[Gothic II: Noc Kruka] The Dark Saga

1 godzinę temu, metek58 napisał:

Nie poddawaj się, jeśli lubisz klimat Gothic, to walcz z tym problemem do upadłego, aż uruchomisz grę i zapuścisz się w niezbadane lasy i jaskinie, tłukąc po drodze podstępnych i krwiożerczych przeciwników. Jakby co, możesz na moją i @smoxa pomoc liczyć. Nadmieniam, że paramy się też tłumaczeniami modów do Gothic 1, Gothic 2 i nawet tłumaczyliśmy Gothic Alternatywa 3. Trochę pojechałem z chwalusiem, ale co tam.

Obadałem lepszy pomysł, olałem laptopa, przytargam stary komputer, powinno lepiej chodzić :grin: Stary dobry XP, bo dla mnie win 8.1 to shit, mam na lapku takie zamuły,że szok, ewentualnie nie chcie się kutafon włączyć i pisze aby jeszcze raz uruchomić. Albo laptop pójdzie do serwisu albo ja do lekarza po środki uspokajające :grin:

3 polubienia

No i chwała Ci. Jak uruchomisz kompa i ruszysz grę, to nie zapomnij tu o tym wspomnieć, jakby coś tam jeszcze zgrzytało. Ja też nie mam zaufania do Windows wyżej jak SIEDEM, ale to tylko moje odczucie, inni mogą mieć odmienne zdanie i jak im hula wszystko, to nie spodziewam się z ich strony skarg na system.

Na razie komputer stoi w koncie, nie mam jak go podłączyć…a tak na serio mam takiego lenia w dupie że nie chce mi się kabli do niego szukać :slightly_smiling_face: Co najlepsze miałem go przez jakiś czas podłączony, a nawet na nim grałem,lecz dostęp do niego był zły gdyż miejsca by się rozsiąść nie miałem więc odłączyłem kable z zamiarem przeniesienia go, aczkolwiek znalazłem co innego do roboty i kable gdzieś pizgłem :grin:fakt faktem tamten komputer to już dziadek i mam z nim taki problem,że windows sie nie chciał zainstalować, ale po kiku próbach jakoś się udało, będę musiał w nim tylko wymienic procesor i płytę główną, na jakieś leciwe już modele i znów wgrać XP i dziadek jeszcze mi posłuży :grin: Miałem po prostu nosa, bo chciałem go oddać kumpeli, ale powiedziałem,ze może jeszcze się przydać, i się przydaje, diablo II na nim śmiga aż miło :grin:

A co do gothica II jak odpalę to na pewno dam znać, wiem,że na nim Gothic Mroczne tajemnice fajnie śmigały.

Na iGPU Gothic II będzie ciął, nie ma siły. Ja się mierzyłem z tym samym problemem. Jednakże:

Jeśli należysz do grupy uparciuchów jak Ja to możesz spróbować kilku rzeczy.

Zmienić ustawienia relokacji pamięci: http://forum.worldofplayers.de/forum/threads/630027-Gothic-2-is-going-down-with-HD4870-1GB

Ustaw np. na takie:

zTexCacheOutTimeMSec=960000
zTexCacheSizeMaxBytes=128000000
zSndCacheOutTimeMSec=40000
zSndCacheSizeMaxBytes=80000000

Możesz zainstalować Gothic Service Pack 1.4 - http://forum.gothic.phx.pl/showthread.php?t=29382

Gothic II Community Patch - http://forum.worldofplayers.de/forum/threads/848246-Release-Gothic-II-Community-Patch-v2-10

Ewentualnie w BIOSie twojego lapka przydziel mu więcej pamięci dla grafiki.

Zmniejsz zasięg widzenia.

popróbuję później :slightly_smiling_face: ale najprawdopodobniej będę się targał ze starym komputerem :grin:

Gram sobie teraz w moda do G2+NK - L’Hiver 0.9.6 PL. Świetny mod, polecam.

Kilka screenów:

2 polubienia

na to warto czekać mod z aktorami dubingowymi

2 polubienia

Jest kilka modów dobrze się zapowiadających, w które pewnie będzie warto zagrać.

Niesamowita sprawa mi się przytrafiła. Gram w mody do Gothica od lat i nigdy mod nie wyglądał tak świetnie jak L’Hiver 0.9.6 PL. Wszystko to za sprawą moda Gothic DirectX 11 do moda L’Hiver.

Porównajcie screeny wyżej z tymi -

2 polubienia

A to już finalna wersja moda [G2NK] L’Hiver Edition 1.1 PL.

2 polubienia

@smox, @metek58 pamiętacie Dark Sage z 2011 roku? :slightly_smiling_face:

Podobno jeden z najlepszych modów do G2 NK, choć nigdy go nie ukończyłem.

19 godzin temu, Agrael napisał(a):

Podobno jeden z najlepszych modów do G2 NK, choć nigdy go nie ukończyłem.

Wiesz co @Agrael, jak też go nie ukończyłem, powiem więcej - już na początku w tej kopalni odechciewało mi się dalszej gry. Może warto dać mu kolejną szansę?

@smox
Też się nad tym zastanawiałem, bo Dark Saga ma naprawdę wysokie oceny. I żeby było śmiesznie, to też nie opuściłem kopalni. Wydaje mi się, że wtedy przerósł mnie ten mod.