Lost Alpha Developer's Cut Extended (1.4008)

Godzinę temu, vizor napisał(a):

Dlaczego coś innego?

Może dlatego, że różne nowe mechaniki, zmiany w gameplayu itp ale w sumie co za różnica, w grach też są różne rzeczy to i tu ogarniesz. A jak coś to doczytasz o zmianach.

Spałner:

https://stalkermod.ru/Treneryi-STALKER/spavner-dlya-lost-alpha-dc-1-4007.html

F3 - odpalasz spałner

F2 - teleporter

@vizor Bo Lost Alfy mimo że mają być bildowskim odpowiednikiem Cienia Czernobyla, wcale nim nie są. Wymagają pewnego obycia i doświadczenia z modami..

Grałeś we wszystkie trzy podstawki? Bo z Twojego wpisu można wnioskować że tylko w Cień Czarnobyla. Jeśli tak jest, zalicz najpierw Czyste Niebo i Zew Prypeci. Wiedza z nich wyciągnięta jest niezbędna do gry w mody.

Aby nie zaśmiecać tego tematu proponuję, abyś wszedł do tego wpisu Jakiego lub jakie mody wybrać?

I na jego końcu się dopisał z pytaniem o propozycje jakiego moda wybrać. Tylko nie zapomnij napisać w co już z gier Stalker masz zaliczone.

Takie małe odkrycie (może już było). Jakby ktoś chciał aktywować g_god i g_unlimited_ammo to wystarczy do skrótu do XR_3DA.exe dodać “-game_developer 1”.

Ja ostatecznie zakończyłem przygodę z modem nie będąc go w stanie ani razu ukończyć - z powodu problemów technicznych. Poddałem się po podejściu 1500 100 900…

FATAL ERROR

[error]Expression : header().graph_guid() == ai().game_graph().header().guid()
[error]Function : CALifeSpawnRegistry::load
[error]File : alife_spawn_registry.cpp
[error]Line : 169
[error]Description : Spawn doesn’t correspond to the graph : REBUILD SPAWN!

Wywala grę przy rozpoczęciu nowej gry

Dzień dobry, małe pytanko.

FATAL ERROR

[error]Expression : FS.exist(file_name, “$game_spawn$”, *m_spawn_name, “.spawn”)
[error]Function : CALifeSpawnRegistry::load
[error]File : alife_spawn_registry.cpp
[error]Line : 97
[error]Description : Can’t find spawn file:
[error]Arguments : all

Wylot do Windowsa w trakcie odpalania gry. Rozumiem, że brakuje pliku ze spawn’em, ale w przewodniku do instalacji jest napisane, żeby usunąć owy plik i to zrobiłem łącznie z resztą plików/folderów które były wymienione w sekcji instalacja. Dodatkowo przy aktualizacji do wersji 1.4008 pokazuje mi się tylko sam launcher do pobrania i obok launcher spakowany do zipa. Więc po rozpakowaniu gry, robię podane czynności i wklejam z nadpisaniem launcher. Czy ja robię coś nie tak? Z góry przepraszam za potencjalnie głupie pytanie, ale dawno nie grałem w Stalkera , a jak juz chce wrócić do lost alphy, to zawsze mi wywala jakiś błąd.

@bober322 a może zainteresuj się tą wersją co ostatnio spolszczył @Szczepan9205

Ma sporo zmian i poprawek i usunięte największe bolączki poprzedniej wersji Extended, mod w wersji repack, pobierasz, instalujesz i grasz. Zainstalowałem parę dni temu, nie było problemów i kombinacji. Zerknij dla pewności do instalacji jeśli chcesz wywalić kilka upierdliwych rozwiązań, spawn potworków i hardkorowy handel.

1 polubienie

@tom3kb o, dobry pomysł, już zasysam tego moda. Dzięki serdeczne!

@bober322 To tak jak pisał @tom3kb - przed rozpoczęciem gry wejdź w folder mods i wywal ultra hardcore economy i mutant spawn range czy coś w ten deseń - to są archiwa .xdb i wystarczy je albo usunąć, albo wyciąć i wrzucić gdzieś. Jak nie wywalisz to wierz mi - będziesz się mocno męczył, żeby na amunicję i naprawy zarobić :face_with_tongue: I w zasadzie miałbym prośbę - jeżeli zdecydujesz się grać bez tych modów to zrób mi proszę zrzut ekranu asortymentu u Sidora, a konkretniej ceny detektora Echo bo z modem na tą ekonomię kosztuje 24k, a Niedźwiedź ponad 80k rubli, ciekaw jestem czy po wywaleniu moda na hardkorową ekonomię ceny wrócą do oryginalnych z LA. No i koniecznie przeczytaj Porady bo jest tam wypisane co robić w razie jednego konkretnego wylotu na Wsi.

1 polubienie

@Szczepan9205 detektor echo w załączeniu, niedźwiedzia jeszcze nie widziałem.

@bober322 Hmm, cena, albo ta sama, albo niewiele niższa niż z tym ultra_hardcore_economy… Ciekawe :thinking:

Pany taki problem mam. Pozbierałem dokumenty na Agropromie i przejsciu jakichś 50m wywala do pulpitu.

FATAL ERROR

[error]Expression : fatal error
[error]Function : xrServer::Process_update
[error]File : xrServer_process_update.cpp
[error]Line : 37
[error]Description :
[error]Arguments : Beer from the creator of 'O_ACTOR '; initiator: 0x00000001, r_tell() = 66, pos = 5, objectID = 0

W dniu 8.05.2020 o 11:58, Viktus napisał(a):

Należy uruchomić launcher i w sekcji modów zainstalować LADC Extended.

Pomocy !!! gdzie jest ten launcher ?!?

Problem rozwiązany - ktoś Configuratora nazwał launcherem … i po co sie pytam ?!?