@Andree - jeśli mogę coś poradzić, to wstrzymaj się z grą w LA. @Trikster zapowiedział, że lada dzień wstawi spolszczenie do LA DC.
Nie pobierałem LADC, więc nie wiem jak daleko idące zmiany wprowadza, które pliki za wyjątkiem tekstowych podmienia. A już od początku moda są zmiany, tak że z LADC i tak będziesz musiał zacząć nowa grę.
Zachowaj instalację LA, bo LACD to nakładka na LA.
Możliwe, że @Trikster wstawi wersję full, ale to już on musi się wypowiedzieć.
No i o ile dobrze pamiętam, to w modzie nie ma Sidorowicza, a jest Żaba. Od Sidora różni się brakiem ręki i inną fizjonomią.
Wielkie dzięki za podpowiedzi i info o tym spolszczeniu. Nie wytrzymałem i zacząłem LA ale trochę z powodu nawału roboty nie bardzo mam czas i daleko jeszcze nie zaszedłem a zależy mi na Sidzie bo po Emisji znalazłem ciało tego gostka co przytargał Naznaczonego do Sida a przy nim praktycznie funkiel nówka , z TYLKO dziesiącioma nabojami vintorez i… no przecież trzeba sprzęt przewietrzyć a tu nie będzie czym…
co do trade_generic to nawet do głowy mi nie przyszło że tam jest coś do Sidorowicza…sprawdzę.
Sprawdziłem…ten plik na Sida nie działa…
co do vintoreza to nadal nie wiem czy zmiany zostały odczytane bo mam tylko 10 nabojów a tyle się powinno znajdować w magazynku i tyle jest…jakbym miał chocuaż 1 więcej to by się wydało itu jest mi bardzo potrzebny ktoś z nabojami 9x39…
…a może inną drogą :
W Cieniu Czarnobyla można edytować itemy znajdowane przy trupkach m.in. ammo ale nie mogę odnaleźć w LA pliku który za to odpowiada ( a przecież musi gdzieś być )…jakieś pomysły?
A przy okazji sposób na lekkie wzbogacenie Naznaczonego:
Kupuję od kogo popadnie gitary i harmonijki.
Wychodzę z gry i edytuję cenę tego sprzętu (np. 50000 za sztukę - nie jestem taki pazerny ).
Sprzedaję to całe badziewie staremu kutwie (nie ma limitu kasy i płaci za dowolną liczbę przedmiotów - polecam przedtem zmienić stawkę za jaką kupuje - ja ustawiłem 100% ale można przecież więcej ).
Wychodzę z gry i reedytuję ceny co by kupować dalej np. za 1 rubla.
! ciekawostka : przy próbie zastosowania tego sposobu z cenami outfitów gra wywala błąd! Prawdopodobnie jakiś skrypt blokuje zastosowanie zmian cen skafandrów.
Gra Ci nagle nie zmieni ilości nabojów które masz w tym wintorezie trzymanym w plecaku.
Kup amunicję, przeładuj - vintorez będzie miał tyle nabojów ile mu ustawiłeś.
@Testolityczny jak już dojdę do tego jak się “wkleja loga” a jeszcze przedtem skąd się go bierze to obiecuję , że wkleję , ale nie o to głównie chodzi : być może w przypadku posiadania odpowiedniej ilości amunicji i przeładowania okaże się , że z edytowanymi ustawieniami vintara jest wszystko OK ( zresztą pisałem to w nawiązaniu do ilości amunicji jaką mam i marzeniu że 1 nabój więcej wyjaśniłby sprawę ). Główny problem na teraz który wyszedł od razu to brak zmian w asortymencie Sidorowicza co przekłada się na niemożność zakupu amunicji o której mowa…a przy okazji ponawiam pytanie o jakieś wskazówki dotyczące pliku w którym można zmieniać co i z jakim prawdopodobieństwem może pojawić się w ekwipunku trupków np. żołnierzy czy stalkerów itp. — no i co jest przyczyną nieuwzględnienia przez grę edytowanych ustawień w/w Sida…
@Sieriożaz całym szacunkiem dla twej wiedzy i zaangażowania w moim wątku , ale nie niewiedza n/t wklejania logów jest myślą przewodnią moich pytań i problemów…
(…)Główny problem na teraz który wyszedł od razu to brak zmian w asortymencie Sidorowicza co przekłada się na niemożność zakupu amunicji o której mowa…a przy okazji ponawiam pytanie o jakieś wskazówki dotyczące pliku w którym można zmieniać co i z jakim prawdopodobieństwem może pojawić się w ekwipunku trupków np. żołnierzy czy stalkerów itp. — no i co jest przyczyną nieuwzględnienia przez grę edytowanych ustawień w/w Sida…(…)
@Andree - Odpuść sobie próbę jakichkolwiek edycji plików, bo LA ma założona blokadę i nic nie wskórasz. Mizeria wyposażenia u GG jest zamierzona i zrobiono wszystko, aby jak najdłużej był gołodupcem. W miarę postępu gry będziesz miał tego więcej, ale nigdy w nadmiarze.
A usilne próby przełamania tej blokady, to pewny wylot.