Dyskusja ogólna - NS2016

, wejście do kopalni pojawi się w trakcie rozwoju fabuły.

, telewizor cały czas jest obok Akima. Można go zabrać w każdej chwili.

Ogólnie, jak dla mnie, to mod rewelacja. Miałem kilka wylotów na początku, bo przeceniłem możliwości mojego kompa. Po zmniejszeniu ustawień wylotów brak.

2 polubienia

Telewizor był obok Akima ale go już nie ma, tak jak pisałem zabrałem go wcześniej i gdzieś się pozbyłem. Teraz może być problem bo sępy  zbierają wszystko co im w łapki wpadnie, na kupca z tym towarem też na razie nie trafiłem. Będę szukał i może gdzieś się uda zdobyć bo inaczej nie popchnę zadania z PDA monolitowca. Gdyby był spawner to pewnie rozwiązałby sprawę.

Niestety - bez Spawnera nie pójdzie. O ile niektóre itemy występują w lekkim nadmiarze (np jajka lub mikrochipy) - to TV jest tylko jeden. Dlatego - tak jak pisał Kondotier - Tv należy szybko “zbunkrować”.

Jeżeli jestes zainteresowany mogę podrzucić Ci sejwa z Bagien .

Po całkiem miłym i sympatycznym początku  miałem nadzieję ze w końcu trafi się następny  rozsądnie opracowany mod , bez "Gorejącego - tfu -Zywego Serca , bez  miliona półniesmiertelnych zwierząt, dla "niepoznaki " nazwanych mutkami,  oraz będący w zgodzie - generalnie - z prawami fizyki (jakoś przeżyję te pola anomalii nie pozwalających czasami zrobić kroku dalej, czy tez gówienko zwane szumnie “artmodyfikatorem”) . Bez tych debilnych dodatków - które -jak mniemam- są wypadkową żle rozumianej poetyki “Pikniku…” Sola byłaby równie fajną pierwszoosobową naparzanką . Ale OK - zniosę - mimo wszystko lubię fantazje Kufajmanów  - tylko niech mi ktoś odpowie , po kiego grzyba wstawia się ( lub nie usuwa z tej wersji Soli ) Kościeja , Truposza czy jak mu tam? Przez tego skurkowanca nie mogę dalej popchnąć akcji w Labiryncie  - czyli ukraść sejfu. Dziadyga jest nieśmiertelny , a ja nie mogę zbliżyc sie do drzwi Bunkra bo mnie  kasuje raz za razem.Dla smaczku - o ile dobrze zrozumiałem podpowiedzi na stalkerportal.ru - questy z nim nie wystepują w tej wersji Soli.

7 godzin temu, mkk7 napisał:

Telewizor był obok Akima ale go już nie ma, tak jak pisałem zabrałem go wcześniej i gdzieś się pozbyłem. Teraz może być problem bo sępy  zbierają wszystko co im w łapki wpadnie, na kupca z tym towarem też na razie nie trafiłem. Będę szukał i może gdzieś się uda zdobyć bo inaczej nie popchnę zadania z PDA monolitowca. Gdyby był spawner to pewnie rozwiązałby sprawę.

Możesz skorzystać z promocji u Sidorowicza. Ma promocję na TV nówki sztuki nie śmigane 250 r jedna sztuka.
sidr_supl.ltx (1.39 KB)
sidr_trade.ltx (3.4 KB)

Nic więcej nie zmieniałem trzeba te pliki wrzucić do katalogu gamedata\config\misc\shop_sidr 
Można pliki nadpisać lub zachować swoje i po zakupie telewizora przywrócić oryginalne.

jak chcesz wrzuć swojego sejwa popatrzę. 

3 polubienia

- dzięki ale jakos dałem radę.Po prostu  wnerwił mnie ten babol.

Ok  wrzucę i sprawdzę w wolnej chwili, zawsze wiedziałem że Sidor to kutwa .

p.s. Bo to też ważne. Wpis na telewizor działa dopiero po uwolnieniu Żwawego ! 
p.s. 2 . Cenę można przeze mnie u Sidora negocjować     

Do OP2 był czit, sadzę że i tu powinien zadziałać, na kupowanie itemów za kilka rubli. Nie tylko telewizora.

Czy w S2016 jest taka opcja kupowania, wyświetlająca się na ekranie bez konieczności przyjścia do handlarzy?

1 godzinę temu, kondotier napisał:

Do OP2 był czit, sadzę że i tu powinien zadziałać, na kupowanie itemów za kilka rubli. Nie tylko telewizora.

Czy w S2016 jest taka opcja kupowania, wyświetlająca się na ekranie bez konieczności przyjścia do handlarzy?

Niestety nie ma takiej opcji.  
Tak, że trzeba dreptać do Sidora a cenę można dowolnie ustawić.

O opcji kupowania za parę rubli pisałem:

//stalkerteam.pl/applications/core/interface/js/spacer.png

Od Akima do Sidora niedaleko. Wódki dla Kuzniecowa dawać nie musisz, bo zawsze można przeskoczyć płot przy torze, w miejscu gdzie lora styka się z towarowym wagonem. Jeszcze mi się nie trafił mod, aby z tego powodu wojsko pod mostem się gniewało.

W razie problemów z jakimś “itemem”, na Forum jest poradnik (dotyczący Narodnej Solianki) jak dodawać takowe do sprzedaży:

//stalkerteam.pl/applications/core/interface/js/spacer.png

Wyraża więcej niż tysiąc słów

Pytanie do wszystkich grających: jak z żarciem zasobów systemowych? Jest lepiej, gorzej, czy bez zmian? Będę grał na kalkulatorze, na którym OP-2 szybko stało się absolutnie niegrywalne…

Nie wiem. Ulepszyłem trochę kompa i nie mam porównania. Wersja 2016 działa mi płynnie na średnich ustawieniach i dynamicznym oświetleniu. Parametry mojego kompa znajdziesz w profilu.

Witam ,mam pytanie czy jest spawner do tego moda.

Też szukałem spawnera, ale zrezygnowałem. Nie jest potrzebny moim zdaniem. Tylko można popsuć sobie rozgrywkę. Wszystko co jest potrzebne go gry można znaleźć, kupić lub zrobić samemu. 

Dodawanie przedmiotów u handlarzy załatwia sprawę, spawner używany w granicach rozsądku też by nie zaszkodził. Jak załatwimy quest z walizką dla Kuzniecowa to biegamy pod mostem na Kordonie za free tam i z powrotem , tylko nie w nocy bo wtedy wojaki naparzają do wszystkiego co się rusza.

A kto na Kordonie bez potrzeby, np. porozmawiania z Kuzniecowem chodzi pod mostem? Bez czitowania skoczność GB jest tak ustawiona, że przeskoczenie przez płot odgradzający tory na wysokości lory i towarowego, nie stanowi problemu. Tylko trzeba uważać na prawie niewidoczną anomalię, oraz podchodzić od chlewni, a nie drogą. A wojaki i Kuzniecow nie zgłaszają pretensji. I już na początku mamy zaoszczędzoną jedna butelkę wódki.

Na Agropromie w bazie stalkerów, pomiędzy czterema zbiornikami jest teleport pod ziemią. Wie ktoś coś na jego temat?

15 minut temu, smox napisał:

Na Agropromie w bazie stalkerów, pomiędzy czterema zbiornikami jest teleport pod ziemią. Wie ktoś coś na jego temat?

To nie jest czasem zejście do podziemi agropromu?