем на Агропром и видим, что его занимает группировка Чистое Небо. Идем в главное здание, поднимаемся на 3-й этаж и вместо документов видим Лебедева.
Говорим с ним, узнаем про документы. Лебедев рассказывает, что вот-вот должна произойти атака их базы наемниками и просит о помощи, соглашаемся. Ликвидируем наемников, снова говорим с Лебедевым. Он дает наводку, что искать документы надо в Подземельях Агропрома, идем туда. Идти нужно СРАЗУ, нигде не задерживаясь, иначе «уборщик трупов» подчистит труп, и документы вы не найдете. И заходить в подземку через переход, куда проводит нас Васян. В тоннеле с электрами находим труп ЧНовца и забираем документы.

После взятия документов спавнятся 2 контроллера. Валим их и выбираемся из Подземелья.
Как появились на Агропроме, идем в сторону Свалки, и тут натыкаемся на засаду наемников во главе с наемником по кличке Первый. Валим их всех и с трупа первого снимаем флешку с кодом. Также с этой флешки появляется инофрмация, которую можно посмотреть в ПДА в разделе Почта в теме Расследование. Все, переходим на Свалку.)

https://stalker-worlds.games/forum/topic/1322-stalker-dream-reader/

2 polubienia

Dzięki wielkie. :grin:

Witam. Ściągnąłem tego moda i ręce mi opadają… Zauważyłem, że występuje tu specyficzne zjawisko - w miejscu gdzie przebywają bandyci często pojawiają sie też samotnicy. Przy czym jedni do drugich nie strzelają ,przez co bardzo trudno jest ich rozróżnić i w ogóle zorientować się że taka sytuacja ma miejsce. Samotnicy są wmieszani w bandytów tak, że broniąc się przed tymi drugimi nie ma opcji żeby niechcący nie postrzelić jakiegoś samotnika. To z kolei powoduje, że wszyscy samotnicy stają się nagle wrogami, a bandyci robią się neutralni. Gdy nie daj Boże zrobię szybki zapis już po tym nieświadomym trafieniu jakiegoś samotnika, to po próbie wczytania gra się wysypuje… W ten sposób straciłem wszystko co osiągnąłem do tej pory na lokacji Wysypisko. W związku z tym moje pytanie brzmi: czy mod ma od razu zawczasu wylądować w koszu, żeby nie psuć mi dalej nerwów, czy jest może na to jakaś metoda/poprawka? Nie zamierzam robić co krok twardego zapisu, bo ile by ich było…

@aaa1112 Moim zdaniem wylądować w koszu. Grałem w niego i przeszedłem całego, ale szkoda nerwów. Dodatkowych zadań jest niewiele, a wylotów mnóstwo, zwłaszcza później. Na przykład w Dolinie nie można nawet zapisać gry. Są też te dziwne rzeczy, jak właśnie pomieszane grupy stalkerów no i sporo innych bugów. Mógłby to być fajny mod, bo klimat ma świetny, ale przez stan techniczny odechciewa się grać.

Trochę emocje wzięły górę, ale muszę pamiętać na przyszłość o częstszym robieniu twardych zapisów…

aaa1112 - podstawą w modach jest robienie tzw. twardych zapisów, zazwyczaj przed dialogami, akcja, nowa lokacja, warianty kwestow.

1 polubienie

Wszystko OK, ale jednak słowa o wyrzuceniu moda okazały się prorocze. Powtórzyłem wysypisko od nowa, robię już częściej twarde zapisy, ale ta świnia się dalej wysypuje co któryś zapis i wcale nie przez to że trafię kogoś niewłaściwego. Nie zamierzam robić jak głupek po 5 razy tego samego. Dość.