Panowie mam problem,z nowym kompem sprawa jest taka,komp nie widzi monitora to znaczy że nie ma obrazu,maszyna sprawna,ale obrazu brak,podłączałem w oba wejścia i nic,kumpel jak wgrywał system wszystko działało ale on miał podłączony pod telewizor pod złącze hdmi,ja podłączałem pod grafę i pod drugie wejście i dalej nic.
Jaką masz kartę graficzną? Wentylatory (wentylator) się kręci? Karta podłączona do prądu (jeżeli jest taka potrzeba)? No i jakim kablem łączysz kartę z monitorem?
@Stalker76 najprawdopodobniej kumpel zostawił ci w ustawieniach wyjście HDMI jako aktywne, musisz podłączyć coś pod HDMI i mieć podłączony monitor żeby zmienić w ustawieniach aktywne wejście monitorowe. Bios jednak powinien się wyświetlać przy starcie.
Jaki monitor i jakie wejście? Zresetuj bios.
Odpowiem za Stalker76, bo on nie może. U poprzedniego posiadacza kompa, był on połączony z telewizorem. Wiem to stąd, bo informował o tym na streamie. Sądzę, że można by go było ponownie połączyć z telewizorem i mając obraz, zmienić konfigurację. Ale sądzę, że ten do którego go zawiózł, rozwiąże ten problem.