Na to niestety już wpływu nie mam…mogę zrobić jeszcze na zwykłym sterowniku dla porównania. W SSD są przedziały cenowe…jeżeli chcesz kupić drożej to i transfer będzie lepszy.
Cena dysku była dobra w stosunku do możliwości i wielkości.
Są plusy i minusy podobne jak z talerzami…pobór prądu. czas dostępu…głośność pracy…itd. Jestem zadowolony z zakupu bo jednak system dostał bezgłośnego kopa… . Wcześniej pojedynczy talerz WD dawał 125…teraz jest 281…
Ja kupiłem Corsara ponieważ podaje wiarygodne dane…co widać zresztą w teście…w opisach dysku…Odczyt jest ważniejszy niż zapis.
Maximum read speed 280 MB/second
Maximum write speed 270 MB/second
W tej chwili najlepszym zakupem jest SSD pod SATA3, ale do tego trzeba kontroler na płycie…Nie wspominam o dyskach montowanych do rozszerzeń PCI bo to drogie zabawki.
Dziki dyskowi SSD masz coś czego ja nie mam czyli super mały czas dostępu dzięki braku głowicy.
Ja mam za to pojemność.
Niema niestety rzeczy doskonałych ;/
Dodałem drugi test..wyraźnie widać, że na standardowym sterowniku dysk jest wolniejszy.
malakas, zobacz swój dysk programem SSDlife Free 2.1+ Bo ty pewnie sprawdzasz smart programem do dysków talerzowych?
.Producent zaleca ATTO do swoich SSD…więc robiłem w ATTO, a tam nie ma podziału na talerze i inne…pobrałem ten co mówisz, ale żadnych testów tam nie widzę, chyba że są w płatnej wersji.
//
Ciekawostką programu jest to że podaje przybliżony czas życia dysku… . Kpuc jak można zrobić tym testy.?
On nie posiada takiego narzędzia, tylko smart i pozostały czas retencji. Możesz jeszcze zobaczyć Crystal Disk Info.
Spróbuję jeszcze tamtego…zrobiłem fotkę z SSDlife Free 2.1 i nie wiem śmiać sie czy płakać..mój dysk pożyje jeszcze 9 lat i kaplica.. .
Ja bym cieszył się, średnia retencja dysku talerzowego to 10lat, a jak ‘‘podobno’’ wiadomo, dyski SSD miały mieć tą retencje sporo krótszą, a tu się okazuje że te dyski jak na razie dają rade.
Dziś ubiłem dobry interes…kupiłem kartę dźwiękową Asus Xonar D2X/XDT 7.1 Sound …za 200 zł. Sąsiad zrozumiał że jej nie potrzebuje i oddał mi ją we władanie.
W temacie grafy to w większości gier które lubię i grywam, na początku widzę taki oto obrazek :
Więc wydaje się że wybór jest prosty. Nie umniejszam innym firmom. Po prostu taki odruch że skoro produkt ma logo nvidii to pewnie będzie chodzić na niej choć troche lepiej niż na innych. Może i to nie jest prawda ale pierwsze odczucia są właśnie takie. Dlatego od zawsze jakoś wybierałem te karty.
A teraz wracam do Skyrim, jest jeszcze parę smoków do zabicia i parę smoczych dusz do wchłonięcia. No i muszę wypróbować dwureczny miecz co go sam wykułem i sam zaklinałem na obrażenia od ognia 40%.
Nic bardziej mylnego…od razu widać kto płacił za reklamę, ewentualnie sponsorował produkcję gry… .
Zdaję sobie sprawe, ale jednak zawsze coś zostaje. Tym bardziej że nie zawiodłem się przez te kilkanaście lat. Być może konkurencja ma nawet lepsze, ale wiesz jak to jest z tym zmienianiem dobrego na lepsze. Przeważnie same kłopoty.
Ostatnio dopadły mnie bardzo mocne zmiany…na dobre..
Płyta główna…ASUS P8P67 EVO
Procesor…Intel Core I5 2500K
Chłodzenie…Xigmatek Night Knight
na złe…
Oddałem kartę dźwiękową Asus Xonar d2x i padła moja myszka MX Revolution która służyła mi 3 lata, więc nie tak długo. Jestem zawiedziony myszką Logitech bo za te pieniądze powinno być dużo lepiej.
Dobrze się złożyło że ostatnio szukałem dużej myszy dla kolegi, teraz będę musiał również sam z tego tematu skorzystać.