No to niestety klawiaturka nie dla mnie ;/ Zastanawiałem się nad Cherry MX Blue, ale ostatecznie padło na Brown. Sporo czytałem na temat wszystkich przełączników Cherry. Niestety nie mam możliwości sprawdzić jak klikają i porównać, więc mam nadzieje że się nie zawiodę…
Albo kupię Corsaira K40 albo jakąś klawiaturę uniwersalną bez wiersza numerycznego nano usb. Bardziej do pisania czegoś muszę poszukać niż do gier.
Tylko jak znaleźć klawiaturę RGB, z bardzo niskim profilem, bez wiersza numerycznego.
@FairFight Z niskiego profilu świetna jest Apex 350 RGB, ale cena wysoka i posiada numpad…
Nie jestem pewny, czy istnieje na rynku europejskim, ba nawet światowym klawiatura spełniająca wszystkie Twoje wymagania.
12 minut temu, daniu napisał:
@FairFight Z niskiego profilu świetna jest Apex 350 RGB, ale cena wysoka i posiada numpad…
Nie jestem pewny, czy istnieje na rynku europejskim, ba nawet światowym klawiatura spełniająca wszystkie Twoje wymagania.
Blisko. Ale cena… zastanowię się, może warto jednak ten jeden raz do 400pln kupić. Dodane do zakładek, dzięki.
Ewentualnie jeszcze Razer DeathStalker Chroma…
6 minut temu, daniu napisał:
Ewentualnie jeszcze Razer DeathStalker Chroma…
Znam, ją również rozważam, mam już w zakładkach. Kilka modeli sam znalazłem.
Okey ;_) W takim razie powodzenia z podjęciem najlepszej decyzji!
Dostałem klawiaturę w swoje ręce! Jak to opisać, jest wspaniała ;D Nacisk wymagany do aktywacji jest znacznie większy niż w mojej hybrydzie. Dobrze, że nie wybrałem modelu z MX Blue… Profil niektórych klawiszy jest inny od mojej starej, ale i tak pisze mi się znacznie lepiej. Kolorów podświetlenia jest mało, ale jak za cenę 399 było warto. Nieznacznie taniej, bo tylko 50 zł miałem Ozone Strike Battle…
Godzinę temu, daniu napisał:
Dostałem klawiaturę w swoje ręce! Jak to opisać, jest wspaniała ;D Nacisk wymagany do aktywacji jest znacznie większy niż w mojej hybrydzie. Dobrze, że nie wybrałem modelu z MX Blue… Profil niektórych klawiszy jest inny od mojej starej, ale i tak pisze mi się znacznie lepiej. Kolorów podświetlenia jest mało, ale jak za cenę 399 było warto. Nieznacznie taniej, bo tylko 50 zł miałem Ozone Strike Battle…
No to stary teraz jesteś na wyższym poziomie gry z takim sprzętem
Ja za miesiąc coś kupię, może właśnie DeathStalkera, o ile nie wypadnie mi żaden nieoczekiwany wydatek.
Wiem, że temat jest o klawiaturze, ale piszę o myszce Dream Machines DM1 Pro S Matte, którą nabyłem z klawiaturą…
Mianowicie dziś musiałem ją zwrócić, posiadała tzw. “sticky left”.
Ogólnie z czego nie byłem zadowolony (pomijając wyżej wymieniony problem)…
Myszka według producenta jest dla chwytu typu “Palm”, niestety jest dość niska, przez co musiałem chwytać “clawem” (mimo, że nie mam ogromnych dłoni)…
Zbyt śliska.
Zbyt nisko osadzony scroll.
A co na plus.
Precyzja, fenomenalnie się “prowadzi” i sprawuje w grach.
Jak widać po minusach - nie polecam.
@FairFight znalazłem coś takiego. http://gry.interia.pl/sprzet/news-tracer-gamezone-radiant-test-klawiatury,nId,2426370
Nie jestem jakimś znawcą. Dla mnie klawiatura ma być przede wszystkim trwała i mieć w miarę wygodny układ klawiszy. Osobiście używam “poniemieckiej” klawy za 10 pln.
14 godzin temu, Chlebczarow napisał:
@FairFight znalazłem coś takiego. http://gry.interia.pl/sprzet/news-tracer-gamezone-radiant-test-klawiatury,nId,2426370
Nie jestem jakimś znawcą. Dla mnie klawiatura ma być przede wszystkim trwała i mieć w miarę wygodny układ klawiszy. Osobiście używam “poniemieckiej” klawy za 10 pln.
Dzięki za info. Mam już jedną podobną, tyle że czarną, el to wciąż nie ten profil klawiszy. Za wysoki. Ponadto chyba nie ma podświetlania RGB.
Natomiast muszę się przyznać, że chyba jednak zdecyduje się na gamingową.