G.l.a.d.i.a.t.o.r. ii

To się nie śpieszcie, aby zdążył poskładać .

Aktualnie trwają testy zamknięte BETY polonizacji.

Niebawem (po wprowadzeniu poprawek) zostanie opublikowana polonizacja na Forum.

Ponieważ mod nie jest jakiś szczególnie rozbudowany fabularnie (w końcu to tylko 1-sza część serii ;)), nie potrwa to zbyt długo.

Tak więc szykujcie maszynki do grania, miejsce na dysku i rozgrzewajcie myszki, bo będzie się działo, oj będzie :smiley:

Na dodatek powiem, że bez poradnika ala @cichy, to prawie nie do przejścia pewne etapy zadań, a wiem (niekiedy) co mówię. :yes:

@cichy, w poradniku jest, że po odbiciu BTR-a w Mrocznym Parowie, w drugim szturmie na Alfa-Bioniki. Jak się strzela z tego BTR-a, już nie wspomnę, że bywa tak, że zamiast w przód (gdy użyjemy klawisza jak idziemy do przodu), jedzie w tył. Strzelać nie wiem jak, choć cel namierzył BTR. Poradź coś. A może ktoś miał taki problem i go rozwiązał? Proszę o rady.

Z tego co pamiętam to strzałka do tylu to on jedzie do przodu,a strzał to tab.

1 polubienie

Dzięki. W tym ferworze walki z Alfa-Bionikami, utraciłem kontrolę nad tymi klawiszami. Teraz, to ja im dam popalić!

Mam pytanie do @cichego. Opisałeś w poradniku, że znalazłeś w Mrocznym Parowie dwie figurki - jedną w zawalonym tunelu, a drugą koło kupy kamieni, w okolicy Kwiatu życia i pilnującego go kontrolera. Możesz sprecyzować miejsca znalezienia tych figurek, bo obskoczyłem chyba wszystko, a po figurkach ani śladu. Może jakieś screeny. Z góry dzięki.

Figurkę pseudogiganta znalazłem, ale obszukałem zawalony tunel, co jest w pobliżu Kwiatu życia i zero efektu. Prośba aktualna.

Melduję posłusznie, figurkę chimery też znalazłem. Nie przypuszczałem (a zadanie przypadło mi w nocy), że są dwa zawalone tunele. Oj, nabiłem ja kilometrów i przypadkowo natrafiłem na ten plecak. Dobrze, że wyczytałem w poradniku o tych figurkach, bo być może, nie byłoby już okazji tam wrócić i klapa z kolekcji. Mam teraz już 7 figurek - brak trzech, zapewne Dolina Mroku i Magazyny Wojskowe, ale zobaczy się.

Dowiedziałem się od @Yurka, że w Mrocznym Parowie powinno być CZTERY figurki. Jasny gwint, to teraz trzeba będzie dopiero latać!

Znalazłem wszystkie cztery figurki, mogę ruszać dalej.

1 polubienie

UWAGA !!

Dziś zakończyliśmy prace nad polonizacją i poprawianiem błędów wersji BETA PL.

Zajęło nam to rekordowo krótki czas, ale w tak zacnym i pracowitym gronie, było czystą przyjemnością robić tą polonizację.

W pierwszym poście wrzuciłem linka do wersji FINAL PL polonizacji moda GLADIATOR II - Czas Sojuszu cz.1

Dlaczego od razu wersji finalnej - ano dlatego, że po tym jak cztery osoby sprawdziły moda, to raczej nie zostało tam już nic do poprawiania.

Tak więc ekipa polonizująca w składzie: yelllow, Yurek, metek58 i smox życzy Wam przyjemnej zabawy podczas grania w tego naprawdę ciekawego moda (a jakże mogłoby być skoro mod wyszedł spod ręki Sigerousa i Geonezisa) :smiley:

2 polubienia

*```
FATAL ERROR [error]Expression : !m_error_code[error]Function : raii_guard::~raii_guard[error]File : D:prog_repositorysourcestrunkxrServerEntitiesscript_storage.cpp[error]Line : 748[error]Description : …a.l.k.e.r. - zew prypecigamedatascripts_g.script:479: bad argument #2 to ‘format’ (string expected, got nil) stack trace:

Ten błąd wyskakuje mi tuż po skończeniu ładowania się gry. Instalacje przeprowadziłem tak jak opisywał @Cichy w poście nr. 2 i zgodnie z kolejnością podaną w poście nr. 1..

Czy zmieniałeś coś w configu? Jeżeli tak, to wstaw oryginalne pliki. W tym modzie nie można zmieniać ustawień, a przynajmniej nie tak jak w innych modach.

Zmieniałem.. No cóż, spróbuję z oryginalnymi plikami i zobaczymy czy będzie działać. Dzięki za szybką odpowiedź!
[po edycji] Wszystko ładnie działa, tylko mam jeszcze jedno pytanie, co trzeba zrobić, by w menu tam gdzie jest grafika itp. obrazek na ekranie zajmował całą powierzchnię monitora, a nie 1/4? Ponieważ nie jestem w stanie zobaczyć czy ewentualnie przesuwać suwaków związanych z grafiką?

Musisz ustawić co najmniej średnie ustawienia jakości. Jeżeli komp Ci nie wyrabia, to zobacz to - http://stalkerteam.pl/topic/5432-problem-przesunieta-grafika/?hl=paint.net#entry60859

Śmieszna opcja bo gram na wysokich, raz miałem “normalny ekran”, a potem zaczęła się sytuacja powtarzać. W paru innych modach też mi się tak zdarzało, ale nie zaburzało mi to widoku suwaków graficznych. Ale jednak grywalność i klimat Stalkera jest ważniejszy od grafiki :slight_smile: Dobra robota tłumacze!

Ten mod jest w kilku częściach?

Tak, to jest część pierwsza.

Witam gdzie znajdę narzędzia dla technika Powinności ?

Narzędzia są tu -

2 polubienia

Dziękuje :slight_smile: teraz można grać dalej mam nadzieję że sobie poradze :slight_smile:

W razie problemów zerknij do poradnika od @Cichego - http://www.stalkeruniverse.home.pl/index.php?topic=335.0

2 polubienia

Mam pytanie- czy tylko ja mam problem z pobraniem spolszczenia? Bo kiedy klikam ,pobierz", to zamiast pobierać plik wyskakują mi jakieś… krzaczki? Kod? Plik? Sam nie wiem, jak to dokładnie opisać…

Ja pobrałem, ale faktycznie coś się dzieje. Pobierz stąd - http://www.sendspace.pl/file/536f138b3d979e4c9d148a8

1 polubienie

Jeszcze jedno pytanie- jak odpalić BTR? Strzelać mogę bez problemu, ale z miejsca nie ruszy- jak zacementowany. Chyba całą klawiaturę przewałkowałem.