Statyk dostanie nowe shadery za niedługo. Pracują nad tym. Na moddb są screenshoty, Vincent to robi ![]()
Poza tym Statyk to jedyny tryb na którym emisje normalnie wyglądają.
Statyk dostanie nowe shadery za niedługo. Pracują nad tym. Na moddb są screenshoty, Vincent to robi ![]()
Poza tym Statyk to jedyny tryb na którym emisje normalnie wyglądają.
Ksantyp, ja miałem przeciwny problem, za duzo światła, więc kopsnąłem statyczne, wlazlem w opcje cieni, tekstur i gra i buczy.
Aha gralem/gram na dx9.
![]()
p.s. kluczem do zagadki światła może być gamma i pokrewne.
Ksantyp, ja miałem przeciwny problem, za duzo światła, więc kopsnąłem statyczne, wlazlem w opcje cieni, tekstur i gra i buczy.
Aha gralem/gram na dx9.
p.s. kluczem do zagadki światła może być gamma i pokrewne.
Ustawianie gamma rozjaśnia w ten sposób, że wszystko staje się blade a nie jaśniejsze i nie ma wpływu podczas “złej pogody”. Ja gram na WIN7 64bit, więc nie wiem jak gra wygląda na XP. Wiecie, idąc z roboty do domu spacerkiem przyglądam się cieniom drzew, zakamarkom budynków i jest bardzo jasno , gdy jest pogoda. Przypominam sobie FARCRY i tam było bardzo jasno, naturalnie. Oczywiście grafika o wiele prostsza od tej w LA , ale naturalne światło, jasność. A tu jakby pod kołem podbiegunowym by była ta Ukraina. Albo nasze słońce to jakiś czerwony karzeł lub oddaliło się od mateczki ziemi z 3 krotnie.
Patch 1.3003 wydany.
Koma, juz go mam ale czy po instalce trzeba grać od nowa i czy będzie kompatybilny z rus wersją? polonizacja mi nie wlazła to se dałem spokój, gram w rus.
Ano musí se hrát znovu.Viz zde:
“Here is long awaited 3rd patch for S.T.A.L.K.E.R.: Lost Alpha. Here are some very important facts about it:
Due to the changes in storyline and engine, it’s required to start a new game after you installed this update.
Your previous saves will not work.
This patch is cumulative, so you don’t need to install the previous (1.3002) patch at all.
The patch installer will wipe out your gamedata directory so backup whatever mods you’ve installed
Beware, mods made for previous patches will not work with this 3rd patch until mod makers make them compatible. We can not give support in this case.”
Na CEA po zadaniu zniszczenia BTR przez śmigłowce dostałem zadanie odnalezienia zagubionego zwiadu powinności (w poradniku jest,że dostaje się zadanie likwidacji mutantów). Czy to jest zmiana w scenariuszu wniesiona patchem 1.3002? Gdzie jest ten oddział? Oblatałem całą elektrownię i nigdzie się na niego nie natknąłem poza stojącymi jak słupy wojakami z BTRem ( czekającymi na odpalenie skryptów).
Hej a ja mam pytanie trochę głupie, jak zainstalować Lost alpha? Bo kumpel mi dał na penie gre, ale wyjechał do niemiec a ja bym popykał. Mam foldr z instalką i tymi direktami i innymi wynalazkami, w rar (bins xp,patch 1.30013, polonizacje) także HELP!!! i z góry bardzo ale to bardzo bardzo dziękuję.
Dobra w folderze powinieneś mieć 3rdparties, game, autorun.inf (po kiego grzyba no chyba że na płytkę to burnąć to więcej miejsca na kompie) lostalpha.ico i setup.exe. Kliknij setup.exe i instaluj do folderu POZA program files są problem potem. Zainstaluj najlepiej do C:GamesSTALKER Lost Alpha i Instalujesz.
Trochę poczekasz więc załatw sobie coś do roboty. Potem pobierasz najnowszy patch z moddb.com 1.3003 a na sam koniec spolszczenie pod wersję 1.3003.
Jeśli nie masz pliku setup.exe pobierasz z pobieralni. Poproś Portalsa o transfer albo poszukaj torrenta którego postawili twórcy (Dezowave). Po pobraniu rozpakuj i instaluj sobie tam gdzie wskazałem wcześniej.
Tak czy inaczej bez patcha 1.3003 ani rusz. Poprawia optymalizacje. Ja zszokowany miałem 50+ fps a wcześniej się użerałem z 30-oma XD.
Ostatnia rzecz. Przed patchem używano plików z gamedaty. Jakbyś chciał modować to nie ma bata jeszcze. Dezowave musi posprzątać pliki bo po skryptach i konfigach latają pliki do tłumaczenia. To powoduje niekompatybilność z spolszczeniem.
PS. Spolszczenie nie obejmuje dialogów!!
Masz tu linki:
http://stalkerteam.pl/topic/6718-oficjalna-polonizacja-lost-alpha-pod-patch-13003/#entry72277 by Trikster
http://www.moddb.com/mods/lost-alpha/downloads/stalker-lost-alpha-v13003-patch
Spolszczenie jest w pliku gamedata. Gra już gamedaty nie używa w sensie gamedata wcześniej miała ważne pliki potrzebne do działania gry.
W ogóle to dzięki, ale to nie rozwiązuje mojego problemu bo to chyba jest inna wersja jak napisałem(nie wiem skąd ten kumpel ściągał to wszystko, chyba ze S.T.A.L.K.E.R.pl) i co z tym patchem 1.30013 co go mam i tym plikiem bins xp oraz folderem redistable w krórym znajdują się directx june 2010 czy coś i inne wynalazki?
Masz setup.exe? Poszukaj go i odpal. Jak nie ma to redownload i tyle.
Masz link do Lost Alpha z pliki.stalkerteam.pl
http://pliki.stalkerteam.pl/index.php?action=view_file&id=129
http://www.moddb.com/mods/lost-alpha/downloads/stalker-lost-alpha-v13003-patch
http://www.mediafire.com/download/m9v3t0cppz47hde/Lost+Alpha_polonizacja_ver.13003.rar
Rozpakuj plik z pobieralni i teraz postępuj zgodnie z instrukcją.
Instalacja.
Odpalasz plik setup.exe i instalujesz do folderu poza Program Files (problemy z zapisami stanu gry)
Po zainstalowaniu odpalasz patch 1.3003 (nie 1.30013 to stary patch)
Po zainstalowaniu patcha otwierasz plik z spolszczeniem i wrzucasz folder gamedata spolszczenia do głównego folderu gry
Odpalasz gre i się cieszysz ![]()
Masz tu obrazkami jak już nie obczaisz tego powyżej.
TO CO NAPISAŁEM ZNACZYŁO MIAŁO INACZEJ WYGLĄDAĆ!
Miałem na myśli że instaler (setup.exe) sam je wczyta i zainstaluje. Zawsze można samemu to zrobić ale po co się męczyć racja,
Jakby nie dało rady udżwignąć z naszej pobieralni to wszystko jest tutaj :http://www.moddb.com/mods/lost-alpha
Wielki dzięki wystarczył sam patch nawet pod moją wersję. A propos z tego moddb to nie mogłem ściągnąć nic ani nawet z forum, patcha pobrałem z nie wiem skąd ale pobrałem. litosns z tymi obrazkami to pojechałeś jak dla blondynki, ale teraz ciskam i normalnie jak bym pierwszy raz w stalkera grał.
Siema koledzy, mam pytanie. Mianowicie czy w LA można zdobyć samochód w inny sposób niż przez jego zakup? a jeśli tak to gdzie i w jaki sposób? Dziękuje z góry za wasze odpowiedzi.
Siema koledzy, mam pytanie. Mianowicie czy w LA można zdobyć samochód w inny sposób niż przez jego zakup? a jeśli tak to gdzie i w jaki sposób? Dziękuje z góry za wasze odpowiedzi.
W Ciemnej Dolinie łada, w Mrocznym Parowie gazik - to na początek…
Gazik stoi przy drodze, łada - przy jednym z budynków …
W Ciemnej Dolinie jest też oprócz GAZa jeszcze chyba też Łada ( takie białe autko ). Blisko tego GAZa. Radzę ją wziąć, bo GAZ błyskawicznie zużywa paliwo. A na Ładach można pokonać dwie lokacje. I koło zapasowe jako “bagażnik” nie odpada :).
[error][ 183] : Nie można utworzyć pliku, który już istnieje.
jest tez fura do wziecia w “ciemnym parowie”
cokolwiek sie pod tą nazwa kryje ![]()
Witam jestem na etapie gdzie ma się pierwszy fabularny kontakt z autem, podczas ucieczki przed helikopterem z bazy monolitu. Mianowicie auto jest niesamowicie wywrotne wystarczy przy najmniejszej prędkości wcisnąć skręt i leże na boku. O trzymanie kulki z helikoptera kończy się tym samym nawet bez skręcania. Da się coś z tym zrobić?
Musisz niestety, ale na początku, wyjeżdżając z tego miejsca gdzie pod zakładem stoi Łada, trochę pogłówkować i zapamiętać jaki jest czas nawrotu helikoptera. A przeczekać pierwszy nalot, możesz podjeżdżając nią do przodu i lekko w prawo, tak aby schować się pod budynkiem. Tylko za długo tam nie parkuj, bo też cię helikopter dorwie. A że nie jest to terenówka, musisz jechać drogą, wtedy jest tylko jeden zakręt w prawo, drugi w lewo i dalej jazda na wprost. Tylko pamiętaj, że to nie wyścigi. Jazdy po terenie i tych pagórkach nie zalecam.