Wiem to od @kazik - Jeśli mod jest oparty na CCz, to aby mieć screeny bez HUDa i bez wchodzenia w ustawienia, korzystamy z + i - na klawiaturze numerycznej. Minus wygasza, plus przywraca HUD bez przerywania gry.
Jeśli komuś się przyda ta rada, plusy dla niego, nie dla mnie.
I jednocześnie przypominam, że wstawiając więcej niż dwa screeny do posta, jest obowiązek wstawiać je do spojlera.
@Testolityczny pokaz jak Ci to wygląda w pełnym słońcu.
Ja w swoim CoC-u używam AN, StructureRedux, moda na słońce i w pelnym slońcu wszystko jest takie troche wyblakłe. Przy zachmurzeniu jest jeszcze ok. No i noce są świetne. Widac to na moich screenach w spoilerze. Detale są na full na dx11 ale nadal chciałbym trochę nasycić roślinnosc i glebę. Gamma i jasnosc w opcjach nie ratują sprawy.
Tak to się prezentuje.
Starsze screeny bo nie mam jak teraz stalkera odpalić aczkolwiek shaderowo jest prawie to samo. Jedynie próbkowanie promieni słońca zwiększyłem.
39 minut temu, PiotrIwan napisał:
@Testolityczny pokaz jak Ci to wygląda w pełnym słońcu.
Ja w swoim CoC-u używam AN, StructureRedux, moda na słońce i w pelnym slońcu wszystko jest takie troche wyblakłe. Przy zachmurzeniu jest jeszcze ok. No i noce są świetne. Widac to na moich screenach w spoilerze. Detale są na full na dx11 ale nadal chciałbym trochę nasycić roślinnosc i glebę. Gamma i jasnosc w opcjach nie ratują sprawy.
To wszystko zależy od pogody i shaderów.
Dlatego nie używam AF3 w swoich modyfikacjach bo pod względem oświetlenia jest poprostu mierny.
Pozostaje Ci w CoC’u zmieniać pliki pogodowe albo użyć colorgradingu lub reshade.
Niestety, wygląda to tak sobie. Głównie te drzewa w oddali. No i tekstury gleby oraz roślinności. DX11 i wszystko na full. Mody podane wcześniej. U niektórych wygląda to o niebo lepiej. Co tu zmienić?
@Chlebczarow mod odpalony na słabiutkim kompie z bardzo zredukowanymi ustawieniami grafiki, sam się zastanawiam jak by wyglądał na czym mocniejszym z ustawieniami na full. Faktycznie i tak jest ładnie .
LSF, Agroprom i oczywiście moja “zakrętka” na punkcie błyskawic. Po tym co wrzucił @mkk7 , wszystko co uda mi się wychwycić, wydaje mi się co najwyżej średnie.