Kurde jak to pogodzić tu 130zł, a tu możesz kupić bez problemu za 2550
No właśnie bez problemu. Na początku 2021 roku moja RTX 3060 kosztowała… 3300 zł. Słownie trzy tysiące trzysta złotych. A zauważ, że złotówka, inne waluty zresztą też, sporo przez te 4 lata straciły na wartości. Inflacja i takie tam bzdety. No i seria RTX xx60 to raczej karty z średniej półki, chociaż w sumie nie mogę na nią złego słowa powiedzieć. A teraz ??
Szczerze, gdyby wczoraj, tj. w piątek, w Komputroniku w Katowicach mieli tego Asusa RTX 5060 Ti 16 GB za 1999 zł, to bym go kupił, niestety, najwcześniej na środę. Był jakiś RTX 5070 za ok. 2600, ale na mojego Skylake I7 6700 K to byłby już naprawdę przerost formy nad treścią, więc jednak sobie odpuściłem.
1 godzinę temu, Polski_Szogun napisał(a):
zbieram narazie na obudowe, PSU i potem karte.
Ja tam bym szczerze mówiąc zmienił kolejność. Obudowa na końcu. No ale ja, to
Nowiutkie słuchweczki do mojego retro zestawu pod Stalkera 2. Radziecka oktawa TA - 56m. Trochę musiałem się namordować bo one były mono i bez wtyczki. Ori pod radia albo jakiś wykrywacz min. Trzeba było rozłączyć słuchawki połączone szeregowo, dołożyć kabel uziemienia i wtyczkę mini Jack. Ale działają bajecznie
Wróciłem, mam lekką przerwę, bo strach mnie obleciał gdy doczytałem się, że AKYGI nie mają żadnych zabezpieczeń i nie używam od tamtej pory kompa . Mam już obudowę:
Spoiler
MSI MAG FORCE 112R ATX złapana na przecenie za 209 złotych (normalnie chodzi po 300 coś). Mega jestem zadowolony z niej teraz jak najszybciej zbierać na zasilacz, bo tęsknię już za kompem…