Grafiki Grup

- Przyjacielu - Thank You. You made my day!!! Spit V z 64 SQ RAF .

A na powaznie - w przypadku takim jak mój - standartowy uczestnik/ użytkownik Forum - wystarczy sama nazwa wynikająca z aktywności. Nie pełnię żadnych istotnych funkcji , nie generuję “istotnych  wartosci dodanych”- ergo - dodatkowe “fidrygałki” sa zbędne. Aczkolwiek powinno sie podkreslic osoby dzięki którym to Forum jest  Żywym Tworem.

Ale samolocik dla Mnie może jak najbardziej być :-))))

1 polubienie

26 minut temu, boberm napisał:

wystarczy sama nazwa wynikająca z aktywności. Nie pełnię żadnych istotnych funkcji , nie generuję “istotnych  wartosci dodanych”- ergo - dodatkowe “fidrygałki” sa zbędne.

W sumie to mi też to niepotrzebne, żadne ikonki itp i by mi to nie przeszkadzało, wręcz przeciwnie. Ale z drugiej strony… 

28 minut temu, boberm napisał:

Aczkolwiek powinno sie podkreslic osoby dzięki którym to Forum jest  Żywym Tworem.

Turyści, Stalkerzy, Weterani też żadnych znaczących funkcji na forum nie pełnią, ale swoje ikonki mają, to dlaczego Zasłużeni mają nie mieć?

Proponuję zamiast apteczki jakiś art albo detektor, jak pisałem wyżej. (  w moim przypadku samolocik raczej odpada, ale do Ciebie bardziej pasuje).

Jak już wspomniałem wcześniej, trzeba by się na ten temat wypowiedziało więcej userów z tej grupy. Na pewno da się wypracować jakiś kompromis z którego wszyscy będą zadowoleni.

- 

Godzinę temu, wariat napisał:

W sumie to mi też to niepotrzebne, żadne ikonki itp i by mi to nie przeszkadzało, wręcz przeciwnie. Ale z drugiej strony… 

Turyści, Stalkerzy, Weterani 

Dodam- Zasłuzeni : ikony sa całkowicie zbedne . Aczkolwiek niezbedne dla Redaktorów , Tłumaczy , Mechaników etc…

Informacje o aktywności w/w członków community i tak widzisz  pod avatarem. Podepre się przykładem. Jest takie Forum - niestety niewiele tej jakości pozostało w dobie Fb ,Twitterów i takich innych “pierdół” -o nazwie  “DWS.Org”- w którym rangi dostajesz nie za ilośc postów lecz za ich merytoryczność. Sugeruję przyjrzeć sie takiej formule.

A co jakby ktoś mógłby wybierać sobie np. 3 różne obrazki związane z jego tytułem? Jakby taka opcja w ustawieniach konta? I każdy inny tytuł po 3 obrazki i sobie wybrać można jeden z nich.

Np. Turysta: Chleb - Konserwa - Kiełbaska

Stalker: Obrzyn - PM - Detektor “Echo”

Weteran: Ak74u - Apteczka - Śrubka

Zasłużony: Detektor “Niedźwiedź” - Detektor anomalii - Ak74

Mechanik: 3 różne zestawy dla mechanika

I tak dalej. Jak co to mogę pomóc z ikonkami bo nudzi mi się ostatnio

Oczywiście to jest tylko moja propozycja.

Skoro tyle tu się pisze, to i ja wtrącę swoje trzy grosze. Jak dla mnie, wszystko jest fajne, ale przy randze Elitarni, Gauss słabo wyszedł, bo z powodu “mroku”, nie jest zbyt widoczny. Jakby go można było bardziej uwidocznić, byłoby wtedy ekstra.

1 polubienie

Zdaję sobie sprawę z tego, że nie każdy będzie zadowolony, ale próbować można. 

Mogę zaproponować takie grafiki dla Zasłużonego , Elitarnego i Moderatora : 

Spoiler

Zasłużony i nowy detektor Weles: 

1578474423DetektorWales2.png.0c7e731065a4a782e3536ca979fa4b3a.png

Elitarni i nowy Gauss:

780497506Gauus02.png.6c47a44278b391041642e89af480e1ec.png

Moderator i zestaw apteczek:

pixlr-bg-result.png.c5d83734ebf7fa71d38e0cde29af6a90.png

W każdej chwili mogę zamienić, aczkolwiek ciężko znaleźć odpowiedniego Gauusa. Przypominam, że każdy może zaproponować własną grafikę w wymiarach  96 x 46.

W dniu 27.08.2021 o 20:28, wariat napisał:

Grafiki grup mają tak naprawdę jeden cel - zapełnienie pustego obszaru na profilu ( pomiędzy nazwą grupy, a ilością postów ). Jeżeli przy okazji dobrze by się prezentowały, to czemu by z tego opcji nie skorzystać  

W dniu 27.08.2021 o 21:49, Dr_Sztychowka napisał:

A co jakby ktoś mógłby wybierać sobie np. 3 różne obrazki związane z jego tytułem? Jakby taka opcja w ustawieniach konta? I każdy inny tytuł po 3 obrazki i sobie wybrać można jeden z nich.

To by było najlepsze rozwiązanie, ale takiej możliwości aktualnie nie ma. Chyba że  coś by wykombinował, ale podejrzewam, że nie byłoby to takie proste. 

W dniu 27.08.2021 o 18:25, tom3kb napisał:

no i do Zasłużonych przechodzą też ci co pełnili jakieś funkcje na forum.

To prawda. 
O grupach na forum można się więcej dowiedzieć w temacie. Może ktoś pominął. 

1 polubienie

Dla moderatora, którego rolą na forum jest “naprawianie” różnego rodzaju niepoprawności, zamiast apteczek to raczej narzędzia by pasowały. A dla Elitarnych coś, co i w modach nosi nazwę “elitarny”, lub taki wyjątkowy artefakt jakim jest “Serce Oazy”. Może ktoś poda jeszcze inny przykład wyjątkowego artefaktu.

Moderatorowi ustawiłem narzędzia precyzyjne: 

Spoiler

Chciałbym, żeby zaczął z nich korzystać na forum. 

Kolejna propozycja dla Elitarnych ( Monolit )

Spoiler

113.png.b19f345de5a5b1c76e99c5f48d0101f4.png

A Sekretarzowi dodałem nowe PDA:

Spoiler

337827950pdadlasekretarza.png.c487ff6f755bceb7c787abacd8f2afb5.png

Mogę ustawić Elitarnym nowego Gaussa, Monolit. Ewentualnie pozostaniemy przy aktualnej grafice karabinu Gaussa.
Zasłużonym proponowałem wyżej detektor Weles. 

Jak wspominałem - każdy może zaproponować własną grafikę. Byłoby wspaniale, gdyby pojawił się w temacie razem z nią. 

2 polubienia

W dniu 29.08.2021 o 11:07, Agrael napisał:

Mogę zaproponować takie grafiki dla Zasłużonego , Elitarnego i Moderatora : 

Miałem coś zmontować, ale widzę, że znalazłeś bardzo fajne ikony

Jeśli mogę ci coś podpowiedzieć, to rozszerz maksymalnie (zachowując proporcjonalność) ikonę Gaussa. Wtedy będzie się jeszcze lepiej prezentować.

Trochę kombinowałem z tym Gaussem. Dodałem również Welesa Zasłużonym. 

Parę znalezionych grafik:

Spoiler

1 polubienie

wrzuć tego Gaussa  badams3d-gaussrifle1.png.b1c354227084af47e1998be4100eb6cd.png 

Powinien lepiej się prezentować.

2 polubienia

Zdecydowanie lepsza jakość. Dzięki  

1 polubienie

Od razu sprawdź te, które podrzuciłeś wcześniej (usunąłem jedynie tło):

1 polubienie

Merci Antonie. 

Nowe grafiki ustawiłem Administracji i Mechanikom. 

1 polubienie