Lost Alpha Developer's Cut Extended (1.4008)

W dniu 8.05.2020 o 23:38, Monolithalian napisał:

Po rozpoczęciu gry mam jakiś problem z teksturami. Takie coś jak na ss mi się pojawia. Kombinowałem z obniżeniem grafiki i nic. Tylko na wersji 1.4008 taki błąd u mnie występuje 

Mam to samo i nie pomogło zainstalowanie modów w launcherze. Do tego nie widze Sidora i swoich rąk .

11 godzin temu, suharex napisał:

Mam to samo i nie pomogło zainstalowanie modów w launcherze. Do tego nie widze Sidora i swoich rąk .

Mój problem został naprawiony, ale to było z starą wersją.

Generalnie to polecam odpuścić sobie wersje 1.4008 z powodu licznych bugów. 

Zagraj w 1.4007, albo 1.4005

1 polubienie

PROŚBA O POMOC ! ! !

v1.4008 DC Extended + spolszczenie

Chcę zmienić ceny jakie handlarze oferują za itemy.  Rozpakowauje plik “gamedata0.db” w którym znajdują się configi. Zmieniam je a następnie pakuje spowrotem w plik .DB i wrzucam do gry. Nie ma zmiany w grze. Handlarze dalej kupują po starych cenach.

Może mi ktoś wyjaśnić o co chodzi że pomimo zmienionego pliku oraz configów (poprawnie spakowanych) nie ma żadnej reakcji ???

Proszę was :unamused_face::thinking:

Może ktoś spotkał się z problemem gdy nagle LA żąda biblioteki dll.

api-ms-win-core-libraryloader-l1-2-0

Ani jej nie usuwałem ani nie manipulowałem.

O co stalkerowi i “windzie” chodzi?

Godzinę temu, Trux napisał:

W jaką wersję grasz?

a może brakować jakiejś biblioteki .dll albo być uszkodzona. Można pobrać ją wrzucić do folderu z Lost Alpha i może wystarczy. Ewentualnie pobrać całą paczkę i zainstalować w systemie jeśli nie ma.

Tylko jak już byś szukał tego pliku/całej paczki bibliotek to najlepiej na oficjalnej stronie microsoftu żeby nie pobrać czasem jakiegoś syfu na kompa

Możliwe, że brakuje ci, którejś z zestawu bibliotek VC++, w Lost Alpha był folder z dodatkowym oprogramowaniem " 3rdparties" tam był jakiś DirectX, OpenAl i właśnie jedna z bibliotek VC++.

Ps. Niby ten twój error odnosi się chyba do tego: https://support.microsoft.com/pl-pl/topic/aktualizacja-universal-c-runtime-w-systemie-windows-c0514201-7fe6-95a3-b0a5-287930f3560c

Ale ja by jeszcze doczytał żeby się upewnić.

Pierwsza wersja LA jaka się pojawiła, miała w paczce do pobrania katalog zawierający uzupełnienia do bibliotek i jeszcze inne wsparcia potrzebne do uruchomienia moda. Jego twórcy przy następnych aktualizacjach już tego nie dodawali, uważając widocznie, że pozostały one na kompach grających. Później takie wymagania zaczęły mieć i inne mody. Już kilka razy była o tym mowa i na forum są wstawione paczki, lub odsyłacze do nich dla silników x64 . Pobierz sobie taką paczkę i zainstaluj na kompie, a rozwiążesz sobie problem tak z LA, jak i innymi modami.

Ja w LADC nie grałem. Czy w pobranej paczce nie ma czasem tego katalogu z bibliotekami i resztą?

13 godzin temu, kondotier napisał:

Ja w LADC nie grałem. Czy w pobranej paczce nie ma czasem tego katalogu z bibliotekami i resztą?

Jest, ale ja to mam pobrane i to nie ja mam problem z LA tylko 

W dniu 22.09.2021 o 01:01, Trux napisał:

hah

Sprawa jest o tyle dziwna że instalowałem w zasadzie wszystkie wersje Lost Alpha po kolei  (wczesne wersje się zawieszały i wywracały w niektórych miejscach. Skończyłem na wersji 007 i działała bez zarzutu. Skończyłem, przeszedłem, został praktycznie freeplay na deser.

Podczas próby powrotu ni z tego ni z owego komp żąda wspomnianej biblioteki. A przecież jej nie wywalałem z systemu. Bibliotekę ściągnąłem , podłożyłem w systemie we właściwym miejscu ale nie chce dać się zarejestrować. No i zgłupłem bo nie wiem co zrobić z tym fantem.

Gdzie tych paczek uzupełnień bibliotek szukać?

pozdrawiam

z tymi bibliotekami to może być różnie, np tu zerknij w temat.

< base_url >/applications/core/interface/index.html

Tak na sto procent, że akurat tych potrzebujesz to nie musi być. Zerknij sobie w system co masz zainstalowane. Bo ten twój error to chyba konkretnie pod te VC++ nie podchodzi tylko pod ten Runtime.

Pamiętaj też, że czasami potrzebne są biblioteki i dla systemu 32 i 64 bit chociaż masz np windowsa 64 bitowego.

Tutaj np kondotier wrzucał taką paczkę:

< base_url >/applications/core/interface/index.html

Dzięki. Spróbuję jeszcze raz zainstalować Lost Alpha i się zobaczy. Swoją droga LA jest chyba najładniejszy wizualnie.

1 polubienie

Ale wcześniej zainstaluj te wszystkie potrzebne dodatki. Przydadzą się nie tylko dla LADC.

A co dotyczy “ładności”, to rzecz gustu.

Próbowałem instalować z repacka - mod działa, ale gdzieniegdzie pojawiają się “robaczki” zamiast tekstu. Więc spróbowałem z upgradem 1.4007, wtedy w ogóle nie działa. 

Spróbuj dorzucić ten addon po instalacji:

DC Extended eng text files addon - S.T.A.L.K.E.R. - Lost Alpha mod for S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl - Mod DB

Powinno pomóc na “krzaczki”.

Ja mam w ten sposób postawiony repack od SpAa Team.

1 polubienie

Po nowej zainstalowaniu nowej wersji moda wyskakuje mi ten stary błąd

FATAL ERROR [error]Expression : xml\_doc.NavigateToNode(path,index) [error]Function : CUIXmlInit::InitWindow [error]File : ui\UIXmlInit.cpp [error]Line : 85 [error]Description : XML node not found [error]Argument 0 : global\_wnd [error]Argument 1 : ui\game\_tutorials\_16.xml stack trace: 0023:63F89FC7 xrGame.dll, CDialogHolder::IR\_UIOnKeyboardHold() 0023:63FBA609 xrGame.dll, CDialogHolder::IR\_UIOnKeyboardHold() 0023:63EDBAE3 xrGame.dll, xrFactory\_Create() 0023:64F14871 xrLua.dll, lua\_getinfo() 0023:64F14C90 xrLua.dll, lua\_yield() 0023:64F09BD2 xrLua.dll, lua\_pcall()

Mam wrzucone pliki game_tutorials ze starszej wersji spolszczenia. Czy ma ktoś pomysł jak to naprawić?

Edit: Naprawiłem. Wystarczało wyrzucić game_tutorials i game_tutorials_16 z gamedaty

1 polubienie

Wie ktoś jak pomóc? Zainstalowałem LA i wgrałem do tego spolszczenie, ale jest e opcjach tylko Rosyjski i Angielski

Pamiętam że ściągałem jakiś inny Launcher do LA(starszy, który miał wybór PL w opcjach) bo na tym dołączonym do gry była kupa. Ale to już z pół roku temu że nieponiemiaju.

Edit

To co nabazgrałem dotyczy OGSE, pomerdały mi się mody.

Witam panowie i panie. Zainstalowałem LADCE według instrukcji jednak powyżej menu nie jestem w stanie wejść. Na ładowaniu nowej gry wywala na przemian raz z zawieszeniem gry raz z report bug
Ustawienia zrobione miałem na (extreme+ Dx11). Dołączam przybliżoną specyfikacje komputera, screena buga i zapisany raport buga.

PS: nadal się łudzę że w końcu pogram normalnie w Lost Alpha xD Więc proszę o pomoc bezpośrednio was 

Aktualizacja: Żadne ustawienia od minimum do maximum oraz  od dx8 do dx11 nie działają

XRayEngine_error_report_211108-063556.zip (509 KB)

log wskazuje na źle zainstalowanego moda. Ostatnio taki sam wylot nękał  tutaj 

<___base_url___>/topic/15620-nowa-gra-nie-chce-si%C4%99-za%C5%82adowa%C4%87/?tab=comments&do=embed&comment=186693&embedComment=186693&embedDo=findComment#comment-186693

ale kolega nie napisał jak poradził sobie/w jaki sposób zainstalował moda.

W dniu 11.11.2021 o 15:05, Anton Gorodecki napisał:

log wskazuje na źle zainstalowanego moda. Ostatnio taki sam wylot nękał  tutaj 

<___base_url___>/topic/15620-nowa-gra-nie-chce-si%C4%99-za%C5%82adowa%C4%87/?tab=comments&do=embed&comment=186693&embedComment=186693&embedDo=findComment#comment-186693

ale kolega nie napisał jak poradził sobie/w jaki sposób zainstalował moda.

przeczytałem post jest tam odnośnik do forum stalker.pl dziś wypróbuje metodę ale jest trochę z nią kombinacji

Wyszło na to że działa mi 1.4007 DC ale spolszczenie nie chce się załączyć
i konfigurator znowu jest zabugowany ale gra odpala po angielsku w wersji vanila