OP-2.2 - Dyskusja ogólna

13 godzin temu, Ignachinio napisał(a):

Udało Ci się pójść dalej bardzo dobrze.

i dotarłem do ściany. WIem że mam iść do Wschodniej Prypeci po embrion Cienia Monolitu ale przejścia na tą chwilę nie mam, przyniosłem też mydło dla drugiego typa ale przejścia na Niezbadane Tereny nie dostałem bo chcą zrobić zwiad. Więc co teraz?

Wykonuj dalej zadania które masz dostępne. Musisz chyba teraz pójść do Adrenaliny i ruszyć zadania na szkatułkę i sejf.

A dopóki zadaniami nie dojdziesz do Warlabu to nawet nie masz co myśleć o wyprawie do Wsch. Prypeci.  To zadanie może poczekać. 

33 minuty temu, wariat napisał(a):

Wykonuj dalej zadania które masz dostępne. Musisz chyba teraz pójść do Adrenaliny i ruszyć zadania na szkatułkę i sejf.

A dopóki zadaniami nie dojdziesz do Warlabu to nawet nie masz co myśleć o wyprawie do Wsch. Prypeci.  To zadanie może poczekać. 

a jak dojść do Warlabu? Który wątek to rusza?

Tak jak napisałem wcześniej, wykonuj wszystkie dostępne zadania. Zacznij od Adrenaliny zadania na szkatułkę i sejf a dalej poleci. To jest cała linia fabularna Solanki i te zadania doprowadzą Cię do Warlabu i na inne lokacje.

I nie musisz za każdym razem cytować całego poprzedniego posta. Wystarczy wpisać nick po @ i wybrać z listy.

Tak jak pisze Wariat rób zadanie na szkatułkę to doprowadzi Cię w końcu na NIezbadane Tereny. No i musisz odwiedzić Warlab po ostatni traktat.

PDA Striełoka jest przy Monolicie czy nie warto włazić do Sarkofagu?

Samego PDA Striełoka tam nie ma, ale za to znajdziesz na nie namiar + znajdziesz coś przydatnego. Krótko mówiąc, trzeba pójść do Sarkofagu.

1 minutę temu, wariat napisał(a):

Samego PDA Striełoka tam nie ma, ale za to znajdziesz na nie namiar + znajdziesz coś przydatnego. Krótko mówiąc, trzeba pójść do Sarkofagu.

znalazłem tylko teleport do Magazynów i info o przejściu między CEA-1 i CEA-2

Powinieneś znaleźć również notatkę Striełoka i ją przeczytać. Jest tam opisane u kogo znajduje się PDA.

w Którym miejscu dokładnie?

Notatka powinna być przy Monolicie tam gdzie znalazłeś teleport na Magazyny.

niestety nic dodatkowego nie znalazłem

Tu masz pokazane gdzie leży notatka:

Spoiler

https://www.youtube.com/watch?v=aZTUvTW6BmU

I sprawdź dobrze czy aby na pewno nie masz już tej notatki w plecaku, bo to mała rzecz,

A jeśli się nie pojawiła to musisz wczytać zapis sprzed wejścia do Sarkofagu i przejść go jeszcze raz. Ewentualnie podrzuć zapis żebym mógł sam sprawdzić.

a czyli informacje o przejściu między lokacjami są ta notatką? xD

A to nie czytałeś tej notatki? Przecież w niej pisze kto ma PDA Striełoka. O to chodziło.

Nie, myslałem że to zwykłe odblokowanie przejścia między lokacjami i nic więcej, nawet nie sprawdzałem czy coś mam w ekwipunku, skoro to Górnik ma moje PDA to zaraz tam lece ale najpierw zdjęcie elektrowni musze zrobić

Resztę zadań dla Górnika zrobiłeś? Bo bez tego nie pogadasz. Książkę i te sprawy.

pamięta ktoś gdzie stanąć by zrobić to zdjęcie elektrowni?

Zrobiłem książke i syna marnotrawnego

2 minuty temu, Sarkazm napisał(a):

pamięta ktoś gdzie stanąć by zrobić to zdjęcie elektrowni?

Tutaj :

Spoiler

https://www.youtube.com/watch?v=msYZ0tN9Cqo

który z tych punktów to lokalizacja pudełka?

Sprawdziłem każdy punkt, znalazłem tylko Igłowca i Strój Strażaka