Przeszedłem na NS-2016.I na początku mam problem.Po degradacji gry 1.0006 na 1.0004 według metody (Kpuc).Po odpaleniu gry woła o płytę
Gra działa,aż do zapisania sejwa po powtórnym uruchomieniu z tego samego sejwa na ekranie pokazuję się ,pauza’’ i nie da się dalej grać.
Czy trzeba coś jeszcze usunąć w plikach albo dodać?
Godzinę temu, Akron1112 napisał:
Gra działa,aż do zapisania sejwa po powtórnym uruchomieniu z tego samego sejwa na ekranie pokazuję się ,pauza’’ i nie da się dalej grać.
Ja się nie znam, ale może spróbuj wcisnąć na klawiaturze coś takiego:
Spoiler
OldMan
12 Sierpień 2017 06:30
183
7 godzin temu, Akron1112 napisał:
Gra działa,aż do zapisania sejwa po powtórnym uruchomieniu z tego samego sejwa na ekranie pokazuję się ,pauza’’ i nie da się dalej grać…
Opcję pauzy po wczytaniu sejwa można wyłączyć w opcjach Soljanki:
@Akron1112 - w tych opcjach Solianki radzę powyłączać opcje będące tylko ozdobnikami, jak Zapalanie ognisk, lub Uderzenia psioniczne przy przeszukiwaniu trupów zombich. Ustawić długi czas pomiędzy emisjami. Po pewnym czasie gry, wyłączyłem też godzinę grozy, częsty respawn mutantów i pragnienie. Tylko przeszkadzały.
Musisz jednak pamiętać, że po dokonaniu zmian i ich akceptacji, obowiązkowym jest wyjść z gry aż na pulpit. Inaczej zmiany nie zostaną dokonane. Jest o tym komunikat w ustawieniach podstawowych przy zmianach chyba HUDa.
Zwinny
12 Sierpień 2017 15:59
185
Wie ktoś jak zespawnować pda ducha? Przeszukałem całe lab i nigdzie go nie ma, wydaje mi się że mogłem je już znaleźć bo odtworzyła mi się jego notatka głosowa na temat wasiliewa, ale najwyraźniej gdzieś je wcięło albo sam go przypadkiem sprzedałem lub schowałem gdzieś
daniu
12 Sierpień 2017 16:12
186
OldMan
12 Sierpień 2017 16:13
187
Wstaw sejwa coś pomyślę.
@daniu w pobieralni jest do pobrania spawner PL
@Zwinny - masz filmik, ale w efekcie działania mutantów, może prawie niewidoczne leżeć na podłodze.
https://www.youtube.com/watch?v=m72xwRFvu4s
rywa
12 Sierpień 2017 21:46
189
Witam wszystkich.Mam problem Przy próbie przeszukania trupa w X-25 wylot.
Oto log,
FATAL ERROR
[error]Expression : no_assert
[error]Function : CXML_IdToIndex::GetById
[error]File : e:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrgame\xml_str_id_loader.h
[error]Line : 112
[error]Description : item not found, id
[error]Arguments : kostya_documents1
Na wszelki wypadek sejw w X-25.
675.dds
675.sav
rywa
12 Sierpień 2017 22:15
191
Dziękuję @Sierioża, wgrałem gamedata i przeszukanie powiodło się.Gram dalej.
Dzięki Sierioża ,pomogła Twoja podpowiedż z tym klawiszem
Teraz,aż miło się gra.
1 polubienie
Gh0sTp
13 Sierpień 2017 16:45
193
Kolejny problemik, jakbym miał ich mało
Po wykonaniu zadania na PDA Wasiljewa i otrzymaniu teleportu, każda próba wejścia do dziennika kończy się wylotem. Ktoś się z czymś podobnym spotkał ?
Nawet nie pytam o wyszukiwarkę…
Ale logiem byśmy nie pogardzili…
Witam, nowych jak i stałych użytkowników którzy jeszcze nie potrafią istotniej dla uzyskania pomocy rzeczy, poradnik ten poświęcam tematowi wyciągania logów z plików.
Możecie w temacie wpisywać dodatkowe informację dotyczące logów będę starał się je dopisywać do pierwszego postu
Co to jest Log?
Log (inaczej: dziennik, plik dziennika, rejestr zdarzeń) – chronologiczny zapis zawierający informację o zdarzeniach i działaniach dotyczących systemu informatycznego, systemu komputerowego czy komput…
Gh0sTp
13 Sierpień 2017 16:51
195
@Sierioża miło że nie pytasz
zły folder, proszę bardzo log
FATAL ERROR
[error]Expression : no_assert
[error]Function : CXML_IdToIndex::GetById
[error]File : e:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrgame\xml_str_id_loader.h
[error]Line : 112
[error]Description : item not found, id
[error]Arguments : kostya_documents1
stack trace:
smox
13 Sierpień 2017 17:05
196
1 polubienie
@Gh0sTp Ścignę Cię następnym razem… Parę postów wyżej masz rozwiązanie.
ZAWSZE sprawdzaj loga i ZAWSZE sprawdzaj, czy już przypadkiem problem się nie pojawił. Najszybciej w pierwszym poście pobieralni, bo jeśli występuje często, to duże prawdopodobieństwo, że ktoś go dodał do opisu.
Mam ten sam error co @bolo przy rozmowie z Wilkiem na MW.
FATAL ERROR
[error]Expression : start_node && path
[error]Function : CXml::NavigateToNode
[error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xrXMLParser\xrXMLParser.cpp
[error]Line : 97
[error]Description : NavigateToNode failed in XML file
[error]Arguments : gameplay\game_tasks.xml
Zastosowałem plik @gawrona (game_tasks.xml) i plik ‘text’ @kazika . Na początku - osobno, następnie - razem. Nic to nie daje.
Prosiłbym o podesłanie pliku game_tasks.xml przez kogoś, kto nie ma takiego problemu.
Proszę, oto plik. Z Wilkiem na MW nie miałem problemu.
game_tasks.xml
Podbicie tematu.
Daję jeszcze mój zapis na MW przed Kutwą. Podejdź do Wilka i spróbuj zagadać. Będzie jasne w czym problem. Nie mogłem znaleźć na oddanie radiostacji.
1491 mw kutwa.dds
1491 mw kutwa.sav
1 polubienie
Niestety nie działa.
Z tego co wyczytałem wynika, że problem jest w plikach z dialogami. Więc chyba plik “text”.
Czy mógłbyś @kondotier podesłać jeszcze ten plik ?