Misery

Masz rację. Co do czasów ładowania przesadziłem, tylko za pierwszym ładowaniem jest ono długie, poźniej śmiga już pięknie. Jeżeli o samo misery chodzi to popróbowałem ale jest dla mnie zbyt trudny, poczekam na wersję 2.0 może coś zmieni. Tymczasem gram w Call of Prypiat Complete. Ale wzdycham do Misery z racji jej pieknej grafiki i klimatu, tylko ten poziom trudności… jak dla mnie zabójczy.

Za kilka dni powinno wyjść v2! Najbardziej dopieszczony mod do CoPa jaki będzie :D, może nie ma dodanych map czy misji itd. ale grywalność powinna podnieść się dość dużo nawet w stosunku do v1. Teraz to na freerun można się pobawić w “symulację” życia w Zonie. Kurde jak przeniosą wydanie na wrzesień to niech ich dundel świśnie.

może nie ma dodanych map czy misji itd. ale grywalność powinna podnieść się dość dużo nawet w stosunku do v1.

Byle tylko nie ułatwili za bardzo, bo to trudność przecież była głównym urokiem tego moda (oczywiście po muzyce i super-ponurej, ale niesamowicie klimatycznej grafice)

Ciut niech ułatwią :wink:

Ułatwią tylko zombie nie ma być chodzących czołgów1. A tak to jeszcze mroczniej, straszniej oraz ciężej aby zarobić na bochen chleba.

No i grafika poprawiona + optymalizacja + nowe “ficzery”.

1na filmiku można zobaczyć ,że dwa 7.62x54R starczą

Coś bliżej o wymaganiach sprzętowych. Piszecie że będzie miał lepszą optymalizacje tzn będzie działał w miare płynnie i stabilnie na starszych komputerach?

No i piszta czy to cudo w sierpniu się ukaże :wink: Niebawem skończe Sigorous i muszę mieć coś nowego :wink:

Data nowej wersji ma być sierpień tylko czy to jutro czy 30stego inna para kaloszy. Co do optymalizacja to raczej tak ,że tam gdzie na dobrych(takich np jak mój) kompach były spadki wydajności to się poprawi. No i co @chernobyl rozumiesz prze określenie “starszy” komputer? Mój ma 3-4 lata ,a Crysis Warhead na max ustawieniach płynnie chodził. Za to znajomy ma kompa też 3 letniego i ma dość słabe parametry. Właśnie parametry! Dawaj mi tu parametry bo wiek o niczym nie znaczy.

Ale premiera jest przewidziana na wrzesień:

[…]

The estimated time of release is now set to September.

[…]

A co do wydajności: będzie mniej więcej taka jak CoP + AtmosFear 3 + Absolute Nature 3.

Czyli 3GB RAMu minimum + system 64bit.

I jeszcze tizerek ‘Fall of the hunter’

2 polubienia

Tizer mniam mniam mniam. Ja póki co lece do czarnobyla z FSX i tileproxy :wink:

Ah no tak kurde jaka gafa. Przecież w FAQ pisze september - wrzesień. No i jak tam prace Cromm? Jesteś w zespole, zdradzisz nam coś?

Cóż do powstania wersji 2.0 będę miał znacznie lepszy komputer więc w końcu nie będę musiał się obawiać o wymagania moda. Swoją drogą przed tym pogram w wersję 1.6 bo miałem zamiar pograć w CS, ale cóż nie da się gdy CoP chodzi mi na równi z SoC to CS niszczy mi aktualny komputer. Czyżby aż tak siadła optymalizacja w CS? Cóż, to nie jest temat na rozważania o całej serii, widziałem parę gameplayów i oglądam LP i chyba zagram z tego co widze niestety nie ma zadań pobocznych nowych co troszkę boli, ale strasznie cenię mody w których gracz musi wykazać się odpowiednim rozporządzaniem ekwipunku bo niestety podstawka tego nie oferuje. W ogóle mam pytanko czy do innych części też jest jakiś podobny mod? (Poza CS 1-3 fps na intro mimo zmiany ustawień itd. a w CoP spokojnie 20fps).

CS to tylko grafika z MISERY, bez zmian balansu nowych przedmiotów etc. A i chyba REDUXy były “hardcore” ale już nie pamiętam.

A ten mod ogólnie nie zmienia nic fabuły?A tak przy okazji jest jakiś mod tego typu tylko żeby też fabułe zmieniał?Oprócz SGM?

Nie zmienia fabuły, ale to prawdziwa “Nędza”. Świetnie ujęta Zona. Gram w niego w wolnych chwilach.

A jest jakiś mod który wygląda świetnie graficznie i zmienia fabułę oprócz SGM?

@Jurij: zajrzyj do tematu S.N.I.P.E.R - niesamowite połączenie SGM 2.2 JENOT, MISERY plus masa innych dodatków. Ale i tak MISERY 2.0 pozamiata wszystko co do tej pory wyszło do COP :devil: Czekam i nie mogę już dłużej Na MODDB wpisane jest 4Q2012 więc pewnie przed gwiazdką wyrobią chłopaki.

Widziałem tego S.N.I.P.E.R wszystko ładnie wygląda ale prawie 10GB :confused: waży.Chyba że to starsza wersja jakaś i znasz nowszą która mniej waży

Z torrenta to postać instalatora 3,7 Gb.

Mod na torrencie zajmuje 3.7gb po rozpakowaniu prawie 10gb ale naprawdę warto. Co do MISERY, to szkoda że zrezygnowali z NEW ORDNANCE MOD, bo to kolejny krok w stronę większej imersji no ale cóż…może przy okazji MISERY 3.0