Problemik z graniem mam.. zgodnie z opisem z pierwszej strony pobrałem, repacka od pacjenta do tego fixa o wadze 67 MB oraz spolszczenie..
Tutaj zaczyna się problem, gra przez folder bin się nie odpala.. xEngine wyskakuje błąd brak pliku fsgame. ltx a przez lauchera najpierw pojawia się ekran .. po rosyjsku a następnie nic.. gra nie startuje..
@Ignachinio, jesteś pierwszym graczem, który ma problem z zainstalowaniem tego moda. Dotychczasowi gracze mieli różne problemy techniczne, ale z zainstalowaniem moda nie miał nikt. Wynika to z faktu, że instalacja nie jest zbyt skomplikowana.
Zacznę od tego, że trzeba mieć system 64 bitowy, to podstawa.
Instalacja:
Stalker Czyste Niebo z patchem 1.5.10 - wskazana nowa instalacja. - Po zainstalowaniu sprawdź czy gra się uruchamia bez moda.
Usuwamy foldery bin i patches - z folderu z zainstalowaną grą usuwamy foldery bin i patches.
Pobieramy moda, wypakowujemy i wstawiamy wszystko do gry z zamianą plików - Repack 7.63 na Mega od @pacjenta1972 spakowany jest 7zip i TYLKO tym programem to wypakowujemy.
Pobieramy minifix, wypakowujemy i wstawiamy wszystko do gry z zamianą plików. - Pobrałeś wersję repack, więc pobierasz tego fixa - https://yadi.sk/d/1nzcPDqWjjtLi
Wstawiamy spolszczenie z zamianą plików.
Sprostowanie:
Po zastanowieniu muszę jednak przyznać się do błędu. Nie napisałem wszystkiego. Taki sposób instalacji nie ma prawa działać. Usuwając folder bin z polskiej podstawki i zastępując go folderem bin z moda, zastępujemy oryginalny, polski xrEngine.exe rosyjskim. Dlatego przed usunięciem folderu bin z podstawki przenosimy gdzieś xrEngine.exe i po zainstalowaniu moda wstawiamy go z powrotem do bin z zamianą plików, lub wcale nie wstawiamy xrEngine.exe z moda.
Usprawiedliwia mnie tylko to, że doświadczeni gracze robią to automatycznie.
Jeżeli zrobisz dokładnie tak napisałem wyżej z pewnością się uruchomi. Oczywiście jeżeli masz oryginalnego Stalkera. Jeżeli nie, to napisz do mnie na PW.
Nawet jeśli nie ma oryginału to skoro zainstaluje podstawkę a ta się uruchomi to mod powinien i musi mu odpalić. Ale on pewnie nawet nie sprawdził czy ruszy mu sama podstawka.
Ostatnio miałem identyczny problem chyba z Rebornem FF repack, pisałem o tym bodajże na SU bo tu nie widzę. Repack z modem za chiny nie chciał się uruchomić. Sam mod wgrany na oryginalnego stalkera poszedł bez problemu. Dziwne.
Dobrze, że o tym napisałeś. Sporo modów jest wstawione na Mega w postaci Repacka i gdyby to się potwierdziło, to nie było by dobrze. Ja nigdy nie pobierałem Repacka. Niech napisze ktoś co pobierał.
Może mi się coś źle pobrało i przez to takie jaja, już nie pamiętam bo testowałem to ze 2 tygodnie temu. Pisałem o problemach bodajże na Shoutboxie na stalkeruniverse, Tam mi kondotier chyba próbował pomóc.
W sumie to pierwszy raz miałem takie coś, z innymi repackami problemów nie miałem, a grałem już np w OP-2 i w Oblivion Lost Remake 2.5 pewnie w jakieś inne też.
Log błędu będziesz miał w grze, w katalogu users/log/ w pliku xray_TWOJE-IMIĘ.log - na końcu pod frazą FATALL ERROR będziesz miał faktyczny log błędu - wklej go tu. Plik otwiera się np. notatnikiem.