Escape from Chernobyl

Tak z ciekawości - będziesz jeszcze coś robić z tą paczką czy to jest już jej finalna wersja? 

Tej już nie przewiduję ruszać. Może jak wyjdzie nowa oficjalna beta to skleję podobną paczkę na nią.

W końcu działają mi polskie znaki przy tłumaczeniu task packów 🙂 Jak się okazuje nie wystarczy zmienić encoding na “windows-1250”; plik musi zostać utworzony na lokalnej wersji Windowsa. Jeśli przetłumaczy się tekst na angielskim pliku, gra dalej nie będzie czytała polskich znaków mimo poprawnej stony kodowej…

Ale nie wiem czy będę udostępniał Escape from Chernobyl w wersji 1.5.1 - za dużo to wszystko waży. A ciągle dodaję nowe addony 😂

Wrzucam spolszczenia do użytych addonów, powinny pasować do ich najnowszych wersji. Może komuś się przydadzą.

Spolszczenia do Anomaly Magazines, Artefact Renovation, Boomsticks&Sharpsticks, EFT Medic Item Overhaul, Igi task pack, Ghen Tuong task pack, Arszi task pack, Trader Overhaul Complete 1.24 (outfit version).

przetumaczone addony.rar (226 KB)

4 polubienia

Dzięki za przetłumaczenie tych dodatków   Wrzuciłem je na nasz serwer i do #1 postu. 

2 polubienia

Jako fan EFT znalazłem moda do Anomaly  o nazwie AGRESSOR RESHADE   Czy ten mod tutaj przedstawiony jest lepszy od tego co znalazłem w internecie ? dodam że ten Agressor był w lutym br. aktualizowany. Ktoś grał ? Bo nie mam porównania do tego tutaj moda o którym mowa.

dwa tygodnie temu  wspominał o tym addonie Agressor Reshade,  zawołamy go to może coś odpisze jeśli trochę pograł.

Z tego co wtedy napisał to “graficznie i teksturowo bomba”.

Ps. Tylko weź pod uwagę, że ten addon tutaj jest na starszą wersję Anomaly 1.5 update 4 hotfix 8, a nie na “finalną” 1.5.1.

A

2 polubienia

Witam czy ten dodatek jest do wszystkich wersji Anomaly ,też do tej najnowszej. Długo nie grałem bo jestem po COVID-19 ,sorry przeczytałem , że na najnowszej nie będzie działać.

Hej, czy ten Addon pójdzie na 1.5.1?

Z tego co wiem to wiem to nie pójdzie już chyba nawet ktoś tutaj pisał albo na moddb. 

Polecam zobaczyć wersję i wpisy (między innymi) na moddb 

Cześć!

Zmieniło się coś z Escape from Chernobyl w sprawie przeniesienia na Anomaly 1.5.1 ?

Czy dalej zostaje tylko wersja 1.5.0 ?

Hej,

poszukuje spolszczenia do najnowszej wersji BaS, jeśli takie istnieje. 
Zakładając że ktoś ma link albo jest w jego posiadaniu, to bardzo bym prosił o kontakt. 
Dzięki

Czy da się jeszcze gdzieś pobrać moda wraz z spolszczeniem?

Czy można prosić o pełną przejrzystą instrukcję instalacji każdego spolszczenia ? W paczce modów jest jeden folder gamedata, a w tłumaczeniach jest ich więcej- poproszę o dobrą instrukcję instalacji

Wrzuciłem folder db i gamedata do głównego folderu gry- i gra się nie uruchamia

niewiem- o co tutaj tej grze chodzi

ktoś pomoże?

Jeśli chodzi o modpack - był budowany pod wersję 1.5.0 u4h8 i tylko na niej działa. Na 1.5.1 Escape from Pripyat zrobił wszystko lepiej ode mnie (więc dałem sobie spokój z paczką na nową wersję)

Jeśli chodzi o spolszczenie (i dotyczy to wszystkich modów czy addonów) - żeby gra “widziała” pliki potrzeba dwóch rzeczy. Po pierwsze: plik “localization” w gamedata/configs powinien wyglądać tak:

Spoiler

[string_table]
font_prefix = _cent
language = pol

Wtedy pliki będą wczytywane z lokalizacji gamedata/configs/text/pol i tylko tam należy wrzucać jakiekolwiek pliki tekstowe ze spolszczeniem.

Nie trzeba wtedy zmieniać języka gry w opcjach. Mimo, że nadal język gry będzie ustawiony na angielski to teksty będą wyświetlane w języku polskim.

2 polubienia

Mam pytanko panowie czy sama wersja Escape From Chernobyl bez bombastika jest dostępna,jeśli tak skąd pobrać??? Jakaś rada???

Wersja bez bombastika cały czas wisi na moddb https://www.moddb.com/mods/stalker-anomaly/addons/escape-from-chernobyl-addon-pack-v11 ale jest to wersja na Anomaly 1.5.0.

Na najnowszej wersji gra ci się wykrzaczy.

Witam można odświeżyć link do Escape From Chernobyl + Boomsticks & Sharpsticks

ponieważ nie działa..