Kilka podstawowych problemów (rozwiązania)

@tom3kb Pewnie tak, ale wydaje mi się że ten dodatek raczej nie ingeruje w patche, bo tak jak wyżej napisałem korzystałem z tego na 7.3 potem 8.0 i problemów nie miałem.:slightly_smiling_face:

Poczekajmy, może @Junx wytłumaczy co i jak🙂

W oryginalnych fixach dla OP2.1 v. 8.2 były dwa fixy. Jeden na ilość amunicji, drugi na ilość części mutków. One były w w tym samym pliku. Tak że wstawiając jeden, eliminowało się drugi. @Junx umieścił je razem w tym pliku.

Witam. Mam problem z dźwiękiem.Jak zacząłem grać od początku (za dużo questów zawaliłem)to po kilku minutach gry znika mi dźwięk. A na dodatek jak chcę zresetować to się zatnie i ctrl+alt+del.

W dniu 14.05.2021 o 12:43, tybet64 napisał:

Witam. Mam problem z dźwiękiem.Jak zacząłem grać od początku (za dużo questów zawaliłem)to po kilku minutach gry znika mi dźwięk. A na dodatek jak chcę zresetować to się zatnie i ctrl+alt+del.

Tutaj był problem z systemem,zainstalowałem na nowo i gra działa tylko że mam problem z Górnikiem.Na samym początku ,po wypiciu lekarstwa od Doka. Załatwiam mutanty,chcę gadać z Górnikiem i …

[16.05.21 20:24:28.673] [error]Expression    : fatal error
[16.05.21 20:24:28.673] [error]Function      : CCC_Crash::Execute
[16.05.21 20:24:28.673] [error]File          : console_commands.cpp
[16.05.21 20:24:28.673] [error]Line          : 625
[16.05.21 20:24:28.673] [error]Description   : <no expression>
[16.05.21 20:24:28.673] [error]Arguments     : ENGINE CRASH.See log file for detail!

- taki błąd czasami występuje gdy na lokację wchodzisz od niewłasciwej strony - vide Limańsk  , lub gdy zadania ( niektóre) wymagają spójności ze scenariuszem , aczkolwiek na Kordonie byłoby to dziwne . Jesteś na samym początku - sugeruję zacząć jeszcze raz.

1 polubienie

Przez głupotę wkleiłem sobie całą rozpakowaną paczkę z pierwszego postu.Jak wywaliłem to chodzi dobrze.

Witam. Mam wielki problem (nie wiem czy techniczny czy fabularny) z którym jeszcze nigdy się nie spotkałem. Chciałem skończyć scenariusz z podstawki a tu kicha.Wchodzę do centrum sterowania , drzwi się zamykają i koniec akcji.Strzelam jak zwykle po tych"lampkach" i nic.

Tybet64 - stajesz przed framuga otwartych drzwi, ! nie wchodzisz do środka! i strzelasz po tzw. lampkach.

Potem jest rozmowa z duchem ze Świadomości Zero i wybierasz nie! nie idziesz na współpracę - czyli, że nie idziesz na układy z nimi.

Lądujesz na 2 części Czaes i gra toczy się dalej.

Ale wziąłeś dekoder z hotelu w Prypeci?

Bez dekodera by nie otworzył pierwszych drzwi, tych na czas.

A spoko ja myślałem ze o  te chodziło bo zawsze miałem je otwarte.

Spróbujemy.

No kurde tego jeszcze nie miałem.Tylko z Gaussa się dało rozwalić “lampki”. Zawsze starczały granaty.

- sugeruję nie uzywac granatów w pomieszczeniu z lampkami.

W koło świadomości? Przecież to z kałacha ściągniesz

1 polubienie

- jak napisał  - byle co starczy na te “lampki”. Postać “Swiadomości” nie jest bynajmniej duchem - i gdy używasz granatów możesz ją “zdymisjonować” , a wtedy …wypadałoby wgrać ostatni save:-))

Co prawda lata tam potegraist czy jak mu tam, no wiecie ten ogniowy. Ale to z wejścia bez problemu ściągasz je. Albo zabierz sobie PKM świetnie czyści CEA-1 i sterownie.

Nigdy,na szczęście, nie udało mi się zabić ducha granatami(chociaż rzadko ich używałem w tym pomieszczeniu) ale teraz to wyjątkowo tylko Gauss.

Bardziej miałbyś buga. Mogłoby się skończyć wylotem po prostu.

Nie wiem czy to pytanie tutaj czy gdzie indziej ale chciałem się spytać co trzeba by zrobić żeby do ASz12 zamontować celownik z namierzaniem?

A jest taka możliwość? W opisie broni powinieneś mieć czy istnieje taka opcja. Jeśli tak to musisz mieć celownik i broń i łączysz.