Narzędzia dla mechanika: księgarnia(na prawo po wejściu, pułki na książki), anomalia “winorośl” po wejściu po niej, do pokoju na górze(drewniane biurko), kino Prometeusz(lewa strona, na piętrze, szukać biurka w korytarzu).
No i jak by ktoś szukał rzeczy z zadania na zaatakowany konwój, to po za siatką(przy przewróconym samochodzie) jest skrzynia i w niej reszta rzeczy do zadania(a się tam już kręciłem jak bąk).
cześć Panowie mam problem z Modem Inkubator,chodzi o wagę tony na garba jak podmienię pliki to mam taki raport, już pokazuje spakowałem go wypakujcie sobie,nie wiem o co chodzi moda wywala w pulpit a u Karozilli działa. XRayEngine_error_report_230330-121438.zip
wyskakuje mi błąd OpenAL cant create sound device. o co chodzi ??
@miki19941 Przede wszystkim sprawdź, czy w C:\WINDOWS\system32\ masz taki plik jak OpenaAL32.dll.
Jeśli nie, to pobierz (np. stąd) i zainstaluj. Nawet jeśli jest, to może przeinstalowanie pomoże.
Po wypakowaniu moda, potrzebny soft już się tam znajduje, wystarczy go poszukać(główny katalog, lub o nazwie redistribution(jakoś tak/nie pamiętam) tam będzie instalka Open AL. Też miałem ten błąd przy próbie odpalenia moda, wato by dopisać to do kroków przy instalacji moda.
8 godzin temu, Meta napisał(a):
@miki19941 Przede wszystkim sprawdź, czy w C:\WINDOWS\system32\ masz taki plik jak OpenaAL32.dll.
Jeśli nie, to pobierz (np. stąd) i zainstaluj. Nawet jeśli jest, to może przeinstalowanie pomoże.
wielkie dzięki bracie stalkerze. Kozak ci się nalezy !! pozdrawiam serdecznie. Wierni fani STALKERA
Mod o dość sporych wymaganiach sprzętowych, nie da się go uruchomić na słabszym kompie (procek dwurdzeniowy, starsza grafika z 512 MB pamięci i 4GB ramu), większość modów na tej konfiguracji się uruchamia, ten przy próbie wczytania gry z menu wywala “out of memory”.
Jest taka komenda dopisywana do skrótu pulpitowego -noprefetch, która powoduje, że tekstury lokacji nie są od razu wczytywane w całości, ale tyko na pewien dystans od miejsca położenia GB. Zajmują one wtedy o wiele mniej pamięci. Wyzerowanie spraw z gęstością trawy, namakaniem terenu, miękkimi cząstkami, czy jakością spraw związanych ze słońcem, oraz zmniejszenie zakresu widzenia, jakości tekstur również daje komputerowi sporą ulgę.
@kondotier no ale to i tak może być za mało sam mam drugiego kompa z starą grafą 512mb to w te nowsze mody z wszystkimi HD paczkami npców itp to nawet nie ma sensu bawić się w instalację za bardzo niestety
@tom3kb Oczywiście, że może być za mało dla “muzealnego kompa”. Wszystko ma swoje granice. Ale dla w miarę " nowego" zawsze pomoże.
Witajcie, wie ktoś jak poradzić sobie z takim wylotem:
FATAL ERROR
[error]Expression : 0
[error]Function : ErrorLog
[error]File : ..\xrServerEntities\script_engine_script.cpp
[error]Line : 49
[error]Description : You are trying to spawn two or more objects with the same story_id:[jup_b207_depot_cover_id] → [pripyat_mod_jup_b207_depot_cover] try to add:[pripyat_mod_jup_b207_depot_cover_0000]
stack trace:
@Marek_25 Na pewno odpaliłeś moda za pomocą Launchera?
Pytam stąd, że na ap-pro jeden z autorów odniósł się do takiego zgłoszenia z przypuszczeniem, że tamten użytkownik źle go uruchomił.
2 godziny temu, Marek 25 napisał(a):
FATAL ERROR
Spoiler
Причина (przyczyna)
Дважды или больше раз вызывается спавн объектов с одинаковыми SID (Przyczyną jest dwukrotnie lub więcej razy wywoływany spawn obiektów o tych samych identyfikatorach)
Лечение (leczenie)
Удалить лишние вызовы спавна (Należy usunąć niepotrzebny spawn)
Ale na takie sprawy to ja jestem za chudy w uszach. Spróbuj obejść problematyczne miejsce, prześpij się, odczekaj, krótko mówiąc pokombinuj.
Mam to samo co @kondotier. Launcher zawirusowany.
Natomiast z silnika (xrEngine) w pliku binaries nie mogę odpalić bo pojawia się znany komunikat, że fsgame.ltx nie odpowiada.
Mod pierwsza klasa, szkoda że wszystko rozgrywa się tylko na jednej lokacji, bo było wielkie pole do popisu dla autorów. A spotkanie z byłymi znajomymi by wyrwało większy wypływ jakbym pamiętał więcej z poprzednich modyfikacji. Największa bolączka zony?, że jest tak dużo pytań a tak mało odpowiedzi.
11 godzin temu, DaarMoo napisał(a):
Mam to samo co @kondotier. Launcher zawirusowany.
To by wyjaśniało czemu po zagraniu w niego, wyjściu i później odpaleniu przypadkowego folderu na pulpicie, oraz próby go poruszania lagował jak diabli, to samo z niektórymi funkcjami, oraz przewijaniem.
Długa lista jak na 56KB launcher.
@kamilxx2 To i tak jest najbardziej szczęśliwe zakończenie historii Kramera ![]()
Fajne jest w tym modzie to, że tak właściwie nie wiemy, co dolega naszemu protagoniście.
@MOS ściągnąłem moda z Google Drive. Po południu pobiorę z Yandexa i zobaczymy. Choć wątpię czy pomoże.
@irobo dzięki, ale też wyskakuje info o trojanie.