Klimatyczne Screeny ze S.T.A.L.K.E.R.-a (07.09.2015-27.05.2020)

Wiem to od @kazik - Jeśli mod jest oparty na CCz, to aby mieć screeny bez HUDa i bez wchodzenia w ustawienia, korzystamy z + i - na klawiaturze numerycznej. Minus wygasza, plus przywraca HUD bez przerywania gry.

Jeśli komuś się przyda ta rada, plusy dla niego, nie dla mnie.

I jednocześnie przypominam, że wstawiając więcej niż dwa screeny do posta, jest obowiązek wstawiać je do spojlera.

Złota Kula. Золотой Шар. Завершение. Z pogodą bywa różnie, raz ciemno i ponuro jak w horrorze.

A innym razem piękne zachody słońca, na Wysypisku dopiero jest klimat :slightly_smiling_face: ( może później będą jakieś screeny ).

4 polubienia

@Testolityczny pokaz jak Ci to wygląda w pełnym słońcu.

Ja w swoim CoC-u używam AN, StructureRedux, moda na słońce i w pelnym slońcu wszystko jest takie troche wyblakłe. Przy zachmurzeniu jest jeszcze ok. No i noce są świetne. Widac to na moich screenach w spoilerze. Detale są na full na dx11 ale nadal chciałbym trochę nasycić roślinnosc i glebę. Gamma i jasnosc w opcjach nie ratują sprawy.

Tak to się prezentuje.
Starsze screeny bo nie mam jak teraz stalkera odpalić aczkolwiek shaderowo jest prawie to samo. Jedynie próbkowanie promieni słońca zwiększyłem.

39 minut temu, PiotrIwan napisał:

@Testolityczny pokaz jak Ci to wygląda w pełnym słońcu.

Ja w swoim CoC-u używam AN, StructureRedux, moda na słońce i w pelnym slońcu wszystko jest takie troche wyblakłe. Przy zachmurzeniu jest jeszcze ok. No i noce są świetne. Widac to na moich screenach w spoilerze. Detale są na full na dx11 ale nadal chciałbym trochę nasycić roślinnosc i glebę. Gamma i jasnosc w opcjach nie ratują sprawy.

To wszystko zależy od pogody i shaderów.

Dlatego nie używam AF3 w swoich modyfikacjach bo pod względem oświetlenia jest poprostu mierny.
Pozostaje Ci w CoC’u zmieniać pliki pogodowe albo użyć colorgradingu lub reshade.

3 polubienia

Niestety, wygląda to tak sobie. Głównie te drzewa w oddali. No i tekstury gleby oraz roślinności. DX11 i wszystko na full. Mody podane wcześniej. U niektórych wygląda to o niebo lepiej. Co tu zmienić?

3 polubienia

@PiotrIwan Wgraj jakieś shadery albo sweetfx może ;v

Nie wiem które skriny były ale macie :grin: (Mod to I Work Alone)

Spoiler

5 polubień

4 polubienia

Mod: Radiophobia

Spoiler

I jako bonus.. Klimatyczny zapis Mruka w jego PDA.

Spoiler

7 polubień

Тёмное Братство – Проклятые Зоной / Mroczne Bractwo - Przeklęta Strefa.

Wioska Kotów.

Bagna.

Wysypisko.

7 polubień

@mkk7 bagna - mistrzostwo świata :+1:

@Chlebczarow mod odpalony na słabiutkim kompie z bardzo zredukowanymi ustawieniami grafiki, sam się zastanawiam jak by wyglądał na czym mocniejszym z ustawieniami na full. Faktycznie i tak jest ładnie :slightly_smiling_face:.

Wczesny poranek na Agropromie

I słoneczny dzień na Radarze

4 polubienia

Gra w STALKER - Lost Alpha (ss robione w oknie więc mogą być jakieś paski lub coś)

jeszcze jeden…

1 polubienie

Poranek w Martwym Mieście

2 polubienia

Zachód słońca w Janowie.

Emisja nad Magazynami Wojskowymi. Można by patrzeć bez końca.

6 polubień

:v

9 polubień

Call of Chernobyl - Lost Path

Opuszczona baza stalkerów na kordonie, szabrownicy ciężarówki razem z kołami zabrali:

Spoiler

Oraz ekipa powitalna przy przejściu na wysypisko:

Spoiler

5 polubień

LSF, Agroprom i oczywiście moja “zakrętka” na punkcie błyskawic. Po tym co wrzucił @mkk7 , wszystko co uda mi się wychwycić, wydaje mi się co najwyżej średnie.

6 polubień

W tyle modziw ostatnio gram, ale muszę przyznać że to jest perełka. Poniżej Yoctosfera:

Spoiler

6 polubień

Jeszcze kila z Złota Kula. Золотой Шар. Завершение. Ciemna Dolina, Wysypisko i Agroprom.

Spoiler

4 polubienia