Smox, w jakiej wersji językowej jest ten mod?
Dodam tylko, że nie trzeba rozpakowywać całego Stalkera podstawki, a tylko gamedata.db9
Tym plikiem zmieniałeś podstawkę na ruską?
Smox, w jakiej wersji językowej jest ten mod?
Dodam tylko, że nie trzeba rozpakowywać całego Stalkera podstawki, a tylko gamedata.db9
Tym plikiem zmieniałeś podstawkę na ruską?
Ja gram w wersji rosyjskiej, ale można też grać w wersji angielskiej. Sprawdziłem, obie wersje językowe działają na polskiej wersji Stalkera SOC. By grać po eng. z gamedata\configs\text kopiujemy folder “eng” i zmieniamy nazwę kopii na “pol”
Czy to buggy gordona z HL2 ep2 to stoi dla picu czy się da do niego wsiąść ? Komuś się udało to poprowadzić ?
W modzie TMCoP-Auto do zewu fajnie się tym śmigało.
@Kpuc jak najbardziej możesz nim jeździć
Czernobyl10 - co do wymagań technicznych moda, to możesz śmiało w niego grać. Mam ten sam procesor i problemów nie ma. Wodotrysków nie oczekuj, ale na oświetleniu statycznym chodzi płynnie. Mod jest stabilny. Kordon, Wysypisko, Bar, Agroprom i zero wylotów.
A ja mam pytanie…mam nadzieję że mądre..
Próbował ktoś uruchomić ten mod ze spolszczeniem Priboya..?
Większość tekstu jest taka sama, są jednak różnice np. Uratuj naukowców i Uratuj naukowców UMBRELLI, lub dodana jakaś nazwa postaci i dodano hazard. Porównałem tylko kilka plików i nie wiem co jest dalej.
Hmm, próbowałem i z lewa i s prawa od dołu i góry skakałem przestawiałem a do żółtej rakiety wejść nie mogę ;/

do tego co chwile te errory z brakiem textur
np.
*```
[error]Description : j:\s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobyl\gamedata\textures\act\act_sviter.dds
[error]Arguments : Not enough storage is available to process this command.
U mnie jest to samo z tym buggy, wsiąść się nie da, natomiast errorów zero. Tak jak pisałem wcześniej - mod stabilny.
Większość tekstu jest taka sama, są jednak różnice np. Uratuj naukowców i Uratuj naukowców UMBRELLI, lub dodana jakaś nazwa postaci i dodano hazard
Jeżeli większość tekstu pasuje…mod można stosunkowo łatwo spolszczyć jak się nie mylę..
Czy macie przypisane klucze do obsługi pojazdów…uruchom silnik i takie tam..
Not enough storage is available to process this command.
To błąd wskazujący na brak pamięci operacyjnej lub wirtualnej… wyczyść rejestr, scal plik wymiany… powinien być na jednej partycji z systemem. Nie ma tam mowy o braku tekstur, tylko że nie ma zasobów by ją przerobić. Zazwyczaj to jednak bzdura jeżeli ma się system 64 bit i 4GB RAM..![]()
Oj wymagania to ma i to spore lub jest słabo zoptymalizowany , w grze mam pływającą myszkę przy max ustawach a to przecież SoCh ta gra z żadnym z modów nawet super ostrymi tekturami itp działała mi przy stałej 60fps/s a tutaj 40 o zesz. Karta ma 1280MB ddr5 320bit a rak 4GB posiadam lecz teraz jestem na 32bit systemie, plik wymiany mam chyba z 10GB. Trzeba będzie zmniejszyć ustawy bo się nie pogra ;/
ram 4GB posiadam, lecz teraz jestem na 32bit systemie
Kpuc może spróbuj dopisać trzeci GB RAM i rdzenie do gry…może będzie lepiej szło.:)..ale 40 FPS to jest nieźle.
Do optymalizacji ma zainstalowany Ashampo Core Tuner, a z tym ramem hmm, To się da przecież aplikacji na 32bit maja dla siebie max 2GB ?
To się da przecież aplikacji na 32bit maja dla siebie max 2GB
Masz poradnik czytaj…wlaśnie po to jest kluczyk by dodać trzeci GB…dla PC z 4gb RAM
http://www.stalkerteam.pl/topic/269-zelazny-temat-wydajnosci-sprzetu-przy-grze-w-stalker-a/
gotowe pliki…
http://www.stalkerteam.pl/topic/1955-koniec-z-errorem-out-of-memory/
Tak, ale myślałem, że tak jest tylko u mnie. Miałem już podobny problem z innym modem. Pomogła zmiana na oświetlenie dynamiczne i zwiększenie wymagań. Problem w tym, że mam słaby komputer i wolę grać z takimi “efektami” niż wcale.
EDIT:
Pograłem w tego moda po rus. i na tyle mi się spodobał, że postanowiłem go spolszczyć. Prace w toku.
Pograłem w tego moda po rus. i na tyle mi się spodobał, że postanowiłem go spolszczyć. Prace w toku.
Jak to przeczytałem to aż skakałem z radości ![]()
Ilość spolszczeń na forum zaraz przekroczy limit “epickości” ![]()
Racja. No ale zauważ, jakbyś znał perfekcyjnie rosyjski i umiał tłumaczyć to czemu by tego nie robić ? Podziwiam ich za wytrwałość i tempo w jakim to robią, gdyby nie tacy jak oni to by to forum nie istniało.
To są ludzie nie skażeni światowym chamstwem jakiego teraz wszędzie pełno, niestety ale pokolenie które teraz wchodzi w wiek nastolatka i poniżej nie zrobi nic za darmo tylko najpierw łapę wyciągnie i ile zapłacisz , co z tego będę miał …
Rodzice zabiegani, dzieciaki oglądają to kretyńskie TV i tak jest… ja już 2 lata temu wywiozłem TV na działkę i nie żałuje ..![]()