Lost Alpha Developer's Cut (1.4007)

Może to być wina np antywira. Wrzuć ten error w googla dodatkowo np z dopiskiem stalker albo lost alpha itp troche sobie poczytasz :blush:

@Czyste_Niebo - A jak u ciebie wygląda zawartość biblioteki z VC++ ? W temacie są wpisy z wykazami, jakie trzeba mieć, aby zadziałało. Poszukaj wpisu, pobierz i zainstaluj.

Wszędzie o tych Bitach jest napisane, Mam 64-bitowy System

@Czyste_Niebo - Nie jestem informatykiem, więc nie wiem dlaczego, ale przy 64bit Widows, muszą być również VC++ 32bit. Dopiero to działa właściwie. Pamiętam, że kiedy stawiałem pierwszą dostępną wersję LA, razem z modem były również pliki VC++, które koniecznie trzeba było mieć na dysku. Takie nawet z 2005 roku. LA oparta jest na buildach, a one na bibliotekach z tamtych czasów.

Poczytaj ten wpis w temacie o problemach przy braku jakiegoś VC++

Też się kiedyś z tym borykałem.

Tylko ze ja nie wiem Jakie ja mam I Czy któregos nie mam, Jestem Za Cienki w kompach Zeby to wiedziec

@Czyste_Niebo - chcąc grać w mody, trzeba się wiele nauczyć. Po prostu otwórz biblioteki z VC++, a w drugim oknie wpis z poradą i porównaj co masz, a czego brakuje. Brakujące ściągnij i zainstaluj. Przeczytaj cały temat do którego Cię odesłałem, znajdziesz podpowiedzi.

Link nie działa, a muszę pobrać data7.bin do wersji 1.4004. Pomoże ktoś?

@naznaczony09

Nie było takiej wersji oficjalnie, z jakich linków ściągasz?. Pobieraj 1.4005 np z moddb jak chcesz najnowszą + do tego ewentualnie dlc. Ale trwają już prace nad nowym patchem, po którym nowa gra znowu będzie wymagana.

kazik wrzucił paczkę z której pobrałem z miesiąc temu wszystko. Robiłem reinstall systemu i musiałem nie skopiować data7.bin Gra działa bez data7.bin ale nie mogę grać po polsku, bo po wypakowaniu spolszczenia wywala do pulpitu. Po angielsku działa normalnie.

Jak kazik to może cie jeszcze poratuje :blush: poczekaj aż się pojawi na forum :slightly_smiling_face:

Jeśli to było z moich namiarów to będzie ten plik:
https://my.pcloud.com/publink/show?code=XZ2s4L7ZQIMc0GpH14YKQJkLsroIlfqPA6VV

1 polubienie

Ktoś chętny do beta-testów polonizacji najnowszego patcha? Beta będzie gotowa za parę dni.

2 polubienia

@Trikster

A masz może w planach polonizację też tego oficjalnego dlc:

http://www.moddb.com/mods/lost-alpha/addons/extended-pack-for-lostalpha-dc-14005

W tym dlc, są poprawki z pre wersji 1.4006 (np fiksy do misji), w sumie nie wiadomo czy patch 1.4006 wyjdzie bo już trwają prace nad 1.4007. Także pewnie i to dlc będzie musiało być updateowane, żeby nie było “starsze niż wersja gry”.

Bo szczerze granie w LA z vanilla giwerami to tak za bardzo nie wygląda.

Na razie tak tylko sygnalizuję sprawę, bo nie wiadomo jak oni szybko te patche będą robić.

1 polubienie

Nie, ta polonizacja to ostatni mój wkład do Stalkera, przynajmniej na jakiś (dłuższy) czas.

2 polubienia

Wielkie dzięki, działa po polsku.

W dniu 26.02.2018 o 19:16, Trikster napisał:

Ktoś chętny do beta-testów polonizacji najnowszego patcha? Beta będzie gotowa za parę dni.

skąd można ściągnąć to spolszczenie? chętnie potestuje

10 minut temu, tarquini napisał:

skąd można ściągnąć to spolszczenie?

PW do autora i może ci wyśle.

Cytat

wszysystko pięknie działa, właśnie wychodzę z podziemi w Agropromie i wszystko git <3

@Trikster - Czy jest już ten patch 1.4005 ?

Pytanie jest oczywiście również i do tych, którzy już coś o nim wiedzą.

Chodzi Ci o spolszczenie? Jest na razie w fazie beta testów, pewnie niedługo opublikuję pełną wersję, jeśli nie będzie uwag.

1 polubienie