Pominięte zadania?

Godzinę temu, kondotier napisał:

A przy okazji zapytam, gdzie na tej bazie bandytów są narzędzia dla mechanika z baru?

1 polubienie

odblokuje pewnie zadania te z op 2.0, ale te nowe nie wiem. Jeszcze przecież tyle lokacji jest nowych a tylko jeden ruch mam. Ma ktoś może już artefakty upadły anioł, lub koronę dla dragunowa z zamówienia? Nigdzie nie mogę znaleźć. Na jednym z filmików widziałem, że kalinin z atp daje koronę w nagrodę. Był to film z op 2.0, a u mnie żadnego questa nie ma u niego. Wiem, że np zostało zmienione zdobycie winogrono dla jego zamówienia więc koronę też mogli zmienić. Ale już dawno powinienem mieć to zamówienie wykonane..

Art Upadły Anioł znalazłem niedawno podczas szukania leża Fenrira w podziemiach Prypeć-1. Plecak leży sobie na platformie na ścianie obok tej kabiny sterowania w tej wielkiej sali. Był tam też pancerz “Stalowy Szczur”. 

To o czym mówisz to czarny anioł a nie upadły, bo ja też go tam znalazłem.

1 polubienie

43 minuty temu, Pure napisał:

To o czym mówisz to czarny anioł a nie upadły, bo ja też go tam znalazłem.

Faktycznie, przepraszam, mój błąd, wiedziałem że był jakiś anioł, myślałem że to ten.

Sprawdziłem cofając się w zapisach. Od pierwszej wizyty dzik nie ma dialogu. Może dlatego, że nie mam ze sobą takiej kasy.

ten zrzut jest w zbrojowni bandytów, czy gdzie indziej?

ten screen jest z bazy bandytów, to pomieszczenie jest tam jak normalnie uciekasz tym tunelem z ognistą anomalią to obróć się o 180 stopni. Dodatkowe nowe pomieszczenie. Ale u mnie tam nie ma tego zestawu :frowning: musze szukać dalej.

1 polubienie

U mnie też tam nie ma, jeszcze u wolnościowców pewnie trzeba poszukać

2 polubienia

Wiecie co? Mam jakieś podejrzenia, że te wszystkie nowe lokacje to jest jakiś pic na wodę. Ja prawie kończę już grę bo jestem na etapie robienia obrączek dla Ariadny a po tym jak mniemam gra się kończy. Z ciekawości próbowałem znaleźć na YT jakieś filmy z nowych lokacji których nie mam (a jest ich prawie 10…) i nie znalazłem żadnego filmu z nich. Co więcej, jeden streamer ukończył grę i przeglądając jego filmy nie trafiłem również na żadną z nowych lokacji. W ogóle na tych nowych lokacjach, które odkryłem bardzo mało się dzieje. Ja nie wiem czy te zadania i nowe miejscówki są tak koszmarnie poukrywane aby je odkryć czy co? Skoro dodali aż tyle nowych miejsc to chyba nie chodziło o to aby tak strasznie je odkryć. Aż się zastanawiam czy jakiekolwiek granie z czitami blokuje zadania czy dialogi, ale to już jest trochę taki mój wymysł i chyba doszukuję się na siłę przyczyny. Co wy o tym sądzicie?

W sumie to nie sądzę żeby te lokacje były w modzie od tak sobie, bez powodu. Ale fakt, że jesteś prawie na końcu i nie masz dostępu do tych lokacji jest trochę dziwny.

Godzinę temu, Pure napisał:

Mam jakieś podejrzenia, że te wszystkie nowe lokacje to jest jakiś pic na wodę.

Raczej nie

Popatrz tu wszystkie przejścia między lokacjami i jaki je zdobyć :

https://stalkerportaal.ru/blog/gid_po_prokhozhdeniju_op_2_1_obedinennyj_pak_2_1_perekhody_mezhdu_lokacijami/2019-03-21-770

tłumaczenie Googla na polski :

https://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=ru&tl=pl&u=https%3A%2F%2Fstalkerportaal.ru%2Fblog%2Fgid_po_prokhozhdeniju_op_2_1_obedinennyj_pak_2_1_perekhody_mezhdu_lokacijami%2F2019-03-21-770

Masz wszystkie przejścia odkryte ?

2 polubienia

25 minut temu, apg2312 napisał:

Popatrz tu wszystkie przejścia między lokacjami

W tym spisie niestety nie ma wszystkich lokacji z moda…

Dokładnie, nie ma nawet tych przejść które mam. A te co są tutaj, odkryte wszystkie. Czyżby graczy opka zrobiono w wała..

tylko 10 nowych lokacji? W temacie moda jest napisane, że w Op 2.0 jest 29 lokacji, a w Op 2.1 64! Czyli ponad dwa razy tyle co w oryginale. To niby daje 35 nowych lokacji.

Czyli, że oszukali cię jeszcze bardziej

Z pierwszego posta.

“W OP-2 było 29 lokacji.
( nazw ze względu na nie znajomość polskich tłumaczeń nie podaję ).
Teraz ogólnie w modzie są 64 lokacje. Prawie wszystkie lokacje są zasiedlone, ale ich zasiedlanie będzie stopniowe, w miarę przechodzenia scenariusza na egzę CzD i wyrób nr 58. Do tego momentu one będą puste, oprócz tych na których w pakiecie 2.1 są nowe zadania.”

Tłumaczone chyba translatorem to nie wiem jak dokładne.

Gdzieś była chyba wrzucana nawet mapa z rozmieszczeniem tych wszystkich lokacji kiedyś.

29? Moze z podziemnymi. Na zewnątrz te co są na mapie mam nieodkrytych z 10. Mówisz lokacje będą zasiedlane przez czas przechodzenia na egzę i prototyp 58? To nieźle… zacznijmy od tego że te lokacje nawet nie są odkryte, powiem więcej.. zasiedlanie nawet tych co są odkryte nie nazwałbym zasiedleniem, bo to tylko randomowi npc, na nowych lokacjach jest może tylko jedna osoba, która z nami pogada serio… 

Chyba o tą mapę lokacji mi chodziło

Nie wiem czy to wersja ostateczna no ale tu jest raptem 40 lokacji w tym te znane. No aż chyba dwudziestu paru labów by nie zrobili

Więc może faktycznie coś tu jest ściemniane z tą ilością nowych lokacji i to fest?

Sprawdziłem sobie pliki muzyczne z lokacji, i niby jest np z lokacji polesie. Ale jak sie tam dostać nie mam pojęcia. Tym bardziej że nic na youtube nie ma z tych lokacji. A może ktoś kto zna rosyjski znajdzie jakieś info na ich forach czy coś? 

W OP 2.0 było łącznie 36 lokacji. 

W 2.1 jest faktycznie 64. Z ciekawości zrespiłem sobie wszystkie możliwe ręczne teleporty i posprawdzałem trochę, lokacje naprawdę istnieją, tylko że jak się tam teleportowałem to nie było na nich żadnej żywej duszy, nawet mutantów. A spawn na lokacjach w op pojawia się na danej lokacji gdy “legalnie” mamy na nią namiar. Ale skoro są lokacje to przejścia na pewno da się odblokować, tylko ciekawe jak. 

Ja pamiętam gdzieś we wczesnym stadium gry, ktoś dawał zadanie cykliczne na zlikwidowanie obozu w katakumbach. Zapewne jakaś podziemna lokacja i to dość wcześnie. Wygląda na to że coś nie pykło w tym op

3 godziny temu, wariat napisał:

W 2.1 jest faktycznie 64.

Teleportów (w teleporterze) jest 65. Też sprawdziłem Nie liczę ręcznego teleportu z artem “Inferno” ani innych teleportów do których aktywacji jest potrzebny jakiś artefakt (wyglądają jak dekodery), ani teleportu monolitowców czy Fenrira (te w kształcie trupiej czaszki)

1 polubienie