TOZ-106 w akcji.
W tych wapons packa tyle pięknych broni, a ja czekam i czekam, aż ktoś zrobi drylinga.
A pomysły na broń myśliwską są nieskończone. Tu chyba “quatroling”.
Z takim to nawet na kontrolery w służbie Monolitu nie byłoby straszno iść.
Przyznam szczerze , że marzy mi się w OP-ku takie coś poniżej jako broń unikalna ( nota bene faktycznie w chwili obecnej unikat):
Sauer M30 Luftwaffe (2x12/76 plus 9.3 x74) - używana przez personel Luftwaffe w D.A.K. jako survival weapon.
Może jeszcze do kompletu rewolwer Le Mat jak w Westworldzie
https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Rewolwer_LeMat
Też by dzika położył.
A dlaczego by nie? Jakiś emigrant rosyjski biorący udział w wojnie secesyjnej, wrócił z nim do Matuszki Rasiji. I jest przekazywany z ojca na syna jako “broń rodzinna”. Uciekając po awarii, broń została schowana gdzieś “pod strzechą” i nagroda za jej znalezienie warta nadstawienia karku. To ostatni egzemplarz na świecie, więc SZA wysyłają swoich rangersów aby go znaleźli. Nasz bohater musi być pierwszy, idąc po trupach tak rangersów jak rodzimych poszukiwaczy.
Temat na nowy scenariusz moda. Praw autorskich do pomysłu nie roszczę .
Jeżeli już coś takiego miało by się znaleźć, to jako samoróbka albo modyfikacja jakiejś innej broni.
A tutaj to raczej tego nikt nie da z prostego powodu - nie ma tego w EFT, które jest “bazą” tego projektu.
Ale ale, żeby nie było, w EFT też są różne ciekawe “wynalazki”, przykłady:
-DT MDR - karabin w układzie Bullpup, pozwalający na zmianę lufy i magazynka, która to zmiana pozwala na wykorzystywanie różnorakich typów amunicji: .223 Remington, 5.56mm NATO, 7.62mm NATO i .300 Blackout (aczkolwiek wersja EFT-owa pozwala chyba tylko na 5.56)
Te 3 uznałem za najbardziej warte uwagi, również z całej listy najpewniej pierwszą bronią, którą ujrzymy w EFT WP będzie DT MDR, jako że obecnie z całej trójki jako jedyny znajduje się w grze. Reszta jest w fazie “produkcji”.
Tego typu broni w różnych waponpackach jest mnóstwo. Każdy może sobie życzyć czegoś innego. Pisząc o drylingu, miałem na uwadze niezbyt odbieganie od tego co jest w modach i mogło być u ludzi wokół Czarnobyla. Ale to moje marzenie.
A przy tym rewolwerze z lufą na naboje śrutowe, to tylko popuściłem wodze fantazji, co ma odzwierciedlenie w stwierdzeniu, że to dobry item dla scenariusza nowego moda.
W jednym z modów w który niedawno grałem, zamiast granatnika podlufowego można było podczepić strzelbę. I było to bardzo logiczne, jak na potrzeby w Strefie. A nawet chałupnicze zrobienie takiego dodatku nie byłoby problemem.
Niedługo mają się zacząć otwarte beta testy moda. Dokładnej daty na razie brak ale chyba jest na co czekać
A drylingu jak nie było, tak nie ma .
W dniu 5.06.2019 o 11:02, kondotier napisał:
zamiast granatnika podlufowego można było podczepić strzelbę. I było to bardzo logiczne, jak na potrzeby w Strefie. A nawet chałupnicze zrobienie takiego dodatku nie byłoby problemem.
I taka opcja zdecydowanie bardziej do mnie przemawia. Zwłaszcza, że można skorzystać z gotowych rozwiązań, takich jak M26 MASS
lub Crye Six 12
Wydaje mi się (bo na modddingu się nie znam), że byłoby to łatwiejsze do implementacji w grze niż dryling. Poza tym większa pojemność magazynka (5-6 naboi), możliwość zamontowania na karabinach szturmowych oraz mniejsza waga sprawia, że taka broń byłaby w Zonie o wiele bardziej użyteczna.
fotki+info: https://modernfirearms.net/en/
Chyba już były nawet w modach do stalkera strzelby do “m4” i innych? Nie jestem pewien czy w OP 2.1 nie ma do kupienia takich dodatków, musiałbym zerknąć u handlarzy, np u Adrenaliny na Agropromie.
12 minut temu, 3OM6AKAH napisał:
Wydaje mi się (bo na modddingu się nie znam), że byłoby to łatwiejsze do implementacji w grze niż dryling
W sumie żadna różnica czy np robisz karabin z podwieszanym granatnikiem, czy strzelbę, która ma dodatkową lufę na inny nabój.
Że drylingów nie ma to tylko chyba wynika z rzadko stosowanego tego rozwiązania i mało ludzi o tym wie. Tak to już dawno by zrobili takie modele.
W CoD był np Dryling https://callofduty.fandom.com/wiki/M30_Luftwaffe_Drilling
To jak się kiedyś jakiś rosyjski modder dowie to może sobie “pożyczy” i kiedyś w stalkerze zobaczysz. Bo baza już jest.
Miałem już w modzie taką modyfikację podlufowego, która strzelała amunicją myśliwską. Było to bardzo wygodne, jak trzeba było w czasie walki odstrzelić przybłąkanego tuszkana albo psa. Przeniesienie takiego zestawu to jedno, a zrobienie drylingu z pełną animacją to drugie. A skoro mogło się to znaleźć w CoD, z którego czerpano modele dla stalkera, dlaczego nie “zaadoptować” i zaadaptować też takiej strzelby. I dawać w nagrodę od Leśnika, za likwidację np. obrzynem xxx mutantów.
No cóż, pomarzyć zawsze można.
Filmik z testów paczki.
Wyszła beta wersja tego weapon packa, jak ktoś chce wypróbować to link poniżej:
https://mega.nz/file/QyZCwSqC#UBVzybHra8tjy4atV8uglFEmeHCFqiK02HP2wU5l2Ig
Bo BSG to pały i tylko na tyle ich stać.
Jak jakieś 2 lata temu Youtuber Eroktic nakręcił film o możliwym wycieku danych graczy EFT, to BSG zamiast w jakiś cywilizowany sposób to sprostować i powiedzieć, że tego nie było, to zablokowało 47 filmów z kanału Eroktica, plus nawrzucali na niego na swoim profilu na facebooku.
Już pomijam to, że przy tamtej aferze się okazało, że w swojej gierce wykorzystują niektóre modele broni bez oficjalnej licencji producentów.