53 minuty temu, qlkin napisał(a):
W sumie temat może kogoś jeszcze zainteresować kiedyś. Tak idąc tą drogą - dlaczego Anomaly się odpala, a CoC nie? - tak patrząc tylko na vc++ i DirectX. Otóż Anomaly to jest ‘bardziej’ zaawansowane C++'owo i opiera się na ‘vc++2015’, a może warto sprawdzić jeszcze czy Ci nie brakuje tych ‘starych’ bibliotek ‘vc++2013’ na których ‘jedzie’ CoC. Najlepiej obecne, te konkretne, odinstalować i wstawić takie, i te x32, i te x64.
link do Visual C++ Redist 2013 x86
Tu zestaw, który jest u mnie, nie pamiętam błędów (0xc000007b)
Ukryj zawartość

No i stary DX:
DirectX End-User Runtimes 2010
Ps. nie ma katalogu ‘appdata’ - bo jeszcze ani razu gra się nie uruchomiła (właściwie - to nie zamknęła).
Zaciekawił mnie Twój załącznik, bo mam same x64. Może jednak ktoś znajdzie rozwiązanie, jeśli powiem, że CoC ANI RAZU nie zadziałał po przejściu na MSI Katana GC66F z RTX 3050. Na dzień dobry miałem Win 10 Home w wersji bez klucza. Zmiana na pełną wersję Win 11 Pro nic nie dała.
I tutaj mała ciekawostka: Aplikacje sporadycznie mi się zawieszają lub robią exit do windowsa (było tak także przed zmianą systemu). Najczęściej wiesza mi się, często po kilku minutach, Forza Horizon 4, mimo iż ma ustawienia na minimum.
P.S. Sterowniki BIOS zostały zaktualizowane.
Dziwne, ale jednej wersji bibliotek nie mogę zainstalować. Załączam screena z przyczyną i kodem błędu.

Kurde, sprawdziłem raport i wszystko odnosi się do czegoś związanego bezpośrednio z laptopem. Dołączam screenshota.