I tak ma być. A co byś zrobił, gdybyś naprawdę tam był? Starałbyś się wyjść.
Spoiler
Ale wychodzisz nie jak wszedłeś, tylko tam koło sarkofagu w tej bocznej części jest taka niebieskawa poświata. To teleport do dalszej części gry.
I tak ma być. A co byś zrobił, gdybyś naprawdę tam był? Starałbyś się wyjść.
Ale wychodzisz nie jak wszedłeś, tylko tam koło sarkofagu w tej bocznej części jest taka niebieskawa poświata. To teleport do dalszej części gry.
Ciągle przy tym modzie coś majstrują. Zaczyna mnie to wkurzać. Rozumiem jakiś fix z wykrytymi błędami znalezionymi po udostępnieniu moda, ale litości - FIXX 33.2 do FIXXa 19Tych fixów, fixóx do fixów powstało już pewnie kilkaset
Godzinę temu, smox napisał:
Ciągle przy tym modzie coś majstrują. Zaczyna mnie to wkurzać. Rozumiem jakiś fix z wykrytymi błędami znalezionymi po udostępnieniu moda, ale litości - FIXX 33.2 do FIXXa 19Tych fixów, fixóx do fixów powstało już pewnie kilkaset
Właściwie to nad tymi fixxami pracuje tylko macron. Reszta zespołu kończy wersję 3.0. Jak dla mnie bardzo fajne jest to, że mod ciagle ma support i dopieszczają go oraz poprawiają błędy. Mogliby dawno go olać bo przecież powstaje nowa finalna wersja, jednak jest wciąż bardzo duże zainteresowanie OLR 2.5 i poprawki powstają głównie przez odzew ludzi ogrywających moda. Chciałbym by takim wsparciem mogły pochwalić się inne modyfikacje. PAtrząc na changelogi to zmian jest całe mnóstwo i to nie tylko pierdółki graficzne ale poprawki w skryptach, w zadaniach, w spawnie, w geometrii lokacji itd
Ja w swoim dodatku adaptowałem większość poprawek z Fixx 32, które nie mieszają w polonizacji.
12 minut temu, FeRu napisał:
Jak dla mnie bardzo fajne jest to, że mod ciagle ma support i dopieszczają go oraz poprawiają błędy.
Może masz rację . Jednak dla graczy nie rosyjskojęzycznych, jest to problem. Ile razy można zaczynać, czy grać w tego samego moda?
Spróbuję zagrać w wolnym czasie z Twoim dodatkiem
Może byśmy zrobili adaptacje polonizacji do Fixx 33.3 na rok 2019? Zmian jest na prawdę dużo, zwałszcza poprawione spawny stalkerów,mutantów, przedmiotów oraz fabuła. Sam chciałem to ogarnąć jednak potrzebna jest ingerencja w skrypty oraz sprawdzanie tekstów. Co prawda jest wersja angielsk ale nie wiem do którego fixxa zrobiona i jaka jest jej jakość by porównać w razie czego.
OLR 2.5 jest takim modem, do którego sporo osób wraca, ja sam ogrywam go przynajmniej 2 razy w roku…
, mam problem z Twoim addonem graficznym i dźwiękowym do OLR 2.5. Bez tego addonu mod działa, a po dodaniu wywala do pulpitu z takim logiem -
FATAL ERROR [error]Expression : I [error]Function : CInifile::Load [error]File : E:\stalker\sources\trunk\xrCore\Xr\_ini.cpp [error]Line : 166 [error]Description : Can't find include file: [error]Arguments : models\vehicles\veh\_niva\_u\_02.ltx
Dodano:
Dobra, poradziłem sobie. Wypakowałem podstawkę, ale był tylko plik - veh_niva_u_01, zmieniłem więc nazwę, dodałem gdzie trzeba i działa. Nie wiem tylko czy długo.
Hmm, Zaczałes nową gre?
Tak, edytowałem wcześniejszy post.
Już sprawdzam ocebe, pewnie zapomniałem dopakować jeden folder do paczki
Edit: tak jest, jak zwykle musiałem coś spieprzyć Nie dodałem najważniejszego folderu, w którym są adaptowane poprawki z fixów do 32.
Wrzuć zamieniając istniejace pliki i powinno działać wszystko ok.
config.rar (441 KB)
Dobra, dzięki Wychodzi na to, że jestem pierwszym graczem, który użył Twojej Paczki
Czy we wpisie w którym dałeś addon link prowadzi już do poprawionego, czy tę ostatnią poprawkę trzeba dodać oddzielnie?
No i pytanie do administracji. Czy możecie ten addon graficzny dodać do #1, z adnotacją że jest opcjonalny? Znalezienie go we wpisach może być problematyczne.
Własnie uploaduje poprawiona wersję także podam link jak będzie gotowy
Witajcie, skończyłem moda, na początku pisałem że jest “taki sobie”, jednak się myliłem, gra świateł i grafika nawet na statyce robi wrażenie, szczególnie na bagnach, fabularnie tez spoko, trochę trudny ale do przeżycia, na pewno nie trudniejszy od NS16, standardowo kilka fotek, pozdro
Poprawiony Dodatek graficzny do ORL 2.5 Fixx 19
https://mega.nz/#!p4cnGICT!2PzxQGXuhl6Y0DXhjSMY22VaDZ2UEzDVKe5iomFx3PM
dzięki Starałem się dobrać wszystkie tekstury jak najbliższe oryginały, ale lepszej jakości. Tak samo tekstury broni np Toz-34 z grawerowaniem wygląda super Tekstury Protecty, starej Grozy i innych pukawek przywróconych ze starych buildów wyostrzyłem by było widać więcej szczegółów. Tekstury mutantów, stalkerów oraz Zombi również poprawiłem by było więcej wariantów, np Zombi cywilne występuje w 9 różnych odmianach, bo oryginalnie co drugi model miał tą samą teksturę. Takich smaczków jest całe mnóstwo, w końcu dodatek zajmuje prawie 3.5GB.
15 godzin temu, FeRu napisał:
Tak samo tekstury broni np Toz-34 z grawerowaniem wygląda super
Przepraszam , ale niechcący wprowadziłem Cię w błąd. Ten Toz-34 nie pochodzi z Twojej paczki. Mam takie swoje tekstury broni pozbierane z różnych modów i podmieniam je sobie w modzie w który akurat gram.
Twój Toz-34 wygląda tak -
Faktycznie, ja też miałem tą teksturę co ty i używałem jej wcześniej, ale podmieniłem ją niedawno na tą, bo jest jeszcze ładniejsza.
Jak dla mnie to teraz ten OLR za bardzo cukierkowo wygląda po tych fiksach graficznych Daje po oczach jak Elder Scrolls Oblivion. No ale to rzecz gustu.
Wydaje mi się, że jak w pierwsze wersje grałem to miał takie bardziej stonowane kolory, a może pamięć mnie zawodzi. Muszę w jakieś stare screeny spojrzeć.
Tutaj filmik z przed 6 lat. Ja galem pod koniec 2014 to raczej dużo się wtedy nie zmieniło.
48 minut temu, tom3kb napisał:
Ja galem pod koniec 2014 to raczej dużo się wtedy nie zmieniło.
Myślę , że te setki Patchy, Fixów i fixików musiały coś zmienić w rozgrywce.
48 minut temu, tom3kb napisał:
Jak dla mnie to teraz ten OLR za bardzo cukierkowo wygląda po tych fiksach graficznych
Tamte screeny robiłem przy słonecznej pogodzie. Kto woli szarość i deszcz może ustawić podczas konfiguracji więcej deszczu. Mod ma też wiele opcji ustawień oświetlenia i innych bajerów, więc pewnie każdy znajdzie coś dla siebie.