Nowe wieści na temat Soljanki

Znalazłem nowe info o Soliance- przetłumaczył metek58:

Dodane 21.12.2011 r.

Oficjalna informacja od twórców Solanki:

Autor wiadomości - sapsan

Cytat…

Trochę nowości z frontu opracowania nowego dopy do Solianki.

Głównym celem było osiągnięcie dobrej wydajności i usunięcie błędów i wylotów, co ogólnie rzecz biorąc, udało się.

W szczególności, teraz w Labiryncie i w Martwym Mieście „Sejwy” można ładować w dowolnej kolejności, bez wylotu na pulpit.

Na Bagnach nareszcie można strzelać z tłumikiem. Wielu NPC ma poprawioną logikę. Naprawiono liczne „Soliankowe” wyloty.

Ogólnie rzecz biorąc, podniosła się wydajność, likwidując lagi.

Chcemy od razu uprzedzić (żeby potem nie było rozczarowania): zmian scenariusza w dopie jest wyjątkowo mało. W momencie odejścia Archara nie zrobił zbyt wiele w tym kierunku, a odpowiedniego zastępstwa za niego (z oczywistych przyczyn) na razie nie mamy. Niektóre kwesty są zmienione, niektóre dodane, ale ogólnie nowych rzeczy nie ma taki wiele, jak byśmy chcieli. Prace trwają.

P.s. Prośba osobista, pytań o wyjściu dopy nie przysyłać. Odpowiadać mogę tylko na konkretne zapytania, ze wskazaniem, w jakiej dziedzinie. Testerów dobiera inny człowiek. Kto ? Też nie odpowiem - bo utraci swoją tożsamość… Trzeba będzie – ogłosimy to publicznie.

Dobre wieści, miejmy nadzieję że moderzy dokończą dzieło, nawet bez Arhary.

źródło: http://live.cnews.ru…showtopic=55236

Sama poprawka bez nowych lokacji i dalszej fabuły to niewielka pociecha…Soljankę można ukończyć i bez tej przeróbki. Było do przewidzenia, że DMX 1.34 będzie poprawką wydaną wcześniej, a to co teraz robią to kolejne opakowanie na gotowy produkt. Problem w tym że ten słoik jest dalej takiej samej pojemności, a przybył tylko na wadze…

No tak, a właśnie miałem zagrać w Sole w oczekiwaniu na dodatek z TS2…teraz to juz na pewno wrócę do quadrologii Assassina…

Dobrze, że przynajmniej napisali że pracują nad dopełnieniem, nowe questy na nowych lokacjach na pewno będą, a poprawienie stabilności w MM i Labiryncie oraz wielu błędów to oczywiście zmiany na lepsze. To coś w stylu tej wersji repack do TŚ2, wielu osobom repack Soli ułatwi grę. A skoro Arhara przestał na dobre pracować nad modem, to niech dokończą inni, nawet w takiej skromnej formie z poprawkami technicznymi. Buber- odpalaj śmiało Soliankę, to dopełnienie nieprędko wyjdzie, a granie w Solę 14.08 to nawet kilka miesięcy super gry.

Ok…a ten screen środkowy, gość z irokezem, moja ulubiona postać z filmu Łzy Słońca.

Ok…a ten screen środkowy, gość z irokezem, moja ulubiona postać z filmu Łzy Słońca.

Właśnie też to zauważyłem :thumbsup: , screeny pochodzą z nowej dopy i tak wstawiłem tego aktora dla porównania, bo podobny do tego Stalkera, może to jakieś nawiązanie twórców moda.

(…) nowe questy na nowych lokacjach na pewno będą (…)

Szczerze ?

Jeśli te questy będą polegały na łażeniu z jednej lokacji do drugiej po całej Zonie, to może lepiej niech już nic nie dodają ? Idź od persony A do persony B, i przynieś od niej przedmiot C, , ale żeby dostać C, przynieś dla B 10 sztuk D i E…

Sorry, ale po 3 czy 5 takim zadaniu po prostu staje się to nudne. Nie, że ja sam bym coś lepszego wymyślił, ale ekipie Soljanki też przydałby się jakiś dobry, z bujną wyobraźnią scenarzysta.

Chociaż jest wyjście - ogłoście tutaj (najlepiej w porozumieniu z twórcami) konkurs na questy do Soljanki :slight_smile: Znając polskich fanów Stalkera, to wymyśliliby niejedno fajne zadanie :slight_smile:

Jeżeli mam wybierac czy chodzić po pustej planszy czy z punktu A do punktu B otwierając do kogoś gębę to wole ten drugi sposób. A jeżeli chodzi o własne questy to jeszcze nie słyszalem , zeby szanowni modderzy poprosili kogos o pomoc w wynajdywaniu tematu na questy…zawsze możesz jednak pójść drogą naszych chłopaków którzy wzięli sprawę w swoje ręce i pobawili się dodatkowymi questami do DMX. Jest pełno tutoriali wiec myślę że ktoś z zapałem i wyobrażnią sobie bez problemu poradzi. I to by było notabene bardzo dobre rozwiązanie…mieć ekipę do questów…muszę pokombinować…

Heh, wymyślać questy to każdy potrafi: skomplikowane, ciekawe, rozbudowane- tylko pomyslcie jak trudno jest napisać taki quest w plikach moda, tak żeby w czasie gry można było go zaliczyć. W Soliance było sporo questów typu: ‘idź tam i z powrotem i zdobąź mydło, jajka, plejboja, maść na korzonki’ , ale w większości sa to questy dodatkowe. Nie brakuje również bardzo ciekawych zadań typu "otwarcie sejfu z radiowcem w X10’, ‘teleporty w X16’ itp. ale to już trzeba zagrać żeby się przekonać.

Witam czy wiadomo coś nt. kontynuacji SOLI, czy uda się ją wkońcu skończyć, czy prace nad dopą są kontynuowane??? wiem że jest strona AMK ale po rosyjsku nic nie kumam.

Odkopie trochę ten temat, i przyłącze się do pytania @carlopapa. Są jakieś nowe wieści na temat Soljanki ?

Na stronie Mistrza ostatni wpis na forum pochodzi od “usera” i brzmi: " Nie tylko strona zamarła (zastygła?), zamarł sam Stalker (zastygł?), czegoś świeżego nie widać a w starocie wszyscy już grali (choć ja znowu gram w Soliankę)". Ostatni wpis nr.124 z 14. I . 2013. Za stroną Arhary: http://arhara.ucoz.com/forum/2-1-9#356 .