OP 2

Kuźniecow daje w zadaniu na pijawkę

• @Godlike, czy pliki z katalogu spawns z Twojej paczki cziterskiej zawierają już poprawkę na nieśmiertelnych NPC?

Panowie

Może ktoś podrzucić sejwa bezpośrednio po przejściu pieczary? Ni cholerki nie mogę sobie dać rady z tym"fantem".

Pozdrawiam

Jak to nie możesz? Przecież podczas pierwszego pobytu w Pieczarze jesteś nieśmiertelny.

@‌Gatzek tak

@boberm, jak Cię dopadnie grupa mutantów w tej pieczarze to rzucaj granat pod nogi i już. Tak jak napisał kobal jesteś nieśmiertelny. Zaraz po pojawieniu się w pieczarze masz pod nogami plecak z egzo, bronią i masą amunicji. Ja go za pierwszym razem przeoczyłem.

Ucz się, bo potem pójdziesz do tej Pieczary po skarb. I już nie będziesz nieśmiertelny. To się będzie działo  

Problem nie tkwi w mutkach , czy nieśmietelności - nie mam z tym problemów . Gdzie jest kurna wyjście!!

Musisz porozmawiać z Górnikiem. Da ci lekarstwo. Wypijasz i budzisz się na Kordonie. Czyli tak samo jak z Doktorem przed Pieczarą.

Grałem juz w soliankę made by SSoup. Wiem że muszę dojśc do tego Górnika aby obudzic sie ze snu. Gdzie jest ten s…syn.

Łażę juz dobrą godzine i nie moge go odnależć.Krew mnie zalewa i … zaraz te supersolianke normalnie  wy…lę z dysku.

Pozdrawiam

W ekwipunku masz mapę. Włóż ją w slot pistoletowy. Masz tam narysowaną drogę.

Trzymaj się prawej ściany, to chyba najlepszy sposób na takie lokacje. Prędzej czy później trafisz w ten sposób do tego górnika.

Jak już pisałem - grałem w SSoup - ergo- wiem że mam mapę. O kant … ją potłuc.Nie ogarniam tych zawijasów. Widocznie gamon jestem

Takie dziwne pytanko, zacząłem i wpadłem do anomalii w tym domku po prawej od mostu gdzie są dwa mutanty i schowek z wódką, wczytałem sejwa i anomalii (dwóch)  już nie ma w tym miejscu.  Czy to nie aby jakiś system “upraszczający” rozgrywkę po śmierci  ? To było by bardzo źle.

[EDIT]

Co zrobić z tym specnazowcem czy coś który strzela do mnie pod mostkiem po podniesieniu informacji o pda żołnierza ? Taki koks że chyba go niczym nie dam rady zabić.

Ponawiam pytanie o save.

Ponawiam pytanie o save.

Wstaw lepiej swój, przejdę ci tę Pieczarę. Ale na twoim miejscu chodziłbym do skutku. Będziesz tam jeszcze nie raz. A jak nie radzisz sobie w Pieczarze to co ty zrobisz jak trafisz do Labiryntu.

Takie dziwne pytanko, zacząłem i wpadłem do anomalii w tym domku po prawej od mostu gdzie są dwa mutanty i schowek z wódką, wczytałem sejwa i anomalii (dwóch)  już nie ma w tym miejscu.  Czy to nie aby jakiś system “upraszczający” rozgrywkę po śmierci  ? To było by bardzo źle.

[EDIT]

Co zrobić z tym specnazowcem czy coś który strzela do mnie pod mostkiem po podniesieniu informacji o pda żołnierza ? Taki koks że chyba go niczym nie dam rady zabić.

Anomalie są losowe, zapewne oprócz tych z Cienia Czarnobyla. Po wczytaniu zapisu tworzą się losowo w innym miejscu. Tak było zawsze w soliance. Tego żołnierza co do ciebie strzela musisz zabić. Znajdziesz przy nim PDA, które rozpocznie ci jedną z nowych linii fabularnych. Zaraz po zebraniu notatki uciekaj stamtąd, nie oglądaj się za siebie. Snajper stoi od zachodu, w okolicy młyna, tam gdzie dziki. Musisz go podejść i zabić.

Cześć.Mam problem.Przy próbie uruchomienia ze skrótu wyskakuje info,że nie może wystartować bo OpenAl32.dll zaginął. Próby przywrócenia za pomocą programów z neta nie pomagają. Możecie coś poradzić?

Spróbuj tym, uruchom jako admin.  oalinst.zip (577 KB)

A repack będzie jutro (to znaczy dzisiaj bo jest 2 w nocy)

Dzięki,pomogło. I wylazł nowy brak: xrCDB.dll. Coś jest nie tak ze ściągniętymi plikami. Poczekam na repack i ściągnę jeszcze raz.

Hej. Ja też się namęczyłem z tym kolesiem ale obszedłem go bardzo szerokim łukiem i zbliżałem się bardzo powoli w kierunku jego pleców (oczywiście “przykucnięty”).
Za którymś razem bylem dosłownie metr od niego dwa strzały z obrzyna w głowę (w tym momencie zaczeły go atakować dziki)  gość padł a ja zacząłem uciekać w przeciwną stronę. Nie wiem czy wykończyły go moje strzały czy dobiły dziki. Po chwili wróciłem zabrać jego snajperkę (niestety uszkodzoną) i PDA.  Czyli trzeba podejść jak najbliżej z tyłu i mieć trochę farta ;) 

Powodzenia  !