- Przyjacielu - Thank You. You made my day!!! Spit V z 64 SQ RAF .
A na powaznie - w przypadku takim jak mój - standartowy uczestnik/ użytkownik Forum - wystarczy sama nazwa wynikająca z aktywności. Nie pełnię żadnych istotnych funkcji , nie generuję “istotnych wartosci dodanych”- ergo - dodatkowe “fidrygałki” sa zbędne. Aczkolwiek powinno sie podkreslic osoby dzięki którym to Forum jest Żywym Tworem.
Ale samolocik dla Mnie może jak najbardziej być :-))))
wystarczy sama nazwa wynikająca z aktywności. Nie pełnię żadnych istotnych funkcji , nie generuję “istotnych wartosci dodanych”- ergo - dodatkowe “fidrygałki” sa zbędne.
W sumie to mi też to niepotrzebne, żadne ikonki itp i by mi to nie przeszkadzało, wręcz przeciwnie. Ale z drugiej strony…
28 minut temu, boberm napisał:
Aczkolwiek powinno sie podkreslic osoby dzięki którym to Forum jest Żywym Tworem.
Turyści, Stalkerzy, Weterani też żadnych znaczących funkcji na forum nie pełnią, ale swoje ikonki mają, to dlaczego Zasłużeni mają nie mieć?
Proponuję zamiast apteczki jakiś art albo detektor, jak pisałem wyżej. ( w moim przypadku samolocik raczej odpada, ale do Ciebie bardziej pasuje).
Jak już wspomniałem wcześniej, trzeba by się na ten temat wypowiedziało więcej userów z tej grupy. Na pewno da się wypracować jakiś kompromis z którego wszyscy będą zadowoleni.
W sumie to mi też to niepotrzebne, żadne ikonki itp i by mi to nie przeszkadzało, wręcz przeciwnie. Ale z drugiej strony…
Turyści, Stalkerzy, Weterani
Dodam- Zasłuzeni : ikony sa całkowicie zbedne . Aczkolwiek niezbedne dla Redaktorów , Tłumaczy , Mechaników etc…
Informacje o aktywności w/w członków community i tak widzisz pod avatarem. Podepre się przykładem. Jest takie Forum - niestety niewiele tej jakości pozostało w dobie Fb ,Twitterów i takich innych “pierdół” -o nazwie “DWS.Org”- w którym rangi dostajesz nie za ilośc postów lecz za ich merytoryczność. Sugeruję przyjrzeć sie takiej formule.
A co jakby ktoś mógłby wybierać sobie np. 3 różne obrazki związane z jego tytułem? Jakby taka opcja w ustawieniach konta? I każdy inny tytuł po 3 obrazki i sobie wybrać można jeden z nich.
Skoro tyle tu się pisze, to i ja wtrącę swoje trzy grosze. Jak dla mnie, wszystko jest fajne, ale przy randze Elitarni, Gauss słabo wyszedł, bo z powodu “mroku”, nie jest zbyt widoczny. Jakby go można było bardziej uwidocznić, byłoby wtedy ekstra.
W każdej chwili mogę zamienić, aczkolwiek ciężko znaleźć odpowiedniego Gauusa. Przypominam, że każdy może zaproponować własną grafikę w wymiarach 96 x 46.
W dniu 27.08.2021 o 20:28, wariat napisał:
Grafiki grup mają tak naprawdę jeden cel - zapełnienie pustego obszaru na profilu ( pomiędzy nazwą grupy, a ilością postów ). Jeżeli przy okazji dobrze by się prezentowały, to czemu by z tego opcji nie skorzystać
W dniu 27.08.2021 o 21:49, Dr_Sztychowka napisał:
A co jakby ktoś mógłby wybierać sobie np. 3 różne obrazki związane z jego tytułem? Jakby taka opcja w ustawieniach konta? I każdy inny tytuł po 3 obrazki i sobie wybrać można jeden z nich.
To by było najlepsze rozwiązanie, ale takiej możliwości aktualnie nie ma. Chyba że coś by wykombinował, ale podejrzewam, że nie byłoby to takie proste.
W dniu 27.08.2021 o 18:25, tom3kb napisał:
no i do Zasłużonych przechodzą też ci co pełnili jakieś funkcje na forum.
To prawda.
O grupach na forum można się więcej dowiedzieć w temacie. Może ktoś pominął.
Dla moderatora, którego rolą na forum jest “naprawianie” różnego rodzaju niepoprawności, zamiast apteczek to raczej narzędzia by pasowały. A dla Elitarnych coś, co i w modach nosi nazwę “elitarny”, lub taki wyjątkowy artefakt jakim jest “Serce Oazy”. Może ktoś poda jeszcze inny przykład wyjątkowego artefaktu.