Problemy fabularne

@Gatzek To jest, w sumie, tak tu trochę już drugorzędne dla @tomlopag , bo wiadomo - skąd to zamieszanie. O, i tutaj dochodzimy do sedna sprawy. Nie byłoby gorzej skorygować tę polonizację patch’a 23.02.2018 pod linkiem w Pobieralni NS 2016. To jest chyba? ostatni spolszczony patch to Soli. Plik sak_strings poprawiłem cały do ‘rus-oryginału’ (i nie tylko to tam było nie ‘halo’), game_task - tylko tę sekcję z radiostacją Wilka. Całości sprawdzać się raczej nie deklaruję. Może Ty - @Gatzek, jako ogarnięty władaciel ‘kolorowej’ rangi poprawisz ‘towar’ pod linkiem? Przynajmniej te pliki. Będzie mniej ‘ofiar’ tego zadania w przyszłości? Kwestia, oczywiście, poza moim ‘zasięgiem’.

Oj, ja od lat jestem na stalkerskiej emeryturze :slightly_smiling_face: Nie mam nawet gry zainstalowanej, nie mówiąc już o modach. Wszystkie rady i porady piszę na podstawie tego, co pamiętam. Niestety nie mam tez uprawnień aby edytować nieswoje posty na forum.

Jeśli chodzi o tą nieszczęsną radiostację to poszedłbym za tropem po plikach i sprawdził w skrypcie gdzie ona się spawnuje.

Witam Panów ponownie!

Osiągnąłem pełen sukces ale nie bez problemów bo na ATP znalazłem radiostację i to jest ok ale Wilk jej nie chciał. W moim PDA mam odznaczoną rozmowę z Tolikiem po zabraniu radiostacji Bandytom(a powinno być chyba znajdź radiostacje). Tolik nadal nie chciał gadać, podmieniłem gamedata na oryginalną i poszło(pojaw się dialog z Wilkiem) Dzięki za pomoc!!!

Natomiast mam kolejny problem ze schowkiem Krysiuka(bandyty z Bagien), w schowku znalazłem 3x Blask Księżyca i Korale Mamusi ale brak PDA. Schowek jest opisany zawierający PDA. Bez PDA Barman nie chce gadać, na lokację wchodziłem kilkukrotnie różnymi drogami(z Wysypiska i z Kopalni) i nic to nie zmienia.:frowning:

Problem z zadaniem - radiostacja dla Wilka - Tolik milczy / nie ma dialogu ‘na’ radiostację - polonizacja NS 2016 patch 23.02.2018.

Takie podsumowanie.

Najprostszym rozwiązaniem takiego przypadku, grając na spolszczonej wersji NS 2016 patch z 23.02.2018, w którym Tolik milczy w sprawie radiostacji dla Wilka - jest, po prostu, olanie Tolika. Na ATP można iść zaraz po wzięciu zadania od Wilka na Magazynach Wojskowych, zabrać radio z bazy bandytów i przynieść Wilkowi na Magazyny. Można też radiostację ‘pozyskać’ spawnerem. Dużo prostsze niż dodawanie poprawek, a zamiast podmiany plików pod linkiem - to można dodać dopisek, iż ta część polonizacji nie uwzględnia zmian w kwestii owej nieszczęsnej radiostacji i trzeba jej szukać na bazie bandytów na terytorium ATP. Jak nie drzwiami - to oknem.

Można też wrzucić poprawkę, ale to ma sens przed wzięciem zadania, a najwięcej sensu to ma ‘dorzucenie’ tego fiksika przy instalacji, już po wrzuceniu spolszczenia.

FixRadioDlaWilkaPrzedWzieciemZadania.7z

Rozpakować, wrzucić ‘gamedata’ ze zgodą na zamianę.

@tomlopag W schowku z DM są tylko artefakty, które masz po dialogu oddać Barmanowi. A gdzie jest PDA, co wynika z rozmowy z Krysiukiem, powie Ci dopiero po dotarciu do baru. Poniżej masz filmik z całym zadaniem. A zabranie schowka z artami i rozmowę z barmanem masz od 4:20. Patrz do końca

https://www.youtube.com/watch?v=6w9X4MSnlk0

A w tym, dalszy ciąg długich poszukiwań.

https://www.youtube.com/watch?v=5w9DYd9nKk8

Prawie dobrze jest w poprzednim poście, tyle, że te ‘filmiki’ powyżej są z OP 2.1, a nie z tej wersji NS 2016 i tutaj (N(owa)S(olianka)2016) Krysiuk siedzi na Bagnach i nie staje się wrogi na koniec.

“Rolik” https://www.youtube.com/watch?v=u-TXNqtmjKQ w tej wersji NS2016.

Prawie dobrze jest w poprzednim poście, tyle, że te ‘filmiki’ powyżej są z OP 2.1, a nie z tej wersji NS 2016 i tutaj (N(owa)S(olianka)2016) Krysiuk siedzi na Bagnach i nie staje się wrogi na koniec.

“Rolik” https://www.youtube.com/watch?v=u-TXNqtmjKQ w tej wersji NS2016.

1 polubienie

@qlkin Dlaczego dokonałeś zmiany wpisu i ukryłeś ten gdzie jest odsyłacz do właściwego filmiku?

Mnie się mod pomylił, bo równocześnie dawałem odpowiedzi dla innego gracza w OP 2.1.

W spojlerze odsyłacz do filmiku dla NS2016 który wcześniej wstawił @qlkin . Plusy dawać post wyżej.

Spoiler

https://www.youtube.com/watch?v=u-TXNqtmjKQ

Witam Panowie!

Dzięki za odpowiedzi, odpisuje dopiero dziś bo dopiero sprawdziłem wasze sugestie(zadziałało)

Wcześniej próbowałem pójść z artami do Barmana ale nie chciał gadać(prawdopodobnie przez zmianę plików gamedata) i to mnie zmyliło, myślałem że jeszcze potrzebuje PDA dodatkowo.

jeszcze raz dzięki!

@tomlopag Sorjan za to niepotrzebne, w sumie, mieszanie w twojej gameda’cie. Jakoś się za bardzo zafiksowałem na korekcie sprawy w plikach - zamiast na Twojej rozgrywce. No nic, może się komuś z wydziału archeologii stalkera ‘NS2016 patch 23.02.18’ kiedyś przyda. Powodzenia.

@qlkin nic się nie stało, czasami trzeba coś zepsuć aby można był coś naprawić😝 Gra działa, zadania zaliczone wiec idziemy dalej na Sybir!!!

Witam!

Czy ktoś miał taki problem w zadaniu Akima na znalezienie PDA, dokumentów i kombinezonów;

Woronin i Pietrenko(za łzy ognia też można kupić) dają za wykonanie zadania kombinezon PSZ-9D zamiast PS3-9MD, w Spawnerze też go nie ma.

Ktoś może plik z tym kombinezonem?

@tomlopag Ten kombinezon, jak pamiętam, dostaje się za wykonanie zadania innego enpeca.

Na filmiku masz wszystkie zadania Akima. To na kombinezon zaczyna się 9:10, tyle tylko, że kobinezon ma inną nazwę. Widocznie coś zmieniono, ale miejsca powinny być te same.

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=YT+Stalker+NS2016+комбинезон+ПС3-9МД+Акиму#fpstate=ive&vld=cid:5544ff1f,vid:qKsaGD2aT28

Masz też wymienionych handlarzy mających go w sprzedaży.

Nie ma tematu, moja pomyłka. Brakowało mi Egzo Stalkerów(wstyd)

Witam, potrzebuję pomocy z Magazynami. Mam taki problem, do momentu pójścia na radar i wyłączenie mózgozwęglacza mogłem wchodzić i wychodzić z MW ile razy chciałem nic się nie działo, po wejściu na radar i próbie powrotu na MW wczytuje mi lokację dłużej niż zwykle i po wczytaniu jestem trupem z informacją że jest za wysokie promieniowanie coś ktoś pomoże ? Gram z patchem z 23.02.2018

@irobo Cześć, przesyłam ci sejwy zobacz u siebie, ja wczoraj kombinowałem też sam i doszedłem o co chodzi u mnie. Problem powodowały arty z ujemną radiacją, po włożeniu ich do schowka przed przejsciem Magazyny mi się wczytują co przwda trwa to kilka minut ale działają. Po prostu nie dam rady tam wejść z artami które promieniują. Nie wiem dlaczego wcześniej nie było takiego problemu.

proba mw.dds
proba mw.sav

@irobo Odkryłem gdzie leży problem. Za0nim pogadałem z gawrem schowałem rzeczy do schowka, po rozmowie z nim wziąłem tylko amunicję pancerz i bron i poleciałem na radar, i ten schowek powodował błąd. teraz zakończyłem misję z gawrem wziąłem wszystkie przedmioty ze schowka i wszystko wróciło do normy :).

w x18 (po wywaleniu wszystkich artów do skrzyni w dolinie mroku ) następuje wzrost radiacji. Trochę czasu mi zajęło jak to obejść, mam egzę bandytów. Poradziłem sobie w ten sposób że zabierałem jeden artefakt na obniżenie radiacji a następnie wyrzucałem go przed strefą dezaksywacji artów i rzucałem przed nim granat. Art przeskakiwał w kierunku schodów i można go było wziąć oraz powiesić na pasie. W drodze powrotnej podobnie. Degradacja artów następuje jak je mamy przy sobie. A teraz z problemem schowków Kosti w Prypeci. Mam do znalezienia trzy, jeden w gruzach przedszkola (znalazłem) następny w domu kultury, tego nie mogę znaleźć, trzeci na przystanku autobusowym (jeszcze nie szukałem). Może ktoś podpowie ?.

Witam. Mam takie pytanko. Czy trzeba w tym modzie ukończyć główną linię fabularną, żeby rozpocząć zadania typowe dla moda? Zaszedłem już dośc daleko w grze, a wszystko jest tak samo jak w oryginale, z wyjątkiem wielu dodatkowych zadań pobocznych.

@chszarz no bo w tym modzie oprócz oryginalnej fabuły z Cienia masz wiele innych “linii” fabularnych oraz pierdyliard różnych questów pobocznych i cyklicznych.

Nie pędź tylko z oryginalną fabułą z gry.

Tak też się domyślałem. Przeszedłem jednak całą główną linię, z nadzieją że pojawi się nowa fabuła, a tu nic się takiego nie stało :disappointed_face: . Z drugiej strony misje poboczne wydawały mi się takie jakby mało istotne i w ogole mało ciekawe. Nie trafiłem też na żadną misję, która kierowałaby na jakąkolwiek nową lokację z tych wielu dodatkowych. Albo ja nie umiem w to grać albo dziwny jakiś ten mod… Ale przynajmniej poziom trudności był jak dla mnie normalny.