Noworoczne życzenia od autora i trochę informacji z rozwoju.
Wraz z życzeniami autor udostępnił link do pobrania niewielkiej produkcji na silniku X-Ray 1.6, która została osadzona w.. Średniowieczu
Cóż przyjaciele, rok 2021 dobiega końca. Dla jednych był udany, a dla innych niezbyt, ale w każdym razie przeżyliśmy, co już jest sukcesem. Tym gratuluję.
Życzę, aby w nowym roku napłynęły tylko dobre wieści ze wszystkich dziedzin życia - osobistego, zawodowego, edukacyjnego, twórczego.
Przejdźmy do tego, dlaczego tu jesteśmy - moda. Prawie przez cały rok prowadzono prace nad fabułą. Z resztki, niewiele różniącej się od dema z końca 2019 roku, udało nam się przejść do dość solidnego prototypu, który obejmuje około 70% fabuły. Z jednej strony to znacznie mniej, niż bym sobie życzył, z drugiej - sporo, przynajmniej jak na mnie. Aktywnie wdrażane są edycje silnika, które zoptymalizują grę i zaoferują nowe funkcje.
Tak więc plan pracy na 2022 rok, to mieć czas na zrobienie maksimum przed pojawieniem się S2. Trzeba będzie się namęczyć, być może z czegoś zrezygnować, ale to będzie ostatni przełom. Przy okazji wystawić na próbę własną cierpliwość.
W tym roku nie będzie zwiastuna ani innego materiału, ponieważ starałem się włożyć cały swój wysiłek w pracę nad modem, przepraszam. Ale mogę podzielić się z wami tą komiczną średniowieczną lokacją. Jest pusta i niezbyt dobrze zoptymalizowana (dodatkowo jest wyłączony Skygod), więc przygotujcie się na obniżenie ustawień. Może to zainspiruje kogoś do stworzenia czegoś.
I jeszcze raz Wesołych Świat, do zobaczenia w Nowym Roku!
Źródło: [KLIK]