Witam.
Nie wiem o co chodziło bo szukałem i nic nie znalazłem. Przeinstalowałem moda i działa.
Dzięki za informacje i pomoc.
Witam.
Nie wiem o co chodziło bo szukałem i nic nie znalazłem. Przeinstalowałem moda i działa.
Dzięki za informacje i pomoc.
Mam problem, proszę o pomoc, przy próbie przejścia z ATP do Baru (w trakcie wczytywania lokacji) po zdobyciu “egzoszkieletu z kamuflażem” dla gen Woronina wywala do pulpitu… Jest bugtrap ale w logu “fatal error” się nie zapisuje… wczytywałem kilkanaście razy i nic… Trochę wcześniejsze sejwy również wczytywałem i też nic. Wspomnę że kilka razy udało się na 2 sekundy pojawić na terytorium baru i dosłownie po tych 2 sek wylot.
@ramirez12 - ile savów masz w katalogu savegames? Jeśli więcej niż 5, to pozostałe przenieś sobie do innego folderu o zmienionej nazwie. I zmniejsz w ustawieniach oświetlenie na niższe. Możesz tak samo zmniejszyć inne ustawienia. Np. trawę całkiem na lewo, szczegółowość tekstur, odległość widzenia itp.
Zaraz popróbuje. Sejwów faktycznie mam sporo w katalogu, ale ustawienia mam bardzo niskie poustawiane a oświetlenie statyczne. Pozostawiałem takie po ostatnich problemach z wylotem i sugestiach od forumowiczów i między innymi Twoich.
Edit:
Niestety nic to nie dało, ejwów zostawiłem 3 szt. a ustawienia ustawiłem na minimum… Dalej wylot a w logu fatal error się nie pojawia… Czy ktoś może ma jakieś jeszcze pomysł… ?
Wrzuć sejwa, spróbuję u siebie.
@ramirez12 - możesz jeszcze spróbować wejść na ATP na nowo, z jednym savem. Gdzie szukać wiesz, to szybko zrobisz zadanie.
A skoro grasz na statycznym i masz wylot, to spróbuj w drugą stronę, podnieś do dynamicznego.
@Pure zaraz Ci podeśle sejwa żebyś zobaczył u siebie a ja w międzyczasie zrobię tak jak radzi @kondotier
43 minuty temu, ramirez12 napisał:
Niestety nic to nie dało, ejwów zostawiłem 3 szt. a ustawienia ustawiłem na minimum… Dalej wylot a w logu fatal error się nie pojawia… Czy ktoś może ma jakieś jeszcze pomysł… ?
Spróbuj przejść przez przejście ale bez boni w slotach.
@kazik niestety nie pomogło. Nie dość że zdjąłem broń to i arty i pancerz i wywaliłem połowę rzeczy z ekwipunku łącznie z tym egzoszkieletem i ni hu ** nic nie pomogło…
To tak jak pisał @Pure wstaw sejwa ale tylko dwa pliki przed przejściem.
@kazik podesłałem sejwa @Pureowi, jak On nie podoła to podeślę do Ciebie może znowu zaczarujesz to jakoś i Ci się uda tak jak w labiryncie.
Postaram się pomóc ale możesz wstawiać sejwy też tutaj a nie tylko w PM ![]()
@kazik wysłałem Ci na PW, następnym razem wstawię do posta.
Ok więc tak.. Nie miałem żadnych problemów z wczytaniem i oddałem kombinezon woroninowi. Dostałeś za to skalp kontrolera i młodszego brata giganta (arty), Woronin powiedział, żeby iść do Informatora więc na miejscu od razu poszedłem i z nim pogadałem. On zlecił ci odszukać PDA Tyrana, którego musisz zabić na bagnach w cerkwi więc tam się teraz udaj. Sejwa dałem ci na wysypisko.
PS Jeśli grasz na udźwigu to zwróć uwagę na to jeśli dajesz komuś sejw bo ja np nie miałem i musiałem cie prosić też o to, bo nie mogłem się ruszyć przez 200kg wagi : d
PS.2 Wylot natomiast miałem na wejście na wysypisko za pierwszym razem i być może jest to spowodowane nadmiarem rzeczy jakie masz w plecaku z tym udźwigiem i może gra jakoś się mąci wczytując to wszystko. Swoją drogą nie wiem jak wy możecie grać na tych udźwigach.. Przecież przez to nasz bohater w ogóle biegać nie może : D Serio cała stamina kończy się w sekundę dosłownie. Więc jeśli ci to przeszkadza to radzę robić schowki na lokacjach i zostawiać w nich rzeczy, bo masz dużo zbędnych itemów ze sobą.
Wczytałem sejwa u mnie poszło bez problemu. A na jakiej wersji podstawki grasz 1.0006 czy wersji 1.0004?
@Pure dzięki Ci bardzo, nie wiem czemu u mnie wypadało. Miałem kilka razy w różnych lokacjach wylot za pierwszym razem ale za drugim z reguły przechodziło. Co do udźwigu to tak jakoś ciężko się czasem zdecydować co potrzebne a co nie, zwłaszcza jak mod obszerny i dużo nowych rzeczy. Co do staminy to cholera tam wie ale u mnie przy tych ok 200kg które targam w ogóle się nie kończy tylko biegam bez końca. Tak czy siak dzięki bardzo :vodka:
@Pure i @kazik dajcie mu informację o swoich ustawieniach, bo przypuszczam że w tym bieda.
@ramirez12 - nie odpowiedziałeś im jaka u Ciebie podstawka. v1.0004 czy v.1.0006. A to bardzo ważne
Z chęcią skorzystam z waszych ustawień. @kazik co do wersji to powiem Ci że sam do końca nie wiem bo, dawno nie grałem i szukałem info po necie jak downgrade zrobić i znalazłem sposób żeby w rejestrze zmienić frazę z 1.0006 na 1.0003 i dopiero zainstalować 1.0004 i tak też uczyniłem. Poszło wszystko ok, patch się zainstalował (1.0004) ale w menu i rejestrze widnieje jako 1.0006
Hmm no to musisz mieć coś jeszcze na staminę bo ja cały bar musiałem przejść idąc spacerkiem xD Tak czy inaczej dalej twierdzę, że wyloty są przez nadmiar rzeczy w plecaku tym bardziej, że ty też twierdzisz że je miałeś w takim samym przypadku jak ja przed chwilą na wysypisku. To nie OP-2 i tutaj nie trzeba targać wszystkich artów i części mutantów ze sobą także spokojnie. A zawsze można poprawić sobie rozgrywkę i zaoszczędzić nerwy przez wyloty.
Co do moich ustawień to ja grałem na 1.0004 pełnym dynamicznym i wszystko full detal z wyjątkiem obszaru widzenia i wyłączoną synchronizacją pionową. Obszar widzenia mam ustawiony gdzieś tak na 3/4 paska.
@kondotierpodstawka orginalnie (fabrycznie) to 1.0006 ale tak jak napisałem, zrobiłem zmiankę w jednym pliku w rejestrze i zainstalowałem 1.0004 ale w menu widnieje nadal 1.0006 więc sam nie wiem jaka jest teraz ta wersja. A z ciekawości to czytałem gdzieś na forum że zdarzają się czasem wyloty właśnie przy przechodzeniu przez lokacje… Czy ma wpływ na to zainstalowana wersja patcha?? Jeśli ma to jakieś duże znaczenie to mogę spróbować zrobić raz jeszcze degradację.