Powrót Szramy Cz.1 + Dopełnienie

Wywal z moda silnik. Na końcu, po instalacji wklej ten z paczki.

Miałem wylot z takim logiem, przy kończeniu pierwszej rozmowy z Misiulem.

FATAL ERROR

[error]Exp[b][/b]ression    : no_assert
[error]Function	  : CXML_IdToIndex<class CEncyclopediaArticle>::GetById
[error]File		  : e:stalkerpatch_1_0004xr_3daxrgamexml_str_id_loader.h
[error]Line		  : 112
[error]Description   : item not found, id
[error]Arguments	 : tex_peredatchik

Czy wiadomo, co go boli?

Ten problem rozwiązany, @smox odkrył malutki niuans, który taki wielki robił problem. Gra ruszyła i spolonizowanie tego patcha dobiega końca, a to dobrze, bo mi już relanium kończy się.

2 polubienia

Zakończyliśmy z metkiem58 spolszczenie patcha 3. Pojawi się w 1 poście jak Portals wstawi do pobieralni.

1 polubienie

Czy spolszczenie patcha3 można już pobierać?

@Portals dodał polonizację do pobieralni i pierwszego postu. Autor bardzo dopracował stabilność. Agroprom - i zero wylotów. Ani jednego od początku gry na pełnych parametrach. Pięknie wygląda. Na Kordonie mrok, burza i ciemność, Bagna - złota wczesna jesień, nad mostem jedzie pociąg “widmo” (widać na zrzutach ekranu), Agroprom - deszczowo, emisja niesamowita. O zombiakach nie wsponę.

**

Świt na Agropromie, jakbym był na Mazurach:

Może dość głupie pytanie ale czy spolszczona jest cała gra ?
Bo spolszczenie ma stosunkowo mały rozmiar (1,5mb) to tak ma być czy coś przeoczyłem?

Spolszczony jest cały patch 3. Mały rozmiar wynika z tego, że nie dodawaliśmy do gry nic od siebie. Po wypakowaniu powinno być 6.30 MB.

2 polubienia

Czyli ogólnie rzecz biorą wszystko powinno być po polsku tak?

Tak. Jeżeli podczas gry znajdziesz coś nieprzetłumaczonego lub coś co według Ciebie można by poprawić, to wstaw screena. Poprawię.

1 polubienie

Ej a o co chodzi z 8 pkt instalacji bo zbytnio nie rozumiem a bez tego wyrzuca do pulpitu
Ja zrobiłem tak że skopiowałem “-nointro” po spacji ale nie wiedziałem zbytnio gdzie to wpisać to nazwy na pulpicie czy gdzie to wrzucić?

Na pulpicie masz ikonkę Stalkera. Klikasz na nią prawym przyciskiem myszy i linijce - Element docelowy wpisujesz po - binXR_3DA.exe" -nointro

1 polubienie

Było to już omawiane wiele razy. Widocznie za mało.

1. Na skrócie uruchamiania moda, klikasz prawym.
  2. Na samym dole okienka masz Właściwości. Klikasz prawym.
    3 . W lini “Element docelowy” w okienku, na jego końcu za nazwą silnika klikasz prawym. Robisz spację i wpisujesz -nointro. Między myślnikiem a wyrazem nie ma spacji!
  3. Na dole okna klikasz lewym w Zastosuj, OK i gotowe.
1 polubienie

Zacząłem już gre ale nie spodziewałem się tego że będzie odwrócona myszka :geek:. A gdy w opcjach zaznaczam żeby nie odwracało to nie działa i jak znowu wchodzę w opcje to jest zaznaczone, zaś inne opcje wszystkie działają.
Da się to jakoś ogarnąć by działało czy tak ma być?
A i jeszcze jedno gdzie szukać tej kukly glowy Sidora?

Ustaw myszę jak należy, zatwierdź i wyjdź z moda do pulpitu. Uruchom ponownie.

1 polubienie

Zainstalowałem do moda Patch 3 z zaimplementowaną poprawką i Fix błędu na Agropromie. Gra śmiga dobrze tylko nie jestem pewny czy to wszystko co jest potrzebne w tym modzie?
Zauwarzyłem dziwne ceny granatów np. granat o mały polu rażenia kosztuje ponad 15 tys. natomiast granat łączony (dubel) kosztuje 5,5 tys. granaty anomalne: jedne ok. 230 a inne ponad 2 tys.
Troszke nielogiczne jest by kiepski granat kosztował 3 razy więcej od najlepszego. Poprzednio ceny byly bardziej optymalne.
Niewiem gdzie pogrzebac w plikach, aby to zmienic. I jeszcze jedno, chciałbym podnieśc udźwig do ok. 100kg, w którym pliku trzeba pogrzebac.

patryk38832 - mody są dla spostrzegawczych. Szkoda, że nie spostrzegłeś takiego działu, jak “Tutoriale i poradniki”.

W PSz cz1, która jest podstawą, plecak ma opcję wypadania przedmiotów, tak że, podniesienie udźwigu nie zawsze się uda. Możesz spróbować patch na udźwig, do cz1, autorstwa Yurka. Ma odinstalator, tylko trzeba samemu go zestawić.

Jak grałem w podstawkę to pamiętałem o kupieniu w pierwszej kolejności Śpiwora. Tutaj o tym zapomniałem a dopadło mnie zmęczenie.Kiepsko gra się z zamazanym obrazem.

Nie ma cierpliwości czekać aż Szrama sam zaśnie a Sidor już odleciał na swoich “drzwiach” .

DOBRA RADA :

Kupcie śpiwór przed przejściem na Bagna .

Panowie , poratujcie , mam zadanie aby znaleźć kukłę głowy Sidora . Obszuakłem cały obszar i nic nie znalazłem . No oprócz sierściucha i kilku anomali … Trochę się to robi nudne . Tak więc koledzy stalkerzy , czy pomożecie ?

Byłbym bardzo wdzięczny . I wielkie podziękowania za spolszczenie moda dla smoxa i metka !

Szukanie nie boli.

http://stalkerteam.pl/topic/4546-pelny-poradnik-do-powrotu-szramy-cz1/

Dzięki za link. U mnie dość często w modach, rzeczy wpadają pod teksturę, i mam problem z i szukaniem.