Niespodziewana wrogość Wolności

Dlaczego słychać ten pisk przy obecności kontrolerów, nie można usunąć tego błędu technicznego?

Można, przecież podaliśmy już 2 sposoby:D

Mój sposób na wrogość podany pod linkiem:

http://www.stalkerte…i-by-YUREK–924

działa niezależnie od Kontrolerów spawnujących sie na barierze :grin:

Ale teoria z Kontrolerem trzyma sie kupy :face_with_tongue:

Odświerzę ten temat trochę.Najprawdopodobniej kłopoty z Wolnością na Barierze nie są spowodowane żadną sztabką tylko zwykłym atakiem kontrolera.Podejrzeń w tym kierunku nabrałem podczas questów Błyskawicy gdzie dość sporo sie korzysta z tej drogi i ze dwa razy mi sie zdarzyło że przy zwykłym spawnie mutantów pojawiał sie też kontroler albo i kilku jak u mnie :face_with_tongue: .Zastanowiło mnie że obszukując trupy wolnościowców kilku miało w opisie zombi i oznaczenie jako wróg.No a skąd stalkerzy zombi na Barierze.No i Czapa zmienił sie na neutrała.A upewnia mnie w tym stwierdzeniu wpis w poradniku do NLC gdzie opisywany jest podobny problem i jako powód też jest podany kontroler.A więc podchodzimy do bariery , spawnuje się kontroler.Wolnościowcy go zabijają ale kilku albo i wszyscy zdąży sie przemienić w zombi.Nawet jak zabijemy jednego to reszta choć była na zielono to też staje sie wrogami.Tak to widzę

potwierdzam teorię z kontrolerem. Jestem w trakcie zadania Gawra, tzn zabiłam go wreszcie, szmaciarza i szukam Jakuta. Trochę zboczyłam i poszłam za artami na Barierę a panowie strzelają do mnie. Są dwaj kontrolerzy, a jeden Wolnościowiec zabity jest zombi. Jeszcze nie próbowałam obejść błędu wrogości Wolnosci, ale jutro c.d. i napiszę, czy szybkie zabicie kontrolerów coś daje. Dzisiaj wchodząc na Barierę Wolność od razu mnie atakowała, więc muszę się trochę cofnąć w sejwach.

Jeszcze jedno. Zarówno na Barierze przy MW jak i przy Kuzniecowie, strzały wrogo nastawionych panów nie robią mi zadnej krzywdy. Ranią tylko granaty i kolbą w łeb.

Przepraszam, że odgrzebuję trupa, ale mam pytanie.
Co do bariery i Kontrolera - też potwierdzam, miałem to kiedyś (na długo przed zadaniem z Warlabem), zaczęli do mnie strzelać, niestety nawet ubicie kontrolera nie spowodowało zaniku wrogości, trzeba było wczytywać save’y.
Nawiązując zaś do Warlabu/sztabki/etc. - czy gdy odnosiliście Łukaszowi pieczęć Wolnościowcy na MW byli wrogo nastawieni? Podczas wykonywania zadań na Magazynach (kombinezon+pies) nie strzelałem a i tak musiałem oddać ją w niewidce… Myślałem, że po oddaniu staną się znów przyjaźni, ale nie. Nawet po wykonaniu zadań (ci z Warlabu byli przyjaźnie nastawieni) i otrzymaniu sztabki nadal są wrogami. Nie jestem daleko w fabule i jest jeszcze czas, żeby powtórzyć od momentu zabicia Pająka, ale wolę zapytać.

Ja osobiście nie miałem żadnych kłopotów z Wolnością, poza kilkoma niezamierzonymi trupami na Barierze, w o wiele późniejszym etapie gry, a spowodowanymi przez atak kontrolera. Wykonując misje z pieczęcią najemników miałem, o dziwo, Wolność neutralną. Jak jest opisane wyżej, wrogość wolnościowców na Barierze to nie problem, można ich bezpiecznie wystrzelać. Ale wrogość w głównej bazie i w Warlabie to całkiem inna sprawa. Ja raczej bym się cofał i powtarzał misję. Na biedę, Yurek przygotował kiedyś fixa poprawiającego stosunki z Wolnością, ale plik był wrzucony na MU, czyli nieprędko będzie dostępny. W razie czego, pisz do Yurka na PW, może ma go na dysku.

Dziękuję za wyjaśnienie i za radę, spróbuję najpierw sam poprawić ten plik.

Cóż, po zmianie pliku nadal byli wrodzy, po cofnięciu save’a i powtórce już jest OK. Nawet sztabka tym razem nie spowodowała żadnych problemów :wink:

U mnie był atak kontrolera,musiałem się nieźle napocić ,żeby gada ustrzelić zanim zaczął zmieniać wolność na barierze.No i oczywiście zanim się połapałem,że wolność do mnie strzela to trochę gry przeszedłem,po odstrzeleniu wolności zaczęły się kłopoty z bronią g36 przy przejściu na radar(wypad na pulpit) dlatego wolałem cofnąć się do tyłu i pilnować bariery.Przy każdej wizycie na MW powolutku sprawdzałem czy wszystko jest OK,aż w końcu pojawił się kontroler.Gad pojawił się po wzięciu zadania na Niezbadanych Terenach na zwłoki kontrolera na Radarze.

1 polubienie