Nie grałem w tę v.7.63, nie zdążyłem, zajęty tłumaczeniem
I nie pamiętam, czy w poprzedniej też były tak zabarwiane dialogi.
Ponieważ na lokacje można się dostać w różnym czasie, czasem gdy nie zrobiło się wcześniejszych zadań, przypuszczam że ten fioletowy kolor to oznaczenie dialogów nie do wzięcia. Spróbuj najpierw ten o łupach, a po nim dopiero o łażeniu po lesie. Jak będzie to samo, to zostaw go na następną wizytę u Dziadka.
Ważne dialogi są zabarwione by nam nie umykały. Można zrobić wcześniej jakieś zadanie (np. zabijając kogoś) i po czasie mówić o tym z osobą która by nam to zleciła - w ten sposób nie umykają nam nagrody i ważne wiadomości.
DaarMoo i pozostali którzy utknęli w Rudym lesie - w #1 pobierania moda, jest już poprawione spolszczenie, usuwające wylot przy rozmowie z Dziadkiem. Bądź uprzejmy, sprawdź i potwierdź. Im więcej potwierdzeń, tym lepiej.
Na stronie rus moda, jest wskazówka od autora moda, aby ze względu na jego rozmiar nie przeciążać go dodatkowo, gromadząc po schowkach wszelkiego rodzaju złom i rzeczy nie przydatne, tak na wszelki przypadek.
Również jest sugestia, aby mieć w modzie ( a szczególnie w już zaawansowanej grze) tylko kilka ostatnich savów. Pozostałe należy usuwać, lub jak ktoś chce mieć cały komplet z gry, przenosić do katalogu poza modem.
Możemy modowi też pomóc, wkładając broń leżącą luzem do trupów. Zostanie szybko usunięta razem z nimi.
Zbytnie przeciążenie może, ale nie musi, powodować od spowolnienia wczytywania gry, zapisów, aż po zawieszanie się moda, a nawet bezlogowe wyloty, nie mające nic wspólnego z optymalizacją moda.
Przestrzegając tych zaleceń, zabezpieczamy sobie bezstresową grę.
Czy jeżeli wrzucę do moda, będąc w tej chwili na Jupiterze, nowego minifixa to gra pójdzie dalej ? Nowe spolszczenie już wrzuciłem, ponieważ miałem buga z Sacharowem. Pomogło. Oczywiście wgram fix (bardzo wolno ściąga się z Yandexa), a później jeszcze raz spolszczenie.
mam problem chyba techniczny w Limańsku, otóż ląduję na lokacji, i nie zależnie od tego co zrobię gra zamarza po średnio 10 minutach. Bez loga ani bugtrapa, nie ma że aplikacja zatrzymana czy coś tylko gra przestaje reagować.
Też mi się to przytrafiało, tylko wcześniej. Pomogło zmniejszenie ustawień. Mod jest olbrzymi i ma spore wymagania. O ile na początku rozgrywki mogłem sobie pozwolić na wyższe ustawienia, to w miarę posuwania się do przodu musiałem znacznie je zmniejszyć. Wszystko zależy od posiadanego komputera.
ShogunShinto - na tamtych forach celowo tak jest ustawione ściąganie, abyś się zarejestrował na Yandeksa. Chyba nadal jest ta rejestracja bezpłatna ( jak ja dawno temu brałem konto, taka była). Za pomocą Yandeksa, ściąganie jest bardzo szybkie. Poproś na PW, o pomoc jak się zarejestrować, cichego. Jest w tym najlepszy.