@ArNie A wiesz może jak taki myk zrobić z tymi broniami? Bo szczerze mówiąc to liczyłem na więcej broni a nie reanimację i nowy model standardowych broni.
Generalnie to opcje są dwie:
Wariant szybki, ale nieco “koślawy” - dopiszesz bronie Wilkowi i dostaniesz je wszystkie na starcie, ale potem nigdzie indziej nowych nie znajdziesz.
Wariant długi, ale bardziej “poprawny” - dopiszesz bronie wszystkim NPCom i handlarzom: będziesz mógł znaleźć nowe sztuki przy trupach, ale samo dopisanie wszystkiego do handlu czy ekwipunku Stalkerów zajmie… Bóg jeden wie ile.
Wariant szybki to edycja pliku *escape_dialog* w *gamedata/scripts*. Znajdź linijkę:
function give_weapon_to_actor (trader, actor)
Pod nią będziesz musiał dopisać każdą broń z osobna, ma to wyglądać tak:
dialogs.relocate_item_section(trader, "wpn_nazwa_broni", "in")
Nazwy broni jakie musisz dopisać powinny być w pliku *weapons.ltx* w folderze *gamedata/configs/weapons*, na samym początku pliku.
Co do wariantu długiego… tutaj to już osobny tutorial trzeba ![]()
Ogólnikowo podane, co i jak trzeba zrobić:
@ArNie No ja bym prędzej posługiwał się wariantem szybkim bo nie mam dobrych przeczuć z wariantem długim.
Ale już się pierwszy problem pojawił. Nie mam żadnego pliku pod nazwą escape_dialog. W folderze gamedata ja mam tylko 5 plików/folderów czyli z folderów to by było: config, meshes, sounds, textures
z plików to jest particles.xr
33 minuty temu, ArNie napisał:
Generalnie to opcje są dwie:
@ArNie. Żeby cokolwiek zrobić, w modzie musiałyby być modele i configi nowej broni, skryptów też nie ma.
chłopaki, patrzcie
Zainstalowałem wersję 2.0 i taka karamba nagle się ukazała.
Fajnie, tylko boję się czy czasem wszyscy nie będą trzymać np. RPG-7 i mnie zabijać na każdym kroku.