Ogse 0.6.9.2

@Kondotier, Smox

Znalazłem plik odpowiadający za opis: string_table_items.xml [gamedataconfigtextpol]

W sekcji af_nightvision_1_desc jest taki opis:

*```
Прибор ночного виденья второго поколения. В конструкцию входит электронно-лучевой усилитель с микроканальной пластиной, за счет которого происходит усиление попадаемого в обьектив прибора излучения. С помощью прибора можно разглядеть обьекты в условиях очень плохого освещения, например, в безлунную ночь.

1 polubienie

The Emperor dowland nie działa.

@jurek48

Link w poście nr. 15 działa bezproblemowo, wejdź na podaną stronę i kliknij pobieranie.

Pytanie takie, kto może dopasować kombinezon, w którym momencie przechodzenia moda i czy jest to od czegoś uzależnione.

Kombinezony dopasowuje mechanik na zapleczu Baru. Aby tam wejść trzeba mieć taki kombinezon w inwentarzu i zagadać do Barmana - przedstawi nam swoją cenę za możliwość wejścia - trzy artefakty. Mówimy z mechanikiem - jest dialog na poszukiwanie narzędzi. Zadanie na nie się nie odzwierciedla w PDA. Miejsce spawnu kompletu na kombinezony - Jantar, znane miejsce jedno. Miejsce spawnu narzędzi dla broni - Dzicz. Te drugie pojawiają się losowo. są 3 miejscach. Kto chce sam szukać nie zagląda pod spoiler :yes: .

Zestaw na broń na Dziczy:

1. Garaż z ziłem

2. Tunel z ciałem Freemena

3. Dom z dziurą w dachu z dużą radiacją, w sejfie

Zestaw na kombinezony na Jantarze:

Hala z tokarką i elektrami na terenie kompleksu z psi - promieniowaniem.

Dzięki Cichy , to jeszcze daleka droga przede mną w kurteczce . Zresztą wcale się nie śpieszę.

U mnie to było trochę inaczej. Początek jak pisze cichy. Kombinezon w inwentarzu, rozmowa z barmanem, haracz z artefaktów i wstęp na zaplecze wolny od ochroniarza.

Rozmowa z NPCem od naprawy, wziął kombinezon i kazał czekać. Nic mu przynosić nie musiałem. A broń i pancerze dalej naprawia mi Barman, za arta i kasę. A w przeszywanie już się nie bawię.

Ale za to nie mam dialogu z tym bandytą za kratkami. Mogę tylko z nim handlować. Na początku moda, pograliśmy z cichym różnie. I wygląda na to, że takie zadania poboczne, zależne są od sposobu gry.

Jak więc masz taki lepszy kombinezon, to gadaj z barmanem, daj mu arty, powinno się udać.

Mimo wykupienia przychylności bandytów w Dolinie Mroku, byli do mnie nastawieni wrogo, łącznie z NPCem od klucza, więc musiałem ich wytłuc. Kody do drzwi labu też miałem kupione i mod puścił dalszą grę.

A kombinezony zabierasz z trupów. Że to kombinezon do “przeszycia”, dowiesz się, próbując go założyć. Nie da się. Kombinezony ze schowków, są ubieralne.

Z trupów nie zabieraj artefaktów. A jak Ci się przytrafi i nie zauważysz tego, to uwalnia od Czarnych Arte, Bromż. To ten w płaszczu na wejściu do Baru.

Kombinezony zdjęte z trupów bandyty i wojaka nie wchodzą.Na ATP w schowku ,tym na strychu był kombinezon stalkera ,tego też nie dało się ubrać.Jak dotrę do Baru zobaczę co i jak z tym gościem na zapleczu i barmanem.

To są właśnie te, które można przerabiać. Chyba nawet od moda jest taka informacja.

Przed “przeszyciem”, poczytaj co sobą taki kombinezon przedstawia. Jaką daje ochronę, jak broni przed kulami. I dopiero taki najlepszy dawaj do przeróbki. Z czasem tych kombinezonów będzie coraz więcej i coraz lepszych. Dostaniesz w nagrodę za zadania. Nawet w jednym ze schowków jest egzo z podniesionym udźwigiem.

A jak szybko chcesz mieć coś lepszego, to skorzystaj ze spawnera . Jest w modzie wstawionym przez cichego w # 10.

No wstaw sobie ten nowy noktowizor od The Emperora. Jak znajdziesz noktowizor w modzie, od razu Ci zadziała. Najpierw trzeba go włożyć do slotu.

Aby nie mieć wątpliwości, zobacz screeny w #14 i porównaj z tymi w #15 i #16.

Czyli jak w większości modów - im dalej w zonę, tym lepsza zawartość schowków i nagrody za zadania. Noktowizor The Emperora już wcześniej pobrałem, jak znajdę ten w modzie, na pewno podmienię pliki. W poradniku Cichego przeczytałem o zadaniu Tolika na flaszkę bimberku, nie wziąłem go od razu, a później Tolik nie chce gadać. Zacząłem od początku i zauważyłem, że z Tolikiem trzeba szybko prowadzić rozmowę, bo zaraz odchodzi i okno dialogowe się zamyka - co za tym idzie, nici z bełtów i informacji o kuszy.

A dlaczego chcesz czekać z podmianą plików noktowizora? Znajdujesz go jak gdyby z przymusu, w jednym ze schowków.

W przypadku biegających NPCów, zapisuję się przed rozmową z nimi, rozmawiam i jak mi ucieknie, to wgrywam sava i to co już porozmawiałem, szybko przeklikuję. Dalsza część dialogu i powinien być koniec. A jak nie zapamiętałem czegoś, to wchodzę do PDA i tam mam treść całej rozmowy.

A z nagrodami w schowkach, to nie tak jak piszesz. Nawet w tych z zadań, można natrafić na byle co. Nie ma eskalacji wartości zdobyczy.

Masz rację pliki można podmienić przed rozpoczęciem gry.Co do zapisów to postępuję tak [ jak nie zapomnę ] jak to opisałeś,przed każdym spodziewanym trudnym momentem gry .

Do szybkich zapisów można stosować metodę scigacza1975. Metoda ta, to zamiennik szybkich zapisów np. poprzez F5, ale nie psująca zapisów, bo jest oparta na zasadzie zapisów z konsoli.

Musisz tylko w pliku user.ltx przypisać klawiszom F5 i F9, klawisze np. z klawiatury numerycznej, aby się “nie plątały” pod palcami, a w pliku user.ltx w miejscu pod nimi wstawić coś takiego:

bind_console save save1 kF6
bind_console save save2 kF7
bind_console save save3 kF8
Zapisy można bez problemu nadpisywać ( po F8 na nowo F6 ), aż do trwałego zapisu. Są bardzo przydatne podczas przelotu przez lokację. Wpadnięcie w anomalię , czy atak mutanta nie powoduje konieczności zaczynania od początku. Nie powodują niepotrzebnych przerw w grze na zapis. Klik i już.

A i skutecznie zmniejsza ilość zapisów “bezpieczeństwa”, nie wynikających z potrzeby gry.

1 polubienie

Chcę Was powiadomić, że polonizacja dobiegła końca, zostały testy. To będzie pierwszy polonizowany tegoroczny mod. A powiadam Wam, sporo się przy nim napocicie, oj napocicie, bo zaczynamy w sweterku z lumpeksu i nie będzie łatwo.

Proszę o cierpliwość.

4 polubienia

Napocenie to delikatne określenie. Mod świetny - niesamowita fabuła dopracowana w każdym sczególe - bez wzgledu na przechodzenie i tak można go ukończyć. Dziwne, że tak mało o nim pisano. Świetny :woot: .

Zgadzam się, że zbyt delikatnie określiłem trudność gry. To koszmar! Jak mnie napadła sfora dymiących i szybko poruszających się psów-dziwolągów, to momentalnie wykręciłem kitę - byłem bez szans. Ten mod jest na dłuższe granie, niż sądziłem. Akcja płynna i jest tu co robić, a o kuroniówce to zapomnijcie, bo nie grozi tu bezrobocie.

Wspaniała wiadomość z samego rana :yes: , a co do HC- srzelanie z obrzyna to już wyzwanie.

Zakończyliśmy testy spolszczenia tego moda. Pojawi się w pierwszym poście jak tylko zostanie wstawione do pobieralni.

Autorzy spolszczenia : Yellow, metek58 i smox życzą przyjemnej gry.

6 polubień

I tak, jak wcześniej podał @cichy i sam wspominałem, mod jest niesamowicie wciągający, a sfory nibypsów tak dają popalić, że uciekając przed nimi, nie raz się wam w tyłku rosół zagotuje. :woot:

5 polubień

Potwierdzam, warto temu modowi poświęcić sporo czasu.

Choćby za to, że grającemu wybacza błędy i pozwala grać do samego końca, łącznie z freeplayem.

4 polubienia